in

Játék áttekintése Astebros

A fejlesztő Neofid Studios jelentős sikereket ért el a Demons of Asteborg játék elkészítésével. Ez egy régi Mega Drive játék volt, amit nagyon szerettem, szóval szerintem nagyon nehéz játék volt, de Neofid, akár hiszi, akár nem, kihúzta. De most, hogy 2024-ben járunk, ennek a játéknak a folytatása Astebros néven megjelent új generációs konzolokra, és szerintem mindenképpen érdekesebb címnek tűnik.

Az új játék megjelenésével a Neofid Studios nem csak az „AAA” címek szintjén nyújtott szélhámos élményt ezen a régi konzolon, de a játékmenet még gördülékenyebb és szórakoztatóbb, mint az előző verziónál, több ezer felfedeznivalóval. és vannak feloldások, még a harc is kielégítő, és minden szakasz új kihívásokat és ellenségeket ad. Mindkét játék 16 bites rendszeren jelent meg, és a kritikusok jól fogadták.

Az Astebros ugyanannak a mitológiának a része, mint az Asteborg démonai, mindkettő gondosan kidolgozott. A hasonlóságok ellenére bizonyos tekintetben különböznek egymástól. A Demons of Asteborg jobb, ha zenéről és történetről van szó, de az Astebrost jobban szerettem játékmenet, újrajátszhatóság, változatosság és minden más tekintetében. Különös hangsúlyt fektetnek a főnökök kialakítására, amelyek egyszerűen fantasztikusak. Ez egy hihetetlen 2024-es Mega Drive bevezetése, amely szórakoztató játékmenettel, gyönyörű pixelművészettel és kellemes hangsávval rendelkezik.

Mint valaki, aki játszotta a legtöbb szélhámos játékot, elmondhatom, hogy az Astebros meglehetősen egyedi abban a tekintetben, hogy minden olyan szerkezettel és funkcióval rendelkezik, amit az ember a Binding of Isaac által ihletett játéktól elvárhat. Még a harca is olyan old school játék hangulatát kelti, mint a Ninja Gaiden. Nagyon jól éreztem magam ezzel a játékkal, és szeretném, ha a fizikai patronos verzióval játszhatnék a Mega Drive-on, de eddig nem volt rá lehetőségem. Hibái ellenére nagyon ajánlom ezt a játékot, ha egy egyszerű, pörgős akciójátékra vágysz. Csak ne várja el tőle, hogy valódi mélysége legyen a rougelite elemeiben.

Az Astebros 3 játszható karaktert tartalmaz, amelyek mindegyike egyedi, szélhámos fejlődési érzetet kelt, így még akkor is úgy érzi, mintha felszabadítana dolgokat, még akkor is, ha a játék cserbenhagy. A játék befejezéséhez 3 karakter közül választhat – egy lovag, egy mágus és egy tolvaj. Mindegyiknek megvannak a saját kis funkciói, és különböző fegyverek és új fegyverek térképei vannak, amelyeket a játékban talál, és frissítheti őket a fő területen rendelkezésre álló erőforrások segítségével.

Ami a játékmenetet illeti, ez egy oldalra gördülő platformer, amely véletlenszerűen generált kazamatákba helyez. Van egy átfogó térkép, ahol a szintek többsége eleinte le van zárva, de feloldhatod őket, ha a játék világában szétszórt gömböket találsz.

Összesen 7 helyszín van, és mindegyiken kétszer kell végigmenned (kivéve az utolsót, amelynek egy szintje van). A helyszínen lévő szintek csak annyiban különböznek egymástól, hogy más a pálya végén lévő boss, és mivel a játék Metroidvania elemeket is tartalmaz, a szobák elhelyezkedése és elrendezése mindig más. De a szobák kialakítása és típusa ugyanazon a helyen, különböző szinteken ugyanaz. A szobák elrendezése az egyes világokban is nagyon kicsi, így kevesebb mint egy óra alatt gyorsan megismerhet mindent.

A játék teljes esztétikája valóban lenyűgöző, a gyönyörű pixelművészettől, amely a Mega Drive korlátozott színpalettáját nagyon gazdag és művészi módon használja, a nagyszerű zenéig, amely jól illeszkedik a témához. Nyilvánvaló, hogy ennek a játéknak a zeneszerzői a konzol FM és PSG audio chipjeinek abszolút mesterei, és ez itt is látszik. Nagyszerű dalok, amelyek minden területhez jól passzolnak. Bár nincs sok őrülten pörgős dal, az összes filmzene elképesztően megkomponált.

Összességében nem tudom eléggé ajánlani az Astebros-t, és ha van rá lehetőség, javaslom, hogy a fizikai változatot is vegyétek. Semmi sem múlja felül azt a fantasztikusat, hogy egy ilyen játék egy jó öreg Mega Drive-on fut. Valójában az Astebros a modern játékkonvenciók ragyogó példája a múltbeli konzolokon, és olyan emberek alkották, akik valóban tudják, hogyan kell használni és játszani ezeket az eszközöket. Összességében köszönöm a fejlesztőknek, hogy kiadták ezt a verziót Xbox One / Series X|S számára, és köszönöm nekik, hogy életben tartják a Mega Drive játékok emlékét.

Overall
8.1/10
8.1/10
 • Grafika - 9/10
  9/10
 • Sztori - 7.5/10
  7.5/10
 • Zene - 8.5/10
  8.5/10
 • Játékmenet - 7.5/10
  7.5/10

Játék áttekintése Freaky Trip

Játék áttekintése Choice of Life: Middle Ages 2