in , ,

Játék áttekintése Lemon Cake

Egy vállalkozás vezetése kemény munka. Rengeteg a tennivaló, és ugyanakkor sok olyan probléma is felmerül az utadban, amelyek megkérdőjelezik türelmedet és kitartásodat. Emellett elégedetlen ügyfelei vannak, akiket meg kell békítenie, és folyamatos rendeléseket kell leadnia. Most mi van, ha ezekhez adsz egy romos épületet? Nos, pontosan ez történik a Lemon Cake-ben. Ez a gyönyörű játék nagyon szépen megvalósítja az említett kihívásokat, és ilyen élményekbe vonja be a közönséget.

Ezt a címet a Cozy Bee Games fejlesztette ki, és a SOEDESCO adta ki. A játék a felszínen egy nagyon egyszerű és hétköznapi címnek tűnik, de ha egy kicsit mélyebbre nézel, hamar rájössz, hogy a játékban van néhány elképesztő, kihívásokkal teli mechanika, amelyek továbbra is lelkesedni fognak a játékhoz. Az ilyen mély élményhez szükséges online komponens hiánya azonban határozottan csalódást okozhat, mivel ez egy elveszett potenciál, amelyet nem alkalmaznak a játékban.

A szép szavak egy üzleti játék leírására ritkán egyeznek meg egymással. A legtöbb ilyen stílusú cím kemény és időigényes. De a Lemon Cake játék e két dolog kombinációja, a játék története és hősei elragadóan gyönyörűek. Hősként egy lepusztult pékségre bukkansz. Ahogy a por leülepszik a romokról, egy vándor lélekkel találkozol. Ahelyett, hogy futnál, maradsz (valójában a történet hőse és főszereplője), és hallgasd meg ennek a szellemnek az élettörténetét. Miután ez a szellem elmesélte a történetet, sok ihletet és szánalmat érzel e természetfeletti lény iránt, ezért úgy döntesz, hogy segítesz újraindítani a pékségét. Ennek a pékségnek/kávézónak minden eleme elromlott, és időbe és pénzbe kerül mindent megjavítani. Ügyfelei azonban szeretnének segíteni abban, hogy megfordítsák ezt az üzletet, és újra felújítsák ezt a pékséget/kávézót.

Első pillantásra azt gondolhatod, hogy a játék erre az egyszerű dologra korlátozódik. Ehelyett azonban hamar rájössz, hogy a játékmenet mechanikája apró, minőségi elemek gazdag gyűjteménye, amelyek mindegyike jól működik együtt. Ennek eredményeként, ha sikeres akar lenni ebben a játékban, egyensúlyba kell hoznia a főzési időt, a szállítási sebességet, a recepteket és a takarítást a játék során. A kávézó fölött van egy szellem, akit lenyűgöznek a rovarok. Időnként meglátogat, és egy kis minijátékot játszol. Valószínűleg ez a játék leggyengébb része, mivel sem nem érdekes, sem nem jelent kihívást. Az egyetlen megmentő kegyelem, hogy kevesebb mint egy percig tart.

Végül is az akció többi része zseniális. A játék minden napján előkészíted a kirakatot, meglocsolod a növényeidet, megtisztítod az állatokat és meggyújtod a tüzet. Ha készen állsz, kinyitod az ajtókat, és minden ügyféllel foglalkozol. Azonban nem minden ilyen egyszerű, és bizonyos napokon olyan kihívásokkal kell szembenéznie az ügyfelekkel, amelyek a játék minden fordulójának élményét különbözővé és kihívást jelentővé teszik az Ön számára.

Más főzőjátékokhoz hasonlóan az ügyfelek türelme korlátozott. Így, miután leadták a rendelést, gyorsan kell cselekednie. Vevői megrendelésének megfelelően a rendelés elkészítési ideje is nagyon változó, és jó egyensúlyt kell kialakítani a játék különböző elemei között. A péksüteményeket és kenyereket sütni és felszolgálni nagyszerű, de az üzletág bővítésének mechanizmusa élvezetesebb ennél. Ahogy karaktered szintje emelkedik, új főzési receptek jelennek meg. 3 lehetőség közül választhat, amelyek változatossá teszik étlapját. Ezenkívül új kemencéket kell vásárolnia, csirkéket és teheneket kell vásárolnia, bokrokat és eperfákat kell ültetnie. Ahogy bővíti az összetevőket, receptjei változatosabbak és összetettebbek lesznek. Ezen a ponton elkezd nagy pénzt keresni. A kávézó területét viszont javíthatja új ülőhelyek hozzáadásával, a macskák látogatásának bátorításával stb.

A Lemon Cake grafikája mindent tükröz, ami nagyszerű az indie játékokban. Az animációi nem tökéletesek, de elég jól működnek. A hátterek változatosak, de hiányoznak a részletekből, a színek pedig gazdagok, melegek és kellemesek. Röviden, ebben a játékban semmi sem látványos, és nincs különleges vizuális effektus, de a játék grafikája nagyon jól néz ki. A 4 felfedezhető kis szoba és a hasonló ügyfelek széles köre miatt unalmasnak és monotonnak tűnik, de összességében a játék grafikája tiszta.

Ami nagyon jól sikerült a játékban, az a játék nyugodt és gyönyörű hangsávja. A háttérben játszó halk zene pihentető, és illeszkedik a játék fő koncepciójához. Emellett a játék elemeihez használt hanghatások mélységet és valósághűséget adnak mindegyikhez. A Lemon Cake azonban nem egy emlékezetes hangzású cím, de élvezetes és jó hallgatni.

A citromtorta műszaki területen is remekül működik. Az érzékeny vezérlők és a játékmechanika elrendezése egyszerű, és nem okoz problémát a játékban. Időnként azonban a kezelőszervek bosszantóak és kissé zavaróak. Szerencsére a játék hibái nem olyan gyakoriak, hogy rontanák az általános élményt.

Papíron a Lemon Cake játék nagyon ismétlődő. Minden nap ugyanazt a rutint követed, és ez unalmassá válhat. A rengeteg recepttel, rengeteg telepítendő frissítéssel és rengeteg felhasználható anyaggal azonban a játék korántsem unalmas. Ezzel együtt van egy lista a játékban elért kemény eredményekről, amelyek több órányi tapasztalatot igényelnek ebben a címben. A főzőszimulációs játékok ritkán pihentetőek, de valahogy a Lemon Cake Game kárpótol érte. A gyönyörű környezetben és egy szórakoztató történettel elbűvöl a varázsa. De lelkileg is próbára leszel, mert módszeresnek és higgadtnak kell lenned, ha sikert akarsz elérni. Imádni fogod a játék egyszerűségét, a szórakoztató karaktereket és a játék lezser addiktív jellegét.

Overall
9/10
9/10
 • Grafika - 8/10
  8/10
 • Sztori - 10/10
  10/10
 • Zene - 10/10
  10/10
 • Játékmenet - 8/10
  8/10

Játék áttekintése Song Pop Party

Játék áttekintése Bus Simulator City Ride