in ,

Játék értékelés Gerda: A Flame In Winter

Sok RPG játékot nagy cégek gyártanak. Nagyszerű címek, mint például a The Witcher ll: Wild Hunt, amely az évet meghódította és díjakat aratott, a Ubisoft egyedi sorozatának, az Assassins Creednek az újabb verziói, amely a sorozat rajongóinak egy Witcher-szerű stílust kínál, ami a maga nemében érdekes. . Az indie és független játékok készítői és fejlesztői nem sokat értek el ebben a stílusban, és nem tudtak megfelelő játékot eljuttatni az ilyen stílusú közönséghez. Olyan címek, amelyek korai megjelenésük után sok probléma miatt a történelem kezébe kerültek, vagy olyan címek, amelyek rendkívül alacsony profilúak voltak, amelyek elvesztek az AAA-játékok zajában, és nem keltették fel a játékosok és a kritikusok figyelmét. A nemrég piacra került új játék a Gerda: A Flame In Winter nevet viseli. Ez a játék egy RPG és narratív cím (abban az értelemben, hogy történet és történetelemek felhasználásával próbálja feldolgozni a játékot), amelyet a nem túl híres PortaPlay cég fejlesztett ki, és a Don’t Nod cég adott ki. Meg kell nézni, hogy ez a cím képes volt-e más módon megölni saját harcosait, vagy kudarcot vall, mint a többi ilyen stílusú indie játék? Folytassa a játék értékelését a GamesFold webhelyén.

A játék története bemutatja Gerdát, egy nővért, akit érintenek a második világháború aktuális eseményei, amely 1945-ben Dániában zajlott. A történet előrehaladtával ennek a váratlan hősnek a szerepében, aki kikerült a nehézségekből, megpróbálsz segíteni szeretteidnek és egyúttal saját erkölcsi elveidnek, amelyeket évek óta magaddal hordtál és ragaszkodsz hozzá. , maradj hűséges. Döntéseket fogsz hozni a játék során, és ezek a döntéseid hatással lesznek minden kapcsolatodra és erőforrásodra, és végül a történet új irányába vezetnek. Ezen túlmenően ezek a lehetőségek lehetővé teszik a játékosok számára, hogy tetszés szerint vagy kívánságaik szerint előmozdítsák Gerda történetét, és végül létrehozzák a kívánt történetet.

 

 

A legfontosabb dolog ebben a játékban az, hogy valóban egy teljes narratív játékkal van dolgod, ahol valóban úgy érzed, hogy minden döntésed és minden egyes döntésed befolyásolja a történettel és a játékkal kapcsolatos általános élményedet. Legtöbbször Ön irányítja Gardát új helyszínekre, vagy választja ki, hogy kivel beszéljen. Az a mód, ahogyan interakcióba lépsz, és milyen típusú párbeszédet választasz a helyi emberekkel és a játékban részt vevő más fontos személyekkel, nagyon kulcsfontosságú és döntő a bizalomépítés és a saját kommunikáció javítása szempontjából. A játék folyamatosan olyan döntések meghozatalára kényszerít, amelyekben nem tudod mindkét felet kielégíteni, és ez segít a történet pontosabbá tételében, valamint új lehetséges akadályok hozzáadásával, amelyek megnehezítik a játék folyamatát. Ön lesz az, aki támogatja a nácikat, hogy biztosítsák az elfogott személy biztonságát? Vagy más utat választasz? Bármilyen döntést is hozol, a játék új irányt vesz, és ne feledd, hogy ezek a döntéseid hatással vannak arra, hogy hol fog végződni Garda sorsa.

Ahogy haladsz a játékban, olyan elemek kerülnek bemutatásra, amelyek eligazítják a döntéseket. Például a játék megmondja, hogy az első számú párbeszéd békés beszélgetésre készteti az előtted lévő karaktert, vagy megutálja, vagy akár ellened fordul. Ezeket a párbeszédes lehetőségeket a rendszer akkor is hozzárendeli, amikor Gerda felveszi őket a naplójába, és az, hogy Gerda mit ír a naplójába, a játékos által kiválasztott utolsó bekezdéstől függ. Ezen túlmenően, a játékban néhány párbeszédlehetőség olyan lehetőséget is tartalmaz, amely előnyt vagy hátrányt jelenthet az Ön által hozott döntések és benyomások alapján. Ezek az elemek nagyon mélyre szabják a játék játékmenetét, és mindig ott lesz a veszélyérzet és a félelem, amit a rossz választás okoz, minden egyes lépésnél.

Minél jobban belemerülsz a történetbe, annál inkább rád növekszik a játék története. Ez a mesemondók művészete, akik elmerülhetnek a játék történetében, hogy a játék befejezése után is gondolkodhasson rajta. A játék és a feldolgozott karakterek történetében sok olvasmány található, amelyekhez sok türelem kell, hogy mindegyiket jobban megértse. Amikor összerakja a puzzle darabjait, a játék eléri a közönséget. Ahogy a játék kezd megváltozni, fokozatosan érettebb döntéseket fogsz hozni, és ahogy közeledsz a végéhez, úgy nősz együtt Gerda karakterével, és a játék végén hozott döntéseid drasztikusan eltérnek az elején hozott döntéseidtől. . Ez az oka annak, hogy a játék valóban hibátlanul működik történetileg, és nem lehet benne hibát találni.

 

 

Ami a játék látványtervét és hangeffektusait illeti, a játékot nem lehet eléggé dicsérni. A Gerda A Flame In Winter egyáltalán nem szép játék. Bár lehet, hogy ez a szám szándékos a történet teljessé tétele, hogy megmutassa a karakterek arcát és a játékvilágot, de nagy probléma a karaktermodellek és a hátterek vizuális részleteinek hiánya. Nem fogsz gyönyörű jeleneteket látni a játékban.

Bár a mű összesített grafikája nem rossz, a játékban nem fordítottak különösebb figyelmet a részletekre, és ez megakadályozta, hogy a játék teljes értékű remekművé váljon. Hang és zene tekintetében jobban teljesít a játék, bár lehetett volna jobb is. A játék zenéje jól megválasztott, és nagyon jól működik a jelenetekben. A fő- és mellékszereplők szinkronjátéka jól sikerült, és nincs is vele sok probléma, de ugyanezt a különös figyelmetlenséget láthatjuk majd ezen a téren is, amit úgy tűnik, szándékosan választottak ki, hogy sötétebb legyen a játék arca.

A Gerda: A Flame In Winter játék olyan elemekkel rendelkezik, amelyek a magas társaságok drága és zajos címeinek szintjére emelik. A játék története egy remekmű, és sokat lehet hozzá alkalmazkodni. A játékban hozott hatásos döntések teljesen megváltoztatják a történet menetét, és ez arra készteti az embert, hogy újra átélje a játékot. Csak kár, hogy a grafikai és vizuális hibák sorozata megakadályozza, hogy a játék egy teljes remekművé váljon

Overall
9.5/10
9.5/10
 • Grafika - 8/10
  8/10
 • Sztori - 10/10
  10/10
 • Zene - 10/10
  10/10
 • Játékmenet - 10/10
  10/10

Felülvizsgálat PBA Pro Bowling 2023

felülvizsgálat To leave