in

Játék áttekintése The Redress of Mira

Ha ismeri a Tonguç Bodur Studio játékokat, akkor tudja, hogy ezek a játékok főként különleges hangulatukról, csendes felfedezésükről, hihetetlenül gyönyörű tájak felfedezéséről ismertek, és valójában pihentető játékok, amelyek nagyon pihentető játékmenettel rendelkeznek. A Redress of Mira nem kivétel e szabály alól, és rendelkezik ezekkel a funkciókkal. Tonguç Bodur mestere a túlvilági fantáziakörnyezetek létrehozásának, és a legjobb tudása szerint végezte munkáját ebben a játékban. Lenyűgöző grafika, csodálatos zene és egy érdekes történet együttesen elmerül a The Redress of Mira világában.

Ennek a játéknak a történetét nem beszélt vagy írott formában, párbeszéden keresztül mesélik el, hanem egy másik érdekes módszert alkalmaz. Útja során ládákat fedez fel, amelyekben egy könyv van, és így a történet meseszerűen bontakozik ki. Ezek a könyvek meg vannak számozva, és tudni fogja, ha kihagyott egy könyvet az út során, ezért gondosan kutasson körül a környezetben. Valójában a kaland során talált könyveket egy narrátor váltja fel, aki elmesél egy történetet, és tudatja, hogy mi történik, ki vagy és hová mész.

A játék története 3 családból áll, és ahogy halad előre, a családok elkezdenek kapcsolatba lépni egymással. Sok mindenről lehet olvasni ebben a játékban, és nagyon élveztem, hogy megtapasztalhattam az egész történetet, és láttam, hogyan kerül a végén az összes fontosabb darab a helyére. Körülbelül 4 órás játék közben követed a játék főszereplőjének, Mira történetét, miközben egy fantáziavilágot fedezel fel. Több régióra osztott világ, amelyek automatikusan mentésre kerülnek a játék elején.

A The Redress of Mira játékmenetében első személyű szemszögből nézheti a játékot, de akadályok és sziklák megmászásakor a kamera harmadik személyű nézetre vált. Van egy varázspálcája, amellyel befolyásolhatja a környezetet, és például kinyithatja a különböző területek bejáratait. 2 kedves társad is csatlakozik az utazásodhoz. A játékmenet nagyon lineáris, és győződjön meg róla, hogy megtalálja az összes zöld nyuszit, amely megtölti a pálcáját Manával. Ez a pálca varázslatos ajtókat nyit ki minden történetfejezet végén, és a játék ezekbe az ajtókba kerül. A mana segítségével mozgó platformokat is aktiválhatsz.

A kaland során számos ellenséggel kell megküzdened, és ez elsöprő erejű lehet azok számára, akik olyan élményre vágynak, amely leginkább a játék felfedezéséről szól. Ezek a harci jelenetek jelzik a fejlődésedet. Érdekes módon a játék békés hangulatának megőrzése érdekében a beállításoknál aktiválhatod a “god mode” opciót, ezzel már nem halsz meg. Azért ajánlom ezt a funkciót, mert a játék harci szakaszai nem túl érdekesek, és minden alkalommal ugyanazok, így ismétlődő és nem túl izgalmas a kialakításukban. Természetesen játék közben kevés van belőlük, és valójában a játék inkább a környezet feltárására és felfedezésére koncentrál.

Ennek a játéknak vannak olyan hiányosságai, amelyek miatt nem tudja teljes mértékben kiaknázni a benne rejlő lehetőségeket. Például az animációk, vagy azok hiánya sok új mechanika esetében olyan merevek, hogy rontják a játék izgalmas élményét. Ha megnyom egy dobozt, a főszereplő modell teljesen rugalmatlannak és élettelennek tűnik, hang nélkül lebeg a környezetben. Amikor sziklákra vagy kötelekre mászik, az animációk kínosnak és befejezetlennek tűnnek. A platform szekvenciák annyira egyenetlenek, hogy nagyon frusztrálnak.

A Redress of Mira lenyűgöző hegyi kilátással nyűgözi le Önt. A főszereplő középkori falvakat idéző ​​vidékekre utazik majd, ahol kővárak, hidak és kis hangulatos házikók várják a látogatókat. Ezeken kívül vannak olyan növényzetben gazdag környezetek, amelyek virágok, idegen növények, manakristályok és lila lótuszokkal díszített tiszta vizű folyók színes keverékét tartalmazzák. A játék lenyűgöző látványvilággal rendelkezik, amelyet tovább fokoz egy csodálatos hangsáv, amely elkíséri a játékost az utazás során.

Az összes Tonguc Bodur stúdiójátékkal játszottam, és nagyon élveztem őket. Ez a stúdió az egyik kedvenc alkotóm, és tudom, hogy tud jobbat csinálni, mert a múltban jobban teljesített. Az olyan játékok, mint a Drizzlepath: Glass, Bottle: Pilgrim, Drizzlepath: Deja Vu, The Dead Tree of Ranchiuna, Pluviophile, Chionophile és Cions of Vega, mind sokkal jobbak, mint a Redress of Mira, és azt javaslom a leendő játékosoknak, hogy játsszák ezt a játékot. az említett témákra szánt idődet. A Redress of Mira több órányi felfedezést ígér, hogy egy érdekes történetet fedezzenek fel a sétaszimulátorok szerelmeseinek, akik fantasy környezetet keresnek.

Overall
7.5/10
7.5/10
 • Grafika - 8.5/10
  8.5/10
 • Sztori - 7/10
  7/10
 • Zene - 7.5/10
  7.5/10
 • Játékmenet - 7/10
  7/10

Játék áttekintése Backfirewall_

Játék áttekintése Albacete Warrior