in

Játék áttekintése Taito Milestones 2

A Hamster Corporation egyike azon cégeknek, amelyek a mai Nintendo Switch konzolra szánt régi játéktermi játékok kiadásában tevékenykednek, amely az Arcade Archives sorozat megjelenésével vált híressé, és ezeknek a játékoknak a többsége kifejezetten a Neo Geo hardverre vonatkozik. Mindezek a munkák elkötelezettek az eredeti arcade verziók utánzása iránt, amelyeket megfizethető áron biztosítottak a rajongóknak.

A 2022-ben bemutatott első Taito Milestones kollekció számos Taito-specifikus címet tartalmazott új funkciókkal. Mostantól elérhető a retro játékok kedvelői számára Taito Milestones 2 című folytatása, amely 10 játékot tartalmaz a legjobb klasszikus és régi arcade játékokból különböző műfajokban. Szeretnéd újra eljátszani őket, és számolni a pillanatokat, hogy újra átélhesd őket.

A sorozat játékai mind a 80-as és 90-es évekhez tartoznak, és a Nintendo Switch konzolon szerzett tapasztalataik továbbra is vonzóak. Ez 10 szórakoztató klasszikus Taito történetéből, különféle műfajokban és témákban, amelyeket még ma is szórakoztató játszani. Ebben a gyűjteményben olyan művek találhatók, mint a Kiki Kaikai és a New Zealand Story, amelyek a legkiemelkedőbb játéktermek közé tartoznak.

Amikor először lép be a csomagba, egy indítófelülettel rendelkezik, amely tíz lehetőséget jelenít meg a képernyő körül. Kiválaszt egyet, és a kívánt játék elindul egy egyszerű és rögzített indítón keresztül. Ez a fő különbség a sorozat és az Arcade Archive címei között, és még csak nem is találhatók olyan további szolgáltatások, mint a digitális kézikönyv vagy az előzmények a játékok leírására. A következőkben e gyűjtemény néhány kiemelkedő címét tekintjük át.

Minden bizonnyal az egyik legjobb cím ebben a sorozatban a The New Zealand Story, amely 1988-ban jelent meg, és Taito egyik legnépszerűbb akció-platformjátékaként tartják számon. Ebben a játékban a Kiwi Tiki-t irányítod, akinek meg kell küzdenie az ellenségekkel, és különböző szinteken keresztül kell kiutat találnia. Ehhez sok olyan hatalmat kapsz, amelyek nagyon hatékonyak az ellenségek elleni küzdelemben. A játék új portja továbbra is hű az eredeti verzióhoz, és megvan a maga varázsa. A következő a Solitary Fighter, amely 1991-ben jelent meg.

Ez egy érdekes verekedős játék, amely sok hasonlóságot mutat a Street Fighter sorozattal. Mint minden szokásos harci játékban, miután kiválasztotta a kívánt harcost, egy másik harcossal kell szembenéznie. A játék egyik nagyszerű tulajdonsága az volt, hogy a nézők beszállhattak a harcba, hogy elvonják a figyelmedet, és akár tárgyakat is felvehettél, például dobozokat, és az ellenfeledre dobhattál. Érdekes ötlet, de egy idő után elveszti vonzerejét.

Ez egy érdekes verekedős játék, amely sok hasonlóságot mutat a Street Fighter sorozattal. Mint minden szokásos harci játékban, miután kiválasztotta a kívánt harcost, egy másik harcossal kell szembenéznie. A játék egyik nagyszerű tulajdonsága az volt, hogy a nézők beszállhattak a harcba, hogy elvonják a figyelmedet, és akár tárgyakat is felvehettél, például dobozokat, és az ellenfeledre dobhattál. Érdekes ötlet, de egy idő után elveszti vonzerejét.

Egy másik játék a Dino Rex, amely a 90-es évek elejéhez tartozik, és a dinoszauruszok és a Jurassic világába kalauzol el. Ez egy hagyományos 2D-s verekedős játék, sokkal kevésbé változatos akciókkal, de kétjátékos számára szórakoztató. Ha rajong a régi lövöldözős játékokért, a Metal Black (1991) megfelel az elvárásainak. Ez egy szokatlan, de hihetetlenül szórakoztató játék, aminek a Darius sorozat harmadik részének kellett volna lennie, de végül főjátékként adták ki. Az ellenségek sokfélesége, a kihívásokkal teli főnökök és az erős játékmenet magas szintre emeli ezt a játékot, de nem sokban különbözik a műfaj többi példájától.

A 10 klasszikus játék többsége új funkciókkal, például online ranglista támogatással érkezik, de még mindig hiányzik néhány figyelemre méltó elem, például kiegészítő tartalom, bónuszfunkciók vagy továbbfejlesztett grafika.

A menük funkcionálisan egyszerűek és jól szimuláltak, és olyan címek és műfajok kiegyensúlyozott választékát tartalmazzák, amelyek szélesebb közönség számára vonzóak, mint az előző készlet. Ennek a gyűjteménynek köszönhetően azonban megtapasztalhat néhány értékes történelmi játékot, amelyek a múltban kiemelkedő címeknek számítottak.

Ha már alig várja, hogy megtapasztalja a Taito régi arcade játékait olyan műfajokban, mint a lövöldözős játékok, a platformerek és a verekedős játékok, a Taito Milestones 2 megfelel az elvárásainak. Nem hiszem, hogy bárhol máshol találhatna ilyen értékes gyűjteményt, amely a legjobb retro játékokat tartalmazza, amelyek néhány nosztalgikus játék arcade-élményét nyújtják, de most néhány új funkcióval, például ranglistákkal. Együtt vannak online. Úgy gondolom, hogy ez a gyűjtemény tartalmazza a Nintendo Switchre valaha kiadott legjobb retro klasszikus címeket. Azt javaslom, hogy feltétlenül adja hozzá ezt a gyűjteményt a Switch könyvtárához, mivel több száz órányi szórakozást kínál itt Taito néhány leghíresebb munkája, amelyek valóban megérik az idejét.

 

Overall
7.5/10
7.5/10
 • Grafika - 7.5/10
  7.5/10
 • Sztori - 7/10
  7/10
 • Zene - 7.5/10
  7.5/10
 • Játékmenet - 8/10
  8/10

Játék áttekintése DETECTIVE – Stella Porta case

Játék áttekintése Jett Rider