in

Játék áttekintése Albacete Warrior

Elgondolkodtál már azon, hogy egyes nagy és híres stúdiók az új termékek készítése helyett miért a régebbi, régóta kiadott címeik újrakészítésére koncentrálnak. Ha jelentős változtatásokat hajt végre ezeken a remasterelt játékokon, ez a cég jobbá vagy gazdagabbá teheti azokat, vagy akár meg is semmisítheti őket. Az Albacete Warrior játék, amely egy független cím a beat ’em up műfajban, a FAS3 stúdió első olyan termékének számít, amelyben új ötleteket használtak, de ezen ötletek többsége nem valósult meg teljesen, és ez a szám egy nagy veszteség A játék hozott magával. Ez egy kellemetlen játék, nagyon érdekes beképzeltséggel, amelyet teljesen cserben hagyott egy tapasztalatlan csapat, amely szinte minden új elemét rosszul alkalmazta a játékmenetben és a történetben. A játék 2021 végén jelent meg PC-re és Xbox-ra, és közepes teljesítményt nyújtott, de most, két évvel később, 2023. február 1-jén a Nintendo Switch konzoltulajdonosok számára is megjelent.

Az Albacete Warrior játék a spanyolországi Albacete városából származó nindzsáról szól, amelyet humoros hangnemben mesélnek el. Tehát a játék tele van utalásokkal és tipikus spanyol viccekkel, és sok vicces pillanattal fog találkozni. A játék Benito Waters, egy kiképzett nindzsa történetét meséli el a spanyolországi Albacete-ből, aki különös, világ témájú kalandra indul szeretett csirkével, Pepitoval és gazdájával, Paco sensei-vel.

Ez egy humoros nindzsajáték, ahol a játék mesélője szinte bármit felhasznált a történet forgatókönyvében, ami eszébe jut, remélve, hogy helyet kap a játékos szívében, és különleges humorérzéket teremt. A főszereplő fontos küldetést kap gazdájától, és emiatt Pepitoval egy globális kalandba indulnak, ahol különböző típusú ellenségekkel és főnökökkel kell megküzdeniük.

Amikor először belevág a játékba, az első dolog, amit észrevesz és megakad, az a játék nagyon egyedi művészeti stílusa, amely egy pixeles 2D-s modellt tartalmaz, amely egyenesen úgy néz ki, mint az egyik 8 bites Ninja Gaiden játék. A papírvékony hős egy hatalmas 3D-s világban létezik, amely rosszfiúkból és sokszögű akadályokból áll.

Ami a játékmenetet illeti, az Albacete Warrior lényegében alig több, mint egy hagyományos „Beat ’em up” cím, nem úgy, mint a Streets of Rage és még számtalan más Brawlers-stílusú játék a 90-es évekből. A játék nagyon egyszerű kombókat ad, valamint azt a képességet, hogy ostorként lendítsd a Papitot. Később a játék során feloldhatod a hagyományos nindzsa mozdulatokat, mint például a csillagok özönlövést és a rohanásos támadási módot, amely megöli az ellenséget. Nem kell sokat küzdeni, de legalább egy-két óráig jól teszi a dolgát.

Egyes játékszintek platformelemekből állnak, amelyek során egy sor akadályt kell átugrani, és magasabb helyeket kell elérnie. Mivel a játék kezelőszervei olyan rosszul működnek, ezeken a szakaszokon nagyon nehéz átjutni, és nagyon bosszantóak lehetnek. Ezenkívül a kaland során különféle főnökökkel fog találkozni, akiknek csatái a játék legérdekesebb részei közé tartoznak. Nem utáltam ezeket a főnöki harcokat. Nem voltak nagyszerűek, de a játék többi részéhez képest olyanok voltak, mint a remény ragyogó jelzőlámpája.

Egy másik jó dolog ebben a játékban, hogy támogatja a helyi együttműködési módot. Ezért ára és komikus hangulata miatt kiváló jelöltnek tartják a barátokkal való játékhoz. Imádom ennek a játéknak a művészeti stílusát, és egészen eredetinek találom. A 2D-s modellek jól és szépen illeszkednek a részletekhez és a 3D-s modellekhez, a játék pixelgrafikája pedig a 8 bites grafikai stílust használó emlékezetes klasszikus játékokat fogja emlékeztetni. Nagyra értékelem az alkotók erőfeszítéseit, akik ilyen vonzó vizuális effektusokat tudtak létrehozni.

Az Albacete Warrior egy kreatív beat ’em up cím, amely 2D és 3D elemeket ötvözve egy egyedi akciójátékot hoz létre harapós humorral, sajnos egyes részek mindent teljesen tönkretesznek, az Unalmas poénokat pedig teljesen szomorú játékmenet semlegesíti, amely többnyire legyen izgalmas. Nem túl vicces, és biztosan nem ez a valaha készült legrosszabb nindzsa témájú játék. De megvolt benne a lehetőség, hogy sokkal jobb legyen, mint amilyen.

 

Overall
6.5/10
6.5/10
 • Grafika - 7/10
  7/10
 • Sztori - 6.5/10
  6.5/10
 • Zene - 6/10
  6/10
 • Játékmenet - 6.5/10
  6.5/10

Játék áttekintése The Redress of Mira

Játék áttekintése Zero Gunner 2