in

Játék áttekintése Choice of Life: Middle Ages 2

Mint aki a 80-as években nőtt fel, mindig is nagy rajongója voltam a Válaszd ki a saját kalandod című szépirodalmi könyvsorozatnak. A történet kimenetelét befolyásoló kritikus döntések erejével ezek a könyvek egyedülálló módon megragadták a fantáziámat, és ismételt olvasásra ösztönözték a különböző eredmények tesztelését. A történetmesélési spektrum némileg ellentétes végén található a néhány évvel ezelőtti sikeres mobiljáték, a Reigns: Kings and Queens, amelyet később a Nintendo Switchre adtak ki.

Ahelyett, hogy a következő döntés meghozatala előtt néhány bekezdést vagy akár oldalnyi történetet olvasna el, a játék lényegesen egyszerűbbé és gyorsabbá tette a dolgokat, így a történet általában gyorsan folyhat. Azt mondanám, hogy a Choice of Life sorozat a kettő közepére esik, kiemelve, hogy gyorsan meg lehet hozni a következő döntést, de általában több részletet és mélységet kínál azáltal, hogy egy kicsit többet kell dolgoznia.

Most, hogy Choice of Life: Middle Ages 2 címmel megjelent a játék új verziója Xbox One, Xbox S|X és PS konzolokra, lehetőségem volt még egyszer megnézni. A játékban nincs sok tartalom vagy véletlenszerűség, így a forgatókönyvek végigjátszása során könnyen eszébe jut, hová vezet az út. Jó módja annak, hogy megölj egy órát, ha unatkozol, de ezen kívül nincs sok újrajátszhatóság. Élveztem a humort ebben a kalandválasztásban. Megpróbáltam minden lehetőséget lefedni, de végül összezavarodtam azzal, amit tettem és mit nem. Bárcsak jobban szerveznének erre.

A Choice of Life: Middle Ages 2 egy “Choose Your Own Adventure” stílusú játék, amelyben egy egyszerű és meglehetősen szokásos fantasy cselekményt játszol. A történet nem rossz, de nincs miről írni. Ha felismered, hogy egy kalandregényt játszol, akkor alapvetően megkapod. Nagyon félrevezetőnek találom ennek a játéknak a “kártyajáték” vagy “life sim” címkéit, mivel egyik sem az. A „kártyák” egyszerűen a választások vizuális ábrázolásai. A tartomány egésze nagyon érdekes, de szó szerint minden fejezettel 50-60 perc alatt végeztem.

A játék koncepciója egyszerű. A játék legnehezebb része a kártyákra való kattintás, de az eredmények megszerzése és a nem veszíteni való törekvés. Ebben a játékban olyan döntéseket kell hoznod, amelyek lehetővé teszik, hogy éld az életed és befejezd azt a fejezetet, vagy elveszítsd a szívedet. Ha egyszer elveszíti minden szívét, kénytelen újrakezdeni a szezont.

Alapvetően a Choice of Life: Middle Ages 2 egy egyszerű vizuális regény, amely minden szakaszában választási lehetőséget kínál, és a játékmenet olyan, mint a Reigns: Kings and Queens, ahol a 2 lehetőség közül egyet választasz, beleértve a különleges képességek, új fegyverek megszerzését vagy a buffok megszerzését folytassa, de elveszítheti a szívét, és a végén meghalhat, és újrakezdheti. A szezon elején többször meghaltam, mert a végeredmény gyakran kiszámíthatatlan, de ismeretlen, és ez tulajdonképpen a játék szórakoztató része.

Ha azt szeretné, hogy elérje a játékot, a képességeitől függően körülbelül 30 perctől 1 óráig tarthat Ezt a játékot is meglehetősen visszajátszható értéknek találod, és jó visszajátszási értéke is van. Számos vívmányt találhatsz a játék során, és sokféle halálozási mód is érdekesnek tartom.

A művészeti stílus elég kellemes – egyszerű, de jól sikerült. Imádom a háttér kialakítását ebben a játékban, és elmondhatom, hogy rengeteg munka volt bennük. A játék grafikai részleteinek egyszerű pillantásával megértheti, milyen lelkesedést tanúsítottak az alkotók a játék háttereinek tervezése terén. A zene megnyugtató, és illeszkedik a játék középkori témájához. Semmi különös, de az idő felében nem is hallgattam zenét, szóval nem is számított.

Röviden, ha szeretsz különféle módon dolgozni a történetszálakon, és látni az eredményeket különböző irányba, a Choice of Life: Middle Ages 2 nagyszerű módja ennek, és közelebb vihet a célodhoz. Ez egy gyönyörű kaland/vizuális regény stílusú játék, amely gyorsan mozog, és 1-2 órányi játékidővel rendelkezik (attól függően, hogy meg akarja-e szerezni az összes teljesítményt vagy sem). Mindezek a lehetőségek “extrák” olvasás nélkül, így a játék lebilincselő és gyorsan halad anélkül, hogy túl sok játékban elakadna. Nagyon ajánlom ezt a játékot

Overall
8/10
8/10
 • Grafika - 9/10
  9/10
 • Sztori - 8/10
  8/10
 • Zene - 7.5/10
  7.5/10
 • Játékmenet - 7.5/10
  7.5/10

Játék áttekintése Astebros

Játék áttekintése Pecaminosa: A Deadly Hand