in

Játék áttekintése Another World Mahjong Girl

Egy másik World Mahjong Girl játék, ahogy a neve is sugallja, egy olyan Mahjong játék atmoszférájú címe, amelyet még nem tapasztalt. Ezt a játékot a híres EastAsiaSoft fejlesztő fejlesztette ki, és 2023 végén adták ki kizárólag a Nintendo Switch számára. Kutatásaim alapján két népszerű játékstílusra figyeltem fel: a Riichi mahjong és az Ecchi mahjong, amelyek hasonló címei néhány éve mobiltelefonra is megjelentek.

Mivel nem vagyok jó a Mahjongban, mindig is gondjaim voltak a játékkal. De kiváló oktatóanyagaiknak és jó magyarázataiknak köszönhetően remekül tudtam teljesíteni őket. Először azt hittem, hogy ez a helyzet az Another World Mahjong Girl-lel, de az első néhány perc után rájöttem, hogy az oktatóanyagok hiánya miatt ez nagyon megzavarhatja a műfaj újoncait.

A játékkal kapcsolatban felhozható fő kritikák között szerepel az oktatóanyagok vagy magyarázatok hiánya, amelyek segítenék a játékosokat a játék mechanikájának megértésében. A lépéseket csak akkor tudod végrehajtani, ha megrögzött rajongója vagy a Mahjong sorozatnak, különben nehéz feladat vár rád. Még a művészi képek és néhány gyönyörű lánymodell sem pótolja ezt a hiányt.

Itt nincs konkrét történet, csak annyi, hogy átveszed az irányítást a különböző lányok közül, és játszol másokkal egy varázslatos világban. Egyszerűen egyik helyről a másikra jársz, szezonról évszakra, és kihívást jelentesz a lányoknak, hogy versenyezzenek mahjongban. Ha már ismeri a Mahjong játékok hivatalos szabályait, itt jól fog szórakozni.

Az Another World Mahjong Girl játékvilága, amely egy hatalmas fantáziakörnyezet, tele van mindenféle manóval, tündérrel és animés lányokkal, amelyek mindegyikének életrajzi háttere van. Mahjong-mérkőzéseket játszol AI-ellenfelekkel, hogy előrehaladj a játékban, és több lányt tudj játszani. Szinte minden karakterrel kétszer kell szembenézned, minden alkalommal több körön keresztül.

Bár egyértelmű volt, hogy a játék elvárja, hogy már ismerje a Mahjong-szabályok egy részét, reméltem, hogy legalább egy tisztességes oktatóanyag átsegít minket a játékon, de sajnos a játék oktatóanyaga annyira szörnyű, hogy nem is nézheti meg helyesen. Ennek a játéknak a játékszabályai hasonlóak a Match-3 játékokhoz, és inkább egy kompetitív kártyajátékhoz hasonlít, ahol kombinációkat kell létrehozni a táblán, és kiválasztani a megfelelő lapkát. Kivéve, hogy itt egyszerűen eltávolít két csempét a megfelelő ikonokkal a képernyőről.

Ahogy haladsz az Another World Mahjong Girl játékban, a lányok statisztikáit növelő tárgyak megvásárlásával és felhasználásával kiválogathatod azokat, amelyek játszhatók. Természetesen ez a funkció nem tart sokáig, és eltekintve attól, hogy néhány nyögést és elpirulást vált ki a lányokból, a kapcsolódó stat boostok egyike sem tart tovább néhány percnél.

A játék csodálatra méltó szempontjai közé tartozik az esztétika, ami igazán jól sikerült. Játék közben úgy érzed, hogy egy mangát lapozgatsz, amely valamiféle életet kapott. Minden lány, akivel találkozol, gyönyörű dizájnnal rendelkezik, és természetesen mindegyik teljesen különbözik a másiktól. A fent említett lányok általános animációi kissé statikusak, de ettől függetlenül minden tiszta és jó. Úgy tűnik, hogy ennek a játéknak a fejlesztői többet fektettek be a művészetbe, és sok időt fordítottak rá. De a hanghatások nem kiemelkedőek, és csak néha hallani a lányok nyögését. Ugyanakkor egy nyugtató dal szól a háttérben, ami teljesen helyénvaló.

Röviden, az Another World Mahjong Girl nem egy szörnyű vagy rossz játék, csak egy nagyon sekély élmény, aminek meglehetősen magas ára van. Még a kétjátékos mód sem olyan szórakoztató, mint egy hagyományos három- vagy négyjátékos Mahjong-játék, és sokkal jobb választási lehetőségek is vannak a Riichi mahjongban és az Ecchi mahjongban a Nintendo Switch Store-ban, és azt javaslom, hogy válasszon.

Ezt a játékot csak azok játszhatják, akik valaha is tapasztaltak Mahjong társasjátékot, és a koherens oktatóanyag vagy magyarázat hiánya számomra, mint kezdő szinte játszhatatlanná tette. Emiatt erősen ajánlom, hogy ha továbbra is az Another World Mahjong Girl játékkal szeretne játszani, tanulja meg máshol játszani ezt a játékot.

Overall
6.1/10
6.1/10
 • Grafika - 7.5/10
  7.5/10
 • Sztori - 6/10
  6/10
 • Zene - 6.5/10
  6.5/10
 • Játékmenet - 4.5/10
  4.5/10

Játék áttekintése Xatrom Command

Játék áttekintése Jumbo Airport Story