in

Játék áttekintése Mozart Requiem

Akár a zene és a zeneszerzés világából jöttél, akár nem, biztosan hallottad Mozart nevét, a zene világának egyik zsenijét, aki 1791-ben halt meg. Wolfgang Amadeus Mozart osztrák zeneszerző volt, akinek a kortárs hangszerek és énekhangok széles skálája – köztük a szimfónia, a versenymű, a kamarazene és különösen az opera – elsajátítása nem csak a maga korában, hanem az idők során is páratlan volt. Élete során számos dalon és zenén dolgozott, majd halála után több nagyszerű művet hagyott maga után, amelyek közül az egyik a Requiem nevet viselte. A Requiem vagy a halottak zenéje egy énekes darab a halottak gyászában, és a vokális zene egyik remeke. Ez a darab volt az utolsó mű, amit Mozart írt, és halála után befejezetlenül maradt, és tanítványa fejezte be. A Mozart Requiem egy point-and-click kalandjáték is, amelynek játékmenete rejtvények megoldásán alapul. Maradjon velünk a további értékelésekért a Gamesfold webhelyén.

A Mozart Requiem játék alapvetően a Mozart: A prágai összeesküvők és a Mozart: Az utolsó titok című, korábban csak Franciaországban megjelent két cím teljes verziója, új verziójuk pedig mai grafikával került a rajongók rendelkezésére. Ez az új játék egy nyomozós cím, amelyet L.A. Noire ihletett, és amelynek eseményei a 18. századi Prága városában játszódnak. 1788-ban Mozart Prágába ment, hogy találkozzon Johann Haufer operaigazgatóval. Az egész város felbolydult híres Don Giovanni című operájának első estéje miatt a Nostitz Színházban. Ezen a szertartáson nagyon jó teljesítményt nyújtott, és ez az este Mozart nagy győzelmének számított, ezért sok tapsot kap, de sajnos nem tudja maradéktalanul élvezni ezt a sikert.

Mert az elméje összezavarodott, és sok kérdés fogalmazódott meg benne. Folyamatosan egy különös álom kísérti egy zenés előadásról és az osztrák-magyar császár, II. József elleni összeesküvésről, és megválaszolatlan kérdések sorát veti fel. Mozart nagyon hűséges II. Józsefhez, mert mindig őt kedveli. Mozart fejében felmerült kérdések között szerepel, hogy ki szándékozik eltávolítani II. Józsefet a kormányból? És miért akarja ezt megtenni? Úgy tűnik, összeesküvés készülődik. Ezekre a kérdésekre megtalálja a választ a történet további részében.

Prágát a zene világának városaként tartják számon, ami nagyon szép, de van egy árnyoldala is: mindenféle politikai ellenzéki csoportosulásból, furcsa összeesküvésekből, eldugott helyekből áll, ahol mindenféle okkult szertartás zajlik. volt Ebben a városban Mozart értesül a II. József császár trónfosztásáról szóló összeesküvésről. Ám a sors nem volt kegyes Mozarthoz, gyilkossággal vádolták, miközben nyomokat gyűjtött, ebben a helyzetben már csak az ártatlanságát kell bebizonyítania. Vajon Mozart zenei tehetségével és zsenialitásával felfedezheti ezt a titkot, és megmentheti-e a császárt? Ez a játék összefoglalója.

A játéksorozat 18 fejezetből vagy fejezetből áll, és az egyes fejezetek teljes befejezése, ha nem fordítunk több időt a rejtvények megoldására, körülbelül fél órát vesz igénybe. A fő probléma, amellyel a játék küzd, a játék kezdeti részeinek unalmas folyamata, ami a legtöbb játékos számára fájdalmas. A történet első néhány órája túl unalmas, de ennyi idő után újabb problémával szembesülünk: a játék története kiüresedik, és nem szolgál semmilyen konkrét célt. Általában, ha egy játék gyenge a történetében, akkor legalább kompenzálja ezt a hiányosságot a játékmenetében, de ez az elv nem vonatkozik a Mozart Requiemre. Így még egy point and click kalandcím is a legrosszabb a maga nemében. Mozart járási sebessége nagyon lassú, és a mozgás gomb kétszeri megnyomása is nagyon csekély hatással van a sebességére.

A játékvilágban egy harmadik személy szemszögéből keresed a környezetet. A játék egyik részlete azoknak a karaktereknek a száma, akikkel az út során találkozni fog, és mindegyiknek valódi történelmi felépítése van, és jelen voltak a történelem egy pontján. Megismerhet néhány politikai összeesküvést is, amelyek a történelem során előfordultak. A játék helyszínei jól reprodukálhatók, és a tervezés során a legkisebb részleteket is figyelembe vették. is A játékba sok kis zenei témájú játék van beépítve, melyek megoldásához nem kell hangjegyeket ismerni, de egy kis intuícióval könnyen megoldható. De a játékban a rejtvények mechanikusak, és például a megoldásukhoz el kell forgatni vagy mozgatni egy bizonyos részt. A játéknak csodálatos hangsávja van, és azért választották őket, hogy bemutassák nekünk Mozart eredeti darabjait.

A Mozart Requiem egy rejtvény-orientált grafikus kalandjáték point-and-click játékmenettel, amely egyesíti az összeesküvés és a zene világának fogalmait. Bár a játék most jelent meg, ez nem egy teljesen új cím, és valójában a 2008-as verziójából származik. A magát magándetektívnek tartó Mozart szerepét lenyűgöző. De a játék végső minősége nem túl érdekes és figyelemre méltó.

Overall
6/10
6/10
 • Grafika - 6/10
  6/10
 • Sztori - 6/10
  6/10
 • Zene - 7/10
  7/10
 • Játékmenet - 5/10
  5/10

Felülvizsgálat NHL 23

Játék áttekintése Airoheart