in

Játék áttekintése Temtem

A társadalmak egyik legrégebbi kommunikációs eszköze a játék, amely nemcsak az emberi társadalmakban létezik, hanem sok más, társasági életet folytató, különböző formában játszó lény között. A videojátékoknak a szórakoztatáson kívül van egy szociális-kommunikatív aspektusa is, amely az idők során sokkal összetettebbé vált, és különböző, ma már jól ismert alkategóriákra oszlik. Az MMO egyike ezeknek a stílusoknak, amelyeket ma is használnak bizonyos szerepjátékokban, amelyeket MMORPG-nek neveznek.

Ennek a műfajnak a címei a népszerű MMO-stílusú szerepjátékok kombinációja, amelyek egy hatalmas, különféle kalandokkal teli világba helyezik a játékosokat; Azzal a különbséggel, hogy ennek a műfajnak a címeiben a játékos nincs egyedül és önmagán kívül még rengeteg játékos tevékenykedik a virtuális világban. A Temtem játék az egyik legfrissebb ebben a műfajban megjelent játék, amely játékmenetben és környezettervezésben hasonlít a Pokemon sorozathoz, és amelyben szörnyeket kell gyűjteni és harcolni.

Az MMORPG stílusú játékokban, csakúgy, mint a szerepjátékokban, egy fantázia- vagy kitalált karaktert irányítasz, aki idővel és a játék előrehaladásával fejleszted a karaktered képességeit. Bár manapság számos cím létezik ebből a népszerű műfajból, és sok közülük számos fejlesztést kapott ennek a stílusnak a klasszikus és régebbi verzióihoz képest, de az alapvető játékmenet mindegyike ugyanaz, és ez az a tulajdonság, ami megkülönbözteti őket a többitől. hasonló címeket. Az ilyen címek világában különféle kazamatákkal, képzeletbeli és fantázia lényekkel találkozhatsz, amelyek közül néhány a mitológiában gyökerezik. A Temtem egy MMORPG játék, amelyet a Crema Studio fejlesztett. 2020-ban ennek a címnek sikerült összegyűjtenie az elkészítéséhez szükséges forrásokat a Kickstar kampányon keresztül, és két évig a korai hozzáférési fázisban volt, néhány hónapja pedig megjelent az 1.0 és a végleges verzió PC-re és Xbox-ra.

A Pokemon sorozathoz hasonlóan ez a játék is arról szól, hogy összegyűjtsünk egy csomó „Temtem” nevű lényt. A Pokemon-sorozathoz képest azonban sokkal teljesebb a története, és valószínűleg 40-60 óra játékidőre lesz szüksége, hogy befejezze a történetet korábbi tudása és más hasonló játékokban szerzett tapasztalatai alapján. Sok ilyen lény jól megtervezett, és érdekes képességekkel és mozdulatokkal rendelkezik, amelyek nagyszerű pillanatokhoz vezetnek. A cselekmény nagyon jó, és egy fiatal szelídítőről szól, aki megszerzi első lényét és kalandozni kezd, de egy gonosz szervezetbe ütköznek. Most már csak rajtuk múlik, hogy leállítsák az említett szervezkedést. A játék eseményei az “Airborne” nevű lebegő szigetcsoportban játszódnak, ahol a lények és az emberek békésen élnek együtt. Ez a hely különböző szigetekkel rendelkezik, amelyek mindegyikének más világa van.

A Temtem játéknak számos játszható módja van: történetkampány, kooperatív kaland és verseny mód. Ezt a címet játszhatod egyedül vagy egy barátoddal, akinek a fő témája a Pokémon sorozathoz hasonlóan a szörnyek gyűjtése. A kampányrész nagyszerű munkát végez, hogy fokozatosan megismertesse Önt a PvP-csatákban hasznos mechanikával. 160 féle Tetem található a kollekcióban, mindegyik Luma alakú. Az elvégzendő küldetések a képernyő jobb oldalán találhatók, ami szerintem nem túl felhasználóbarát.

Összességében ennek a játéknak a PvP csatái sokkal izgalmasabbak, mint a Pokemon (imo), de azok számára, akik PvE szemszögből nézik ezt a játékot, ha egy jó Pokemon-szerű címet keresnek, ahol a történet egy kicsit hosszú ölni és van néhány tennivalója a történet befejezése után, ez az egyik legjobb. De a versengő rész, amely a legérdekesebb rész, felkészít arra, hogy más játékosokkal szembenézzen a jutalomért és a jobb ranglistán. Hacsak nem csak a szörnyek gyűjtésére összpontosít, ebben az esetben elkerülhetetlenül itt köt ki. A PvP szekcióhoz 8 különböző Tetemből álló csapatra van szükség, és csak 5 vesz részt a csatában. A rész többi tartalma is megköveteli, hogy ténylegesen képezze a tamtamokat.

Ami a grafikát és a vizuális effektusokat illeti, a játéknak van egy különleges érzése, amely inkább az összes játéklény tervezésére összpontosít, nem pedig a környezet és az emberi karakterek tervezésére. A szereplők arcának mintázása és kialakítása babaszerű, esetenként nem túl érdekes. De a Temtemek testfizikája és arcrészletei igazán nagyszerűek és dicséretesek, és néhány igazi Pokemonra emlékeztetnek. A játék hangsávja tökéletesen illeszkedik a tartalmához, és a csata egyes kritikus pillanataiban magasra emelkedik, és a közönség számára a legnagyobb izgalmat kínálja, és persze van benne némi nosztalgia is, ami a Pokemonra emlékeztet. sorozatok és rajzfilmek. A régiek különösen dobnak Digimon készleteket, különösen csaták és harcok során, amelyeket egyértelműen néhány ismerős Pokemon beállítás ihletett.

Overall
8.9/10
8.9/10
 • Grafika - 9/10
  9/10
 • Sztori - 8.5/10
  8.5/10
 • Zene - 9/10
  9/10
 • Játékmenet - 9/10
  9/10

Játék Murder on the Marine Express

Játék áttekintése Madden NFL 23