in

Játék áttekintése Zero Gunner 2

A Zero Gunner 2 kaland- és akciófilmek sorozata a Shoot ’em up műfajban, amely tulajdonképpen a cím egy módosított változata, amelyet 2001-ben adtak ki a régi Dreamcast otthoni konzolokon. Ezt a játékot először 2018-ban tették elérhetővé Nintendo Switch konzolra, majd sikerének köszönhetően 2020-ban a PC-tulajdonosok számára is megjelent. Ez a játék a shmup műfaj friss és egyedi felfogása, amelynek ügyes ötletei biztosan sokáig szórakoztatnak majd furcsa főnökeivel. A nagyszerű hangeffektusokkal és a valaha látott legjobb, de legegyszerűbb játékmechanikával ez a játéktermi lövöldözős játék a legjobb szórakozást nyújtja a kétjátékos kooperációban, és a lehető legjobb módon idézi fel a csodálatos konzolkorszak emlékeit. Emlékezz a Dreamcastra.

A játék mögött álló stúdió a Psikyo, amely sok lövöldözős játékot adott ki Nintendo Switchre, de a Zero Gunner 2 a legmodernebb és egyben a legteljesebb játék 3D grafikával és innovatív játékmenetével, amely továbbra is követi a játékot. az eredeti változat klasszikus alapelvei.Az eredeti hűséges maradt. Összességében ez egy nagyon érdekes játék, klassz mechanikával, amit valószínűleg soha többé nem fog látni. Ahogy az ebben a műfajban lenni szokott, a Zero Gunner 2-nek nincs részletes sztorija, bár az igaz, hogy az alkotók legalább arra törték a fejüket, hogy rövid magyarázatot adjanak.

Elmesélik, hogy a közeljövőben az IGEM nevű ázsiai cég hogyan fedezte fel a tiszta energia új forrását, amely lehetővé teszi komplex technológiai eszközök létrehozását. A hatalmas katonai arzenálnak és az ONI nevű klímamódosító eszköznek köszönhetően az IGEM azt tervezi, hogy elfoglalja a világot, és a Zero Gunners képzett csapatunknak meg kell küzdenie ellene.

A játék mechanikája nagyon jó, és az idő múlása ellenére a Zero Gunner 2 még mindig jól néz ki. Választhat 3 különböző helikopter közül, saját mozgással és lövöldözési stílussal, gyűjthet erőt az út során, valamint energiaelemeket, amelyekkel megtöltheti különleges sávját. A nagy különbség itt az “célpont” mechanika, amely lehetővé teszi a lövés irányának/szögének szabályozását, és ez egy létfontosságú mechanika a főnökök elleni küzdelemben ebben a játékban. A játék összes főnöke óriási robotokból áll, a harc velük igazán epikus, a dizájnjuk pedig igazán lenyűgöző és dicséretes. A játék legtöbb szakasza emlékezetes, és ugyanez vonatkozik a boss csatákra is.

Véleményem szerint ennek a játéknak a legnagyobb gyengesége a rövidsége. Ha eléggé elsajátította a játék mechanikáját, akkor mind a hét szintet kevesebb mint 30 perc alatt befejezheti. Még ha figyelembe vesszük a kétjátékos módot, a több nehézségi szintet és a magas (offline) ranglistákat is, ez a játék még mindig egy rövid cím, amelynek befejezése nem tart sokáig. A menü teljes egészében japán nyelvű, de valójában megváltoztathatja a játékon belüli menüből. A vezérlő érzékenysége nagyon magas, ezért időre van szüksége, hogy megszokja.

Esztétikailag a látvány fantasztikus, és összességében a játék grafikája egyszerű, de letisztult, néhány érdekes animációval. Mivel az eredeti játék 2001-ből származik, ne számíts csodálatos grafikára. A játék vizuális effektjei jól feldolgozottak, és egy nagyszerű akciócím csodálatos érzését közvetítik a közönség felé. A játék hangsávja is tele van örömteli dalokkal, zenekari elemekkel, amelyek a játék végéig motiválnak.

Végezetül el kell mondanunk, hogy a ZERO GUNNER 2 egy jó és rövid Shump-stílusú mókás cím, ami teljesen a Nintendo Switch konzolra van optimalizálva, és tulajdonképpen egy remek módosított változat. A kezelőszervek sima és könnyűek. A 360 fokos “mérföldkő” mechanika jó ötlet, és nem túl nehéz megtanulni, miután néhányszor játszottál. A grafika remekül néz ki, bár alapvetően, a hangok tiszták és a színek tiszták. A szakaszok viszonylag rövidek, és közülük csak 7 biztosít elegendő akciót a gyors, szórakoztató és klasszikus Shump-módon. Ha egy egyedi lövöldözős játékot keresel, amely felidézheti a Dreamcast-korszak régi emlékeit, a Zero Gunner 2-nél nem találsz jobb címet. A játék élménye mindenképpen ajánlott és szükséges a műfaj kedvelőinek.

Overall
8/10
8/10
 • Grafika - 7.5/10
  7.5/10
 • Sztori - 7.5/10
  7.5/10
 • Zene - 8.5/10
  8.5/10
 • Játékmenet - 8.5/10
  8.5/10

Játék áttekintése Albacete Warrior

Játék áttekintése Lucie’s Potager