in

Játék áttekintése Another Bar Game

Az Another Bar Game egy érdekes és egyedülálló stratégiai és időgazdálkodási játék, amelyben különféle söröket szolgálnak fel különböző létszámhiányos kávézókban. A koncepció egyszerűnek indul, de a feladatok és a nehézségek minden szinten növekszenek, így mindig talpraesett, és soha nem lesz unalmas. Ezt a játékot az Arik Games fejlesztő fejlesztette ki, és 2020-ban jelent meg először PC-re, most pedig négy év után a Nintendo Switch konzolra is eljutott.

A játék fejlesztőjének nevét talán már hallottad, mert már volt egy cím ennek a játéknak a témájával, a Dude, Where Is My Beer? közzétette, hogy természetesen játékmenet szempontjából mindkettő ugyanaz. Azok számára, akik érdeklődnek a különböző típusú sörök készítése és felszolgálása iránt, és szeretnének egy nap csapos lenni, ez a játék megfelelhet az elvárásaiknak.

A játék története egy Frank nevű tapasztalatlan csaposról szól, aki most vette át a helyet. Ez a kocsma a nagynénjé, aki időnként felkeresi ezt a helyet, és mivel Franknek nincs tapasztalata egy kocsma vezetésében, a nagynénje segít neki és megadja a szükséges magyarázatokat. Franknek egyedül kell vezetnie a kocsmát, és amikor az ajtó kinyílik, tartsa elégedetten a vásárlókat, és a lehető leggyorsabban szolgálja fel italaikat.

Az Another Bar Game játékmenete alapvetően az időgazdálkodás és a stratégia szempontjaira összpontosít. Mivel egyedül vagy ebben a játékban, minden feladatot magadnak kell elvégezned. Ezért a játék felépítése több feladat egyidejű elvégzésén és kezelésén alapul, és ha nincs jártassága ezen a területen, azt javaslom, hagyja el ezt a játékot. Természetesen, ha játszottál már hasonló játékokkal, mint az Overcooked, akkor nincs semmi nehéz itt, és ismerkedni fogsz az általános játékmenettel.

Itt két játszható mód van: Karrier és Nyitott Bar mód. A karrier mód a játék fő és sztori módjának tekinthető, aminek természetesen nem okoz nehézséget a beállítások kiválasztása. Az új szakaszok megnyitásához és a játék előrehaladásához ötből legalább négy csillagra van szüksége, és a teljes pontszám az ügyfelek visszajelzéseitől függ. Ha a lehető leggyorsabban megkapja a rendeléseiket, és teljesíti többszöri kérésüket, teljes 5 csillagos minősítést kap.

Az Egy másik bárjátékban Frank négy képességet tud feloldani: gyorsabban futni, növelni a sörgép karjának meghúzási sebességét, hány poharat tud felvinni Frank egy tálcán, és végül, hogy hány poharat tud meginni . Természetesen ez a négy készség mind az első szinten kezdődik, és ennek megfelelően fejlődik. A megszerzett XP-pontok révén e készségek fejlesztésére költhet.

Szerencsére ennek a játéknak jó az újrajátszhatósága, így ha elakadsz egy részben, és úgy érzed, hogy a játékmenet túl nehéz, akkor újrajátszhatod azt a szintet, és több pontot szerezhetsz karaktered fejlesztéséhez. Ráadásul azoknak, akik egyszerre több különböző dolgot szeretnének csinálni, és nem érzik magukat fáradtnak, a fejlesztők az Open Bar módot tették, amely a játék legelejétől elérhető a főmenüből.

Úgy játszik, mint a többi hasonló cím végtelenített üzemmódja, amely során a vásárlók folyamatosan belépnek a kocsmába és sört rendelnek. Ennek eredményeként a játékkörnyezet olyan hatalmassá válik, hogy nagyon megnehezíti a feladatok kezelését. A Karrier mód befejezése után ebbe a módba léptem, és több mint 250 ügyfelet tudtam kiszolgálni. De végül szünetet kellett tartanom, mert nyilvánvalóan véget nem érő feladat volt, és nem volt vége.

A játék grafikája különleges és kellemes művészeti stílust használ, amely tökéletesen illeszkedik a játék témájához. Nagyon megnyugtató nézni, ahogy az ügyfelek folyamatosan belépnek a bárba, és szövegdobozokon keresztül teszik meg kéréseiket. Az egyetlen kifogásom ebben a részben az, hogy csak korlátozott számú vásárló van, akik nagyjából ugyanúgy néznek ki.

Szeretném, ha a fejlesztők legalább több modellt használnának az ügyfelek tervezésére, és ez megakadályozná, hogy a környezet monotonná váljon. Még maguk a játékkörnyezetek sem sokféle változatosságot mutatnak, és csak néhány típusra korlátozódnak. A másik kifogásom a hangeffektusokkal kapcsolatos, amelyek szinte nem léteznek, valami fülbemászó filmzene hozzáadása nagyban növeli a játék izgalmát.

Ha szereted a szójátékokat tartalmazó stratégiai és időgazdálkodási játékokat, és élvezed a többfeladatos munkát, az Another Bar Game az Ön számára készült. A játék minden szint után nehezebbé válik, és előrehaladtával új funkciókkal bővül, hogy elkerülje a játékmenet monotonná válását, amennyire csak lehetséges. Biztos vagyok benne, hogy a független játékok rajongói élvezni fogják ennek a játéknak az élményét, és bár lehet, hogy nincs lebilincselő története és mély játékmenete, nincs ok arra, hogy ne nézzék meg.

Overall
7.9/10
7.9/10
 • Grafika - 8.5/10
  8.5/10
 • Sztori - 7.5/10
  7.5/10
 • Zene - 7/10
  7/10
 • Játékmenet - 8.5/10
  8.5/10

Játék áttekintése Cybertrash STATYX

Játék áttekintése Xatrom Command