in , , ,

Játék áttekintése Dakar Desert Rally

A Dakar Desert Race egy egyedülálló és kaotikus autóverseny, amely akár két hétig is tart, amely során a világ minden tájáról érkező versenyzők több ezer mérföldet tesznek meg autóikkal. Ez a verseny különböző járműosztályokból áll, amelyek öt kategóriát foglalnak magukban. Motorkerékpárok, ATV-k, személygépkocsik, könnyű járművek és teherautók. Ezek az autók kategóriákra vannak osztva, ahol a különböző autóosztályok versenyeznek egy adott autóstílussal, és csak ezek az előre meghatározott autóosztályok versenyeznek egymással, és minden csoport és kategória győztese maga kerül meghatározásra. Annak érdekében, hogy megörökítsék a varázslatot, az izgalmakat és a lenyűgöző helyszíneket, amelyeket ez a verseny kínál a pilótáknak, a nézőknek és a kameráknak szerte a világon, a Sabre Interactive úgy döntött, hogy létrehoz egy digitális címet konzolokra és PC-re, hogy a meccshez közeli élményben legyen része. Egy ilyen méretű és jellegű rendezvény felépítése kemény kihívás a produkciós csapat számára. A Sabre végső célja azonban egy elérhető, mégis valósághű cím biztosítása, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy megtapasztalják azt az izgalmat és adrenalint, ami az ilyen típusú versenyeken való részvételből fakad.

Első ránézésre azt kell mondani, hogy a játék vizuális effektusai és grafikai területén egy lenyűgöző és persze gyönyörű címmel van dolgunk. A Saber által létrehozott táj és világ az egyik fő oka annak, hogy a játék annyira szórakoztató és érdekes. A játék célja az volt, hogy digitálisan újrateremtse azt a környezetet, amellyel az igazi Dakar versenyzőknek meg kell küzdeniük, és nem túlzás azt állítani, hogy a Sabre kiváló munkát végzett, hogy a lehető legjobb módon elmerítsen minket a dakari versenyzés világában.
Hogyan változnak és deformálódnak a homokdűnék a játékban, az esővíz, amely megfojtja Önt és az autóját, a talaj fénye és esője, amely megváltoztatja és blokkolja a látást, és hogyan kényszerít a hóesés arra, hogy megközelítse a megközelítést. Teljesen megváltozik, mindezek elemek új paradigmának lehettünk tanúi a játékmenetben és annak vizuális effektusaiban. Ha hozzáadod a járművek interakcióját az összes terep- és időjárási elemhez, akkor rájössz, hogy a játék többi eleme mennyire illeszkedik a környezetbe.
A grafika és a világ ettől függ, mint a játékmenet alapjától.
Lehet, hogy kicsit nehéz megérteni, hogy a vizuális remasterelés miért olyan kritikus egy ilyen játékban, de ha egyszer leülsz egy kontrollerrel a kezedben, és meglátod, milyen szórakoztató elmerülni a dakari terepversenyek világában, világossá válik számodra. lett.

Ha olyan címmel találkozik, amely hivatalosan engedélyezett, és a való világban való részvételhez jártasság és szakértelem szükséges, nagy kihívást jelenthet, ha megpróbálja általánosítani az ilyen sport- és valós tapasztalatokat mindenki számára, valamint elérhetővé tenni az egyszerű emberek számára. A Sabre azonban dicséretes munkát végzett, és jól bemutatta az ilyen meccseket a játékvilágban egy szórakoztató, kihívásokkal teli és természetesen unalmas játékmodellel.
Furcsának tűnhet a kiábrándító szó használata a játékmenet leírásakor, de a Dakar Desert Rally játék a számítógépes játékokban való versenyzés világának egyik legnehezebb kihívását ábrázolja. Tekintettel az Arab-öböl homokdűnéire, a hegyvidéki terepekre és a sűrű erdőkre Szaúd-Arábia távoli területein, a nyugat-ázsiai Arab-félszigeten, ezen a versenyen való részvétel soha nem lehet könnyű feladat. A fejlesztők pontosan ezt csinálták a legjobban ebben a címben. Egy gyönyörű és egyben veszélyes világ, amely csodálatos tájával és horizontjával elmerít ebben az izgalommal teli világban. De a legfontosabb dolog az, hogy ezeken a puha és gyönyörű dombokon járni készségekre van szükség. Sziklás dombokon nehéz közlekedni. Nagy kihívást jelent járművét biztonságban tartani a mély víztől és a sűrű erdőktől.
Mindezeket a dolgokat és nehézségeket egyetlen kontrollerrel a kezedben érzi, és időre és türelemre van szükség ahhoz, hogy egy olyan címhez kapcsolódjon, amely egyesíti az erős vezetési modellt, az erős mesterséges intelligenciát, a gyönyörű tájat és a vonzó játékmenetet. A Farsa Ha azonban mélyen belemerülsz a játékba, egyedülálló élményt kínál, amely meglehetősen addiktív.

Az AI-ellenfelek továbbra is létfontosságúak egy olyan címben, ahol a fő ellenfél a saját képességed, hogy koncentrálj, időben hozz döntéseket és kitarts. Az AI-ellenfelek mindenhol jelen vannak a játékban, ami hozzájárult ahhoz, hogy a játékmenet dinamikusabb legyen. A játékban a versenyzés típusától függetlenül minden mesterséges intelligencia egyedi struktúrával rendelkezik a játékhoz való hozzáállásban, így gyakran látni fogsz mesterséges intelligencia-vezetőket, amint kis parancsikonokat használnak, és elkerülik a terepet és az akadályokat. Korábban megőrizték pozíciójukat. Amikor a verseny során közeledik az AI-pilótákhoz, olyan kihívással kell szembenéznie, amelyben az AI megpróbál kapcsolatba lépni Önnel, hogy megtartsa pozícióját. Ez a mesterséges intelligencia kihívás ésszerű, és nem tántorít el a pályáról, ellentétben más valódi játékosokkal, akik megpróbálnak teljesen kiiktatni a játékból, amikor online tapasztalod a játékot. Bár a mesterséges intelligencia időnként ingadozó és agresszív tud lenni, a lényeg az, hogy ritkán, ha egyáltalán nem, az Ön által vezetett autóosztályon kívüli jármű megpróbál kapcsolatba lépni Önnel, hacsak nem Ön kezdeményezi a hívást. . A mesterséges intelligencia ezen intelligens interakciója egymással és a játékossal egyaránt lehetővé teszi számunkra, hogy egy teljesen tiszta mesterséges intelligenciát lássunk, ami ismét mélyebbé teszi a játékmenetet, mint korábban.

A számítógépes játékokban az útvonalpont egy egyszerű jelző a képernyőn, amely a játék minden szakaszában megmutatja, hol van az úticél, így gyorsabban eligazodhat. A Dakar Desert Rally fordulópontja egy forgó körként jelenik meg, szinte olyan, mint egy sárga tornádó, amely hirtelen megjelenik a képernyőn, hogy segítsen eligazodni. Maga a jelölő szép és jól látható, de a fő probléma itt az, hogy a marker olyan sűrű és nagy, hogy korlátozza a környezet meglátását, hatékonyan akadályt képezve, amely megfosztja a mozgásképességétől. Ez a probléma egy ilyen címben meglehetősen katasztrofális lehet. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy ha látja a jelzőt, az azt jelenti, hogy elvesztette a játékot, de el kell mondani, hogy egy ilyen probléma befolyásolja a játék menetét.

A Dakar Desert Rallyn háromféleképpen játszhatsz: kiállítási módban, online és maga a rally. Míg a játék online élménye tisztességes elemkészletet kínál, a rally játékmód pedig hosszú utat tesz meg, egy egyszerű kiállítási verseny nem olyan dolog, ami egy izgalmas rally befejezése után vonzza meg a közönséget. El kell ismerni, hogy a Dakar Rallyn való versenyzés nagyon hosszú tapasztalat, és egy-két hétig is eltarthat. Ha azonban befejeztél egy rallyt, már nincs sok hátra, hogy megtapasztald a játékot, és a játék gyakorlatilag megfosztott mindentől, amije volt és amije nem volt. Sok játékos sok szórakozást találhat az online élményben, de mindenesetre ez a mélység hiánya és az újrajátszhatóság hiánya problémát jelenthet azoknak, akik olyan élményt keresnek, amely hosszú ideig leköti őket. Még a helyszínek elképesztő részletessége és az egyes szakaszok – terep és időjárásbeli különbségek – ellenére is ismétlődővé válik a közönség számára, miután némi időt eltöltött a játékkal.

A Sabre cég új alkotása vizuálisan mindenkit lenyűgöz ugrásaival és fordulataival az út minden sarkában. A játék mesterséges intelligenciája nagyon pontos, ugyanakkor szórakoztató és kiszámíthatatlan, és segít a játék élvezetében a megfelelő nehézségi fok mellett. De kár, hogy a játékmenet mélységének hiánya és a játék ismétlése nagy károkat okozhat a Dakar Desert Rally-n. De végül is ennek a címnek az élményét ajánljuk mindazoknak, akik érdeklődnek a versenyjátékok, különösen a Dakar Rally iránt.

Overall
8/10
8/10
 • Grafika - 10/10
  10/10
 • Sztori - 4/10
  4/10
 • Zene - 10/10
  10/10
 • Játékmenet - 8/10
  8/10

felülvizsgálat dreamworks dragons: legends of the nine realms

Játék áttekintése Song Pop Party