in ,

Játék áttekintése The Battle Of Polytopia

Az elmúlt években az indie és a független játékok olyan témákra és élményekre mentek rá, amilyeneket korábban csak a nagy címekben és gazdag cégek AAA-jában láthattunk. Az olyan témák, mint a világ meghódítása, altruizmus, őszinteség, becsület, apokalipszis emberek segítségével stb., amelyek mind elmerítik a játékosokat egy olyan világban, amelyet a való világban nem tapasztalhatunk meg. Ezek a nagy álmaink, amelyek a fejünkben vannak, mind egyedi módon valósulnak meg a videojátékok és játékok világában. Az egyik a világ meghódításának álma. Még elképzelni is csodálatos, hogy az egész világ és népe uralkodója lehetek. Egy ilyen álomra és egy olyan időre, amikor meg akarjuk tapasztalni, ott van a The Battle Of Polytopia játék, amely lehetővé teszi, hogy minimális erőfeszítéssel meghódítsuk a világot. Ez a játék az X4 játékok játékmenetének csökkentett és leegyszerűsített változata, amelyet mindannyian ismerünk, és sok emlékünk ehhez a játékhoz kötődik.

A Battle Of Polytopia játék a játékmenetről és annak elemeiről szóló nagyon rövid bemutató után a játék elején magára hagyja a játékosokat, hogy meghódítsák a potenciális ellenségekkel teli térképet. Te és a többi játékos mindegyike átveszi az irányítást a játékban szereplő civilizációk egyike, vagy az úgynevezett város, amelyet birtokol és irányít, és meg kell próbálnia kiterjeszteni birodalmát egy másik birodalom minden sarkára. sokkal inkább, hogy végül az egész világ uralma alá kerülhessen.
Amint azt valószínűleg észrevetted, játszhatsz a számítógép vagy más játékosok mesterséges intelligenciája ellen, és versenyezhetsz egymással egy bizonyos terület elfoglalásáért.

A legtöbb olyan elem és művelet, amelyet más játékok és játékok rajongói elvárnak egy X4 műfajú játéktól, mind megtalálhatók ebben a címben. Építhetsz egy épületet a saját térképeden, javíthatsz egy csempét (a térképterületed része, ahol építhetsz), vagy felfedezheted saját és mások térképeit. A játékban található egy technológiai fa, ami olyan, mint más játékokban a képességfa, amelyre csillagokat fektethetsz. A csillagok olyan tárgyak, amelyeket a városok megtámadása és elfoglalása után kapsz, majd a kívánt szerkezet felépítése után, amely ezeket a csillagokat állítja elő, ajándékot adnak neked, és minden körben maguk állítják elő a csillagokat.

 

 

A játék első problémája, hogy a játék elemei nincsenek kiegyensúlyozva. Mivel minden civilizáció és minden ország (és természetesen minden játékos) hozzáfér ugyanahhoz a technológiai fához, és ugyanolyan vagy nagyobb sebességgel képesek csillagokat produkálni, mint a többi játékos, minden körben több csillagot vagy másokkal egyenlőt. használata esetén a végjáték frusztráló játékhoz vezet a játékosok számára, ahol a játékban maradó két fél különböző egységekkel és elemekkel rendelkezik, amelyek hasonlóak egymáshoz és erősségükben. Ez persze nem jelenti azt, hogy a játék nem szórakoztató a végső szakaszban, de a játékban megvalósított rendszerek nem rendelkeznek megfelelő mélységgel, és nincsenek megfelelően implementálva, és emiatt a játék elveszti megismételhetőségét és a szakadékba kerül. Ne ismételje meg.
A játék olyan, mint egy kis demó az X4 műfajhoz. A nagyobb térképeken a játékok nem tartanak tovább néhány óránál, hacsak nem érsz hosszú távú patthelyzetbe egy ellenféllel. Az adott rész vagy civilizáció uralkodóinak karakter hiánya miatt a játéknak gyakorlatilag nincs sztorija, és senki motivációja sem vesz részt a játékban, és a játéknak nincs mit kínálnia a történet részben.

A játék eredeti grafikája és rajzai sokszögekkel vannak megtöltve, amelyek különböző szerkezeteket és terepet ábrázolnak a térképen. A játék térképe gyorsan túlzsúfolódik, és csak egy sor zsúfolt elemmel kell szembenéznie a térképen, amelyek teljesen tönkreteszik a játék grafikáját. A textúrák minősége általában nem megfelelő, és sok játékelem rossz minőségű.

Ha még nem ismeri az X4 stílusokat, és elsőként szeretne ilyen típusú játékokat kipróbálni, a The Battle Of Polytopia jó választás, mert meglehetősen jó élményt nyújt ennek a játékfajtának a kínálatából. biztosítja ezt a címet, bár ez a cím egyáltalán nem való Sina Chakannak és ennek a műfajnak a profi játékosainak, és úgy tűnik, hogy egy nagyon alap verziót játszanak, ami csak untatja őket.

Overall
5.5/10
5.5/10
 • Grafika - 6/10
  6/10
 • Sztori - 7/10
  7/10
 • Zene - 1/10
  1/10
 • Játékmenet - 8/10
  8/10

felülvizsgálat To leave

felülvizsgálat the last hero of nostalgaia