in

Játék áttekintése The Gap

The Gap játék arra emlékeztet bennünket, hogy élvezzük életünk minden értékes pillanatát, különösen azokat, amelyeket szeretteinkkel töltünk, mert ezek a pillanatok nem örökké tartanak, és nagyon gyorsan elmúlnak. Ennek ellenére nyilvánvalónak hangzik, de a játékban és a karakterek életében való részvételünk valóban azt kelti bennünk, hogy mi vagyunk a kimaradottak.

Fantasztikus grafikai és művészi részletekkel rendelkezik, különösen a tusszálakkal formált kézi rajz. Szívszorító, de megható történetet is elmesél, amely a végéig elkötelezi magát. Amit vártam, az egy tiszta pszichológiai horror játék volt, amely a tudattalant és a létezést tárja fel, mint a The Signifier, bár azt kell mondanom, hogy a The Gap eltér attól, amit vártam. De az általános élmény továbbra is intenzív, kielégítő és mélyen érzelmes.

A játék nagyon érdekes, mind a forgatókönyv megközelítését, mind a különböző elemek bemutatásának módját tekintve, elszórtan, ami arra kényszerít minket, hogy pótoljuk a karakter meghibásodott emlékét. Még soha nem láttam olyan játékot, amely az idegtudományra és a memóriára összpontosítana, ami friss, és távol áll azoktól a témáktól, amelyeket korábban sok játékban láttak és vizsgáltak.

A The Gap remek cselekményt használ: egy férfit játszunk, akinek a felesége halálosan beteg, és ahelyett, hogy vele és a lányával töltené hátralévő idejét, megszállottjává válik az elméletnek, miszerint ha valaki agyhullámait elküldjük a The moment Switch tapasztalatai déjà-ba. vu, megnyílik az átjáró egy párhuzamos univerzumhoz. És talán van gyógymód a feleségének az egyik ilyen univerzumban. A cselekmény szokás szerint itt is az, hogy nem kell elszigetelned magad és a képzeletedet, hanem élj tovább, legalább a még élő szeretteid kedvéért.

A játékmenet főleg a séta és a tárgyakkal való interakcióból áll a feloldás vagy a rejtvények megoldása érdekében. Az interakciók meglehetősen ritkák, ezért ne várjunk túl sokat tőlük. Ha szereted a rejtvényeket tartalmazó gyalogos szimulációs címeket, ez tetszeni fog neked. A játék előrehaladtával a főszereplőt a 2020-as, 2029-es, 2038-as, 2040-es és 2045-ös években láthatod, amelyek mindegyike több tárgyat tartalmaz, amelyek valamilyen emlékbe juttatják. Összesen 20 ilyen emlék van, és ezek felében valami különlegeset kell csinálni és nem hibázni, például a vizsgán az összes tesztkérdésre helyesen válaszolni.

The Gap játék természete magában foglalja a különböző világok, idők és emlékek átugrását, a környezet felfedezését, és csak a különböző lakásokban kell barangolni és jegyzeteket olvasni. Van egy fali tábla, amely nyomon követheti fejlődését, majd visszatérhet azokhoz az időkhöz és emlékekhez, amelyeket meg szeretne tölteni. Emellett a sztori befejezései is elgondolkodtatóak voltak, és jól tudtam kapcsolódni hozzájuk. Jó volt az egyik befejezés befejezése, és el tudtunk menni az utolsó ellenőrzőpontig, és újra eldönteni, hogy megnézzük a másik véget. Szerencsére a játékban van automatikus mentés, de a mentések közötti váltás nagyon megkönnyítette a mentést, amikor ki akartam lépni.

Kezelések és technikai teljesítmény tekintetében a The Gap nagyon gördülékeny élményt nyújt, bár volt néhány rész, ahol kicsit visszaesett a képkockaszámom, de a hibák nem voltak túl komolyak. Nem kínál nagy visszajátszási értéket az újrajátszhatóság szempontjából. Nagyra értékeljük azonban, hogy a fejlesztők lehetővé teszik a játékosok számára, hogy közvetlenül a játék befejezése előtt letölthessenek, hogy megtapasztalhassák az alternatív befejezést anélkül, hogy a teljes játékot le kellene játszaniuk. Az egyetlen ösztönző az újrajátszásra az, ha megszerezzük az elvesztett eredményeket.

Ennek a játéknak a vizuális effektusai igazán erősek, bár nem lépnek át semmilyen határt, jól végzik a dolgukat. A játék nagy részét otthonában tölti, és alapvetően különböző időszakokon keresztül utazik, és meglátja, mi változott. Bár találkoztam néhány hibával, az általános vizuális élmény még mindig jól illeszkedik a játékmenethez. Ami a hangzást és a zenét illeti, elmondható, hogy összességében jól teljesítenek, főleg a szinkronjáték, ami nagyon jól sikerült.

Összefoglalva, a The Gap-et nagyszerű címnek tartottam, és nagyon emlékeztetett a Jelzőre. Bárcsak több ilyen kisebb játék foglalkozna nagyobb tudományos kérdésekkel. Ezenkívül az ilyen játékok csodálatos munkát végeznek a tudományon túlmutató filozófiai területeken. Nagyon élveztem. Van egy nagyszerű tudományos-fantasztikus írás és egy jó világépítés, ami igazán elmerített a világban. Még történetét és grafikáját tekintve is jó játék egyszerű és gyors tanulással, a legkisebb hiba nélkül. Ez egy nagyszerű játék, amelyet mindenkinek ajánlok, aki szereti átélni a séta szimulációját mély személyes történettel és a tudományos felfedezésekre összpontosítva.

Overall
8.6/10
8.6/10
 • Grafika - 9/10
  9/10
 • Sztori - 9/10
  9/10
 • Zene - 8/10
  8/10
 • Játékmenet - 8.5/10
  8.5/10

Játék áttekintése Cryptrio

Játék áttekintése Rauniot