in

Játék áttekintése The end is nahual: If I may say so

A „The end is nahual: If I say it” játék egy független és szürreális rejtvénycím, amely mindent felhasznál a történet tartalmában és játékmenetében, ami csak eszébe jut. A játék jelenleg csak Xbox konzolra jelenik meg, PC-re pedig a tervek szerint 2023-ban. Ennek a játéknak a készítője a “Third World Productions” cég, és ismét bebizonyította, hogy kis költségvetéssel is lehet tiszta és csodálatos független játékokat fejleszteni, amelyek minden tekintetben felveszik a versenyt a nagy és drága játékokkal.

A játék képeinek egyszerű pillantásával is rájöhetsz a játék egyediségére, és a játékmenet első néhány percének átélése után megérted az alkotók kemény munkáját és szenvedélyét. Bár ennek a műnek több szempontból is gyenge a teljesítménye, a gyönyörű világépítő, pixel art grafikák és a rejtvények érdekes kialakítása pótolja a játék hiányosságait. Talán egy kritikus szemszögéből ez egy átlagos és gyenge játéknak számít, de a játékosok szemszögéből egy csodálatos és emlékezetes címnek számít, hogy néhány napos teljes befejezés után is gondolnak arra, azt.

A “The end is nahual: Ha mondhatom így” játéknak nincs jelentős története, amelyet néhány sorban el lehetne magyarázni, és csak a játékmenet igazolására mutatják be. Nahual földje az a hely, ahol a történet eseményei játszódnak, ez a terület furcsa jellemzőkkel rendelkezik, amelyek különböztetik meg a többi címben látott helytől. A két főszereplő, Samael és Jacob az a két főszereplő, akiket mindegyikükként fogsz játszani a játék során. Samael úgy néz ki, mint egy démon és egy szörny, és különleges harci képességekkel rendelkezik, amelyek miatt könnyedén megküzd mindenféle ellenséggel és főnökkel. Jacobnak is van néhány Samuel képessége, csak valamivel gyengébb. Mindkét ember szerepében különféle rejtvényeket kell megoldania a játékvilág zugaiba ágyazva. Útja során sok furcsa karakterrel fog találkozni, közülük néhányan segíteni próbálnak, mások pedig pokollá teszik az életet.

Ahogy a cikk elején is mondtuk, ez egy teljesen új és egyedi játék, amiben a fő hangsúly a játékmeneten van, és a cselekmény nem annyira fontos. Nagyon nehéz ezt a játékot műfajilag meghatározott kategóriába sorolni; Mert a játékmenete több különböző műfaj kombinációja, amely az összes dolgot felhasználta. Bizonyos szempontból a point and click játékhoz sorolható, hiszen rengeteg környezeti elemmel kell kölcsönhatásba lépni az utazás során a rejtvények megoldásához.

Emiatt kapsz egy szinte végtelen kapacitású “Molcajete” nevű hátizsákot, amivel kombinálhatod az utazás során megszerzett tárgyakat, és új dolgokat alkothatsz, amelyek hatékonyan oldják meg a rejtvényeket. A játék közepéig tartó korlátozott hely miatt kevés elemed lesz keverni, és természetesen a többi point and click stílusú címhez hasonlóan ebben a hátizsákban is korlátozott a hely a tárgyak tárolására, természetesen a kapacitása bővül, ahogy a a játék halad.

A legtöbb rejtvény a játékban kihívásokkal teli és idegtépő, és természetesen mindegyikhez kapsz egy oktatóprogramot. A feladványok nehézsége olyan, hogy amikor túlságosan elkeseredtem néhány rejtvény megfejtésében, egy időre kiléptem a játékból, és néhány perc múlva ismét visszatértem ugyanahhoz a részhez, de ezúttal meglepően ugyanarra a rejtvényre. volt egy új varázsa, amit először nem vettem észre. Mindezeket a rejtvényeket point and click játékmenettel oldják meg, és némelyikük absztrakt. A játék egyes részeiben akció-forgatókönyvek is találhatók, ahol lövedékek és tőrök elől kell kerülnie, sőt egyes részekben különböző főnökökkel kell megküzdenie. Másrészt a képregényen keresztül elbeszélik a történet tartalmát, és a szövegdobozokon keresztül követik a szereplők közötti párbeszédeket, amelyeket el kell olvasni vagy ki kell hagyni, a választás a tiéd. Végül vonzó minijátékok is helyet kapnak a játékban, amelyek még több emlékezetes pillanatot hoznak majd számodra.

A „The end is nahual: If I say” játék több különböző műfaj sikeres ötvözésével méltó és figyelemreméltó címet tudott kínálni a játékosoknak, amivel viszonylag hosszú ideig el lehet foglalni és szórakoztatni őket. A kvázi puzzle játékmenet a point and click stílusban, amely jól kombinálható a történet tartalmával, valamint a kiváló és fülbemászó filmzene, valamint a játék pixel art grafikája miatt habozás nélkül eljátsszuk ezt a címet. . Ennek a játéknak az általános stílusa olyan, hogy nem tudom minden játékosnak ajánlani, de ha olyan játékokat szeretnél megtapasztalni, amelyek különböző részeiben friss és új ötletek vannak, különösen a játékmenetben, akkor mindenképpen játssz ezzel a játékkal.

Overall
8.1/10
8.1/10
 • Grafika - 8.5/10
  8.5/10
 • Sztori - 7/10
  7/10
 • Zene - 8.5/10
  8.5/10
 • Játékmenet - 8.5/10
  8.5/10

Játék áttekintése Super Sunny Island

Játék Sword of the Vagrant