in

Játék áttekintése Xatrom Command

Ha Ön a lövöldözős játékok rajongója, lehetetlen, hogy még nem tapasztalt ikerbotos játékot. A 90-es évek egyik legrégebbi és legérdekesebb műfaja volt, amely a mai napig őrzi népszerűségét, és bár korlátozott számban jelennek meg, csak remélni tudom, hogy az indie fejlesztők továbbra is felfedezik ezt a műfajt. A Xatrom Command egy őrült izometrikus lövöldözős játék, amely nagyon szórakoztató, még inkább azért, mert kooperációban is játszhat, a 9Ratones fejlesztő és a híres Ratalaika Games kiadó fejlesztette ki, 2024. március 8-án adták ki, más platformokra és konzolokra. Egyáltalán nem fogom úgy leírni ezt a játékot, mint egy rossz terméket, de elfelejti beletenni az összes jó dolgot, ami szórakoztatóvá teszi.

A Xatrom Command egy tisztességes játék, de semmi több, és minden bizonnyal vannak jobb Twin Stick lövöldözős játékok az Xbox Store-ban, amelyek jobban teljesítenek, mint ez. Természetesen izgalmas akcióival, rövid játékmenetével, szórakoztató kooperációs módjával, változatos főnökeivel és ellenségeivel lehetővé teszi, hogy a twin shooter játékok rajongói próbára tegyék tudásukat. Esztétikailag hasonlóan működik, mint a klasszikus és a retro játék ebben a műfajban, de véleményem szerint semmi mást nem kínál.

Íme egy klisés cselekmény, amit sokszor láttál. Egy szigorúan titkos kormányzati kísérlet félresikerült a laborban, és most megszálló idegenek támadták meg katonai bázisunkat. Most itt az ideje, hogy védekezzen, és egyedül vagy egy másik barát közreműködésével fel kell vennie fegyvereit, és egymás után kell megsemmisítenie az idegen támadások hullámait. Az Ön feladata, hogy erősebb fegyvereket szerezzen, harcoljon különböző ellenfelekkel, tisztítsa meg az egyes helyiségeket és állítsa helyre a rendet a létesítményben.

A Xatrom Commandnak nagyon egyszerű a játékmechanizmusa, és nincs benne semmi bonyolult. Az egyik ujjal különböző irányokba kell mozgatni a karaktert, a másik ujjal pedig az ellenséget célozni, szinte ugyanazok a vezérlők, mint bármely ikerlövő. Egy alapfegyverrel kezdesz, amelynek végtelen lőszere van. Aztán, ahogy haladsz a játékban, új fegyvereket kapsz, amelyeket ellenségek megölésével és a körülötted megjelenő furcsa zöld dolgok elpusztításával is megszerezhetsz.

Három játszható mód létezik: Story, Boss Rush Mode és Survival Mode, és ezek mindegyike játszható egyedül vagy kooperációban. Bár ennek a játéknak 50 szakasza van, és ebben az értelemben nagyon változatos, de ezek teljesítése nem igényel sok időt. Még akkor is, ha az összes eredményt meg akarja szerezni. Még a főnököknek is vannak olyan kiszámítható mintái, hogy nincs valódi veszély és nincs mitől tartaniuk.

A játék grafikai részletei is nagyon érdekesek, így ebben a játékban minden pixel módban jelenik meg egy blokkszerkezettel, amelyek különböző méretűek, és csak le kell lőni őket. A különböző környezetek eltérő hátterűek, amelyek kellemes változatosságot biztosítanak a játékmenetnek, és izometrikus nézetből nézni nagyon érdekes, mintha egy TV-műsort néznénk, például a Smash TV-t. Még a hangeffektusok is jól sikerültek, és tisztán hallani a puskalövéseket és a haldokló idegenek morgását. Semmi elképesztő, de hangzás szempontjából rendben van.

Ami az eredményeket illeti, azt kell mondanom, hogy ebben a játékban nagyon könnyű 1000G teljes pontszámot elérni, és ezt a pontszámot minden korlátozás nélkül felajánlja a játékosnak. Csak fejezze be a kampányt, hogy megszerezze az összes eredményt. Természetesen a Xatrom Commandnak alacsony a visszajátszási értéke, és még ha eléri is a teljes pontszámot az elért eredményeiért, nincs ok arra, hogy újra visszatérjen ehhez a játékhoz.

Összességében még van némi kooperációs lehetőség a Xatrom Commandban, de ebben a kis akciójátékban kevés az értékelnivaló. Furcsa játék, de nem rossz játék, mert úgy tűnik, minden a rendeltetésének megfelelően működik, semmi sem törik el, és én nagyon szeretek minden izometrikus ikerlövőt. De csak azon tűnődtem, hogy mi értelme van, miért pusztítok el annyi robotot? Nem is emlékszem, hogy volt-e metaprogresszió, de szerintem nem volt. Ezenkívül a villogó elemek azt mondják, hogy semmisítse meg őket, de egy idő után kissé idegesítővé válnak. Ennek alapján továbbra is tudom ajánlani, de ne várjon mély élményt, és nem fog csalódni

Overall
7.5/10
7.5/10
 • Grafika - 8/10
  8/10
 • Sztori - 7/10
  7/10
 • Zene - 7/10
  7/10
 • Játékmenet - 8/10
  8/10

Játék áttekintése Another Bar Game

Játék áttekintése Another World Mahjong Girl