in

Játék áttekintése Pecaminosa: A Deadly Hand

Képzeld el, hogy egy olyan városban élsz, ahol a korrupció elterjedt, és a bűnözők és bűnösök száma olyan mértékben megnőtt, hogy a biztonság nem abban a valódi értelemben mutatkozik meg, hogy léteznie kellene. Képzelje el, hogy ebben a helyzetben csak egy ember tudja megmenteni a várost ebből a kaotikus helyzetből, és valószínűleg sejtette, hogy ez a személy te vagy. Ezek az általam említett leírások a Pecaminosa – A Deadly Hand játék történetét írják le, amely 2024. február 28-án jelent meg az új generációs nerdek számára. Természetesen ennek a játéknak a konzolokhoz való eljutása nem újdonság, a játék PC-s portja pedig már a rajongók rendelkezésére állt.

Az egyik első dolog, amit a Pecaminosa – A Deadly Hand kapcsán észrevettem, az a fantasztikus pixelművészet és a csodálatos hangsáv. Ezek az egyszerű, de vonzó grafikai részletek olyasmit rejtenek, ami a régi játékok nosztalgikus emlékeit idézi fel. A háttérben egy jazz stílusú zongorahang is megszólal, ami jól tükrözi ennek a játéknak a sötét hangulatát. A történet Pecaminosa városában játszódik, amely Mexikó és az Egyesült Államok határán található, és a csalók menedékének tartják.

A főszereplő John Souza, aki egykor kiemelkedő nyomozó volt, ma alkoholista, és élete nagy részét részeg állapotban tölti. Ám egy éjszaka John életmódja megváltozik, miután találkozik Charlie Two Angels szellemével, aki korábban megölte. Ez a halott maffiózó arra kérte, hogy találja meg régi társát, aki néhány hete tűnt el a városból. Ha kíváncsi vagy, a “Pecaminosa” jelentése “bűnös” vagy “bűnös”, ami szerintem tökéletesen összefoglalja a szereplőket és a kibontakozó történetet.

A játék három fejezetből áll, köztük 7 boss harcot a fő történetért, természetesen van egy mellékfejezet is. Az első fejezet Pecaminosa városában játszódik, és a történet nagy részét ebben a fejezetben meséljük el. Sok NPC-vel fog találkozni, és a beszélgetés nagy része a történet része lesz, de néhány esetben választanod kell, hogyan reagálsz. Ez a fejezet inkább a játékvilág felfedezésére összpontosít.

A második fejezet a sivatagban játszódik, ahol meg kell találni a kastélyt, és meg kell küzdeni Charlie angyal ellen. Igen, ebben az évadban megismerkedhetsz a harci mechanizmusokkal, és időd nagy részét az ellenségekkel és főnökökkel való küzdelemre fordítod. A harmadik fejezet szintén a sivatagban és a pokolban játszódik, ahol találkozhatsz az utolsó főnökkel.

A Pecaminosa – A Deadly Hand képességi tulajdonságai közé tartozik a szerencse, az intelligencia, az erő és az állóképesség, és ezek mind hasznosak. Minden alkalommal, amikor fejleszted a karaktered, két pontot kapsz, amelyeket eloszthatsz a négy képesség között. Ez a képességrendszer egyedülálló játékélményt teremt, és meghatározza John viselkedését a különböző forgatókönyvekben.

Ami a fegyvereket illeti, az arzenál tartalmazni fog egy puskát, sörétes puskát és géppuskát, amelyek mindegyikét megszerezheti, ahogy halad a történetben. A játék minden aspektusát élveztem, különösen a boss-harcokat, amelyek egyre nagyobb kihívást jelentenek. A legtöbb játékfőnök kreatív és érdekes, de néha nagyon kemény is

Mindazért, amit nem szerettem a Pecaminosában, tagadhatatlan, hogy figyelmen kívül hagyhatom a képét és a hangját. A légkör csodálatos környezetet teremt. A hangtervezés és az élénk pixelművészet több mint elég volt ahhoz, hogy még akkor is belefektessek a játékba, amikor a játékmenet kezdett szétesni.

A játék kezelőszervei meglehetősen intuitívak, de úgy érzem, hogy ezek elsajátítása kissé nehézkes és sok időt igényel. A kezelőszervek használata nem nehéz, ha korlátozott a lövéstartománya, de a dolgok egy kicsit bonyolultabbá válnak, ahogy új fegyvereket adnak hozzá, és egyidejűleg ütéseket kell használnia.

Noha a Pecaminosa – A Deadly Hand nem teljesen hibátlan, összességében egy szórakoztató játék, amely egy nagyszerű történetet tartalmaz érdekes karakterekkel, és egy lenyűgöző világban játszódik, miközben tele van a valaha hallott legjobb zenékkel játszma, meccs. Még a pixel art grafikák is igazán elképesztőek, és könnyen felkeltik bármely közönség figyelmét. Azt jósolom, hogy ezt a játékot 10 óra alatt tudod teljesíteni, ami jó idő, de ha úgy érzed, hogy a játék vezérlői kínosak, javaslom az egér és a billentyűzet használatát. Alig várom, hogy lássam, mit kínál még a Cereal Games a jövőben.

Overall
7.6/10
7.6/10
 • Grafika - 7.5/10
  7.5/10
 • Sztori - 7/10
  7/10
 • Zene - 8.5/10
  8.5/10
 • Játékmenet - 7.5/10
  7.5/10

Játék áttekintése Choice of Life: Middle Ages 2

Játék áttekintése TRAIL OUT