in

Játék áttekintése DETECTIVE – Stella Porta case

A DETECTIVE – Stella Porta Case játék a többi detektívhez hasonlóan egy sor titokzatos bűnügy kivizsgálását bízza rád, amelyek mindegyike sok titkot rejt. Ez egy kis független játék a k148 Game Studio fejlesztőtől, amely eredetileg 2023 végén jelent meg PC-re és konzolokra, most pedig néhány hónappal később, 2024 januárjában elérhetővé válik a Nintendo Switch tulajdonosok számára.

A DETECTIVE – Stella Porta ügy alaptétele igazán ígéretes, és a kortárs társadalmi valóságot próbálja tükrözni egy lenyűgöző utazás formájában a detektívmunka összetett birodalmába. Ennek azonban számos problémája van az elemeinek megvalósításában, és nem tudja teljesen belemeríteni a szereplőket az ügyek folyamatába.

A játék története egy nyomozó helyébe hoz, aki három furcsa eltűnési ügyben nyomoz. Mindezekben az esetekben van egy szerződés, amelyről hosszas nyomozás után kiderül, hogy az eltűnt személy írta alá, ezt a szerződést a “Stella Porta” nevű szervezet kötötte, ezért Önnek fel kell tárnia a szervezet bűnei mögött meghúzódó titkokat. Történetileg igazából nincs sok mondanivaló – csak bejelentkezünk, majd röviden megtudjuk, mi történt.

Maga a játék grafikailag jól megtervezett, és a játékmenet nem olyan nehéz. Nyomozóként célunk 3 bûnügy lehetséges bizonyítékának felkutatása, majd ezeket igyekszünk kronologikusan egy idõvonalba rendezni. A DETECTIVE – Stella Porta ügy játékmenete hasonló a hasonló játékokhoz, beleértve a tetthely felderítését, valamint az üggyel kapcsolatos bizonyítékok és nyomok felkutatását.

Ez a három gyilkossági ügy valamilyen módon összefügg, és a talált bizonyítékok alapján megtudhatja. Persze sajnos a játék ennek kommunikálásában gyengén működik, és arra kényszeríti a játékosokat, hogy mélyebben vizsgálják meg a sztori bonyodalmait. Ez a játék egyik figyelemre méltó hibája, amely minden esetben létezik.

Miután összegyűjtötte a szükséges bizonyítékokat, visszatér az irodájába, és egy lépéssel közelebb kell kerülnie az igazsághoz a birtokában lévő bizonyítékok és fényképek áttekintésével. Sajnos ebben a részben is összezavarodhatsz, mivel az előző lépésben nem tudtad összerakni a bizonyítékokat, egyfajta kétértelműséget kapsz, és ez a kétértelműség frusztráló lehet, és megakadályozza a teljes játékélményt. A játékvezetés hiánya egy másik ok arra, hogy ellenőrizzük a vonatkozó bizonyítékokat ebben a részben, és még az unalmas játékmenetet is.

Csodálom a Stella Porta-ügy NYOMOZÓS aspektusát, amely egy bűntényt próbál előidézni, és kideríteni, mi is történt pontosan, és a végén igazán szórakoztató pillanatokat teremt. Így a bizonyítékgyűjtés rendszere a helyszínek fényképezésével és vizsgálatával egy sor kihívást jelent. Mindazonáltal úgy éreztem, hogy mindhárom eset, annak ellenére, hogy különböznek egymástól, hasonló témájú, és a hasonlóságuk valóban tagadhatatlan.

Ez a hiány megakadályozza a sokrétű és teljesen lebilincselő élmény nyújtását, és sok csalódást okoz. Általában a detektív stílusú játékok jó újrajátszhatósággal rendelkeznek, de ez a játék valóban alulmarad ezen a területen, és minimális ösztönzést ad a megoldott esetek újralátogatására. Ez a funkció csökkenti a játék élettartamát, és megakadályozza, hogy a közönség mélyen elmerüljön.

A játék vizuális és hanghatásai nem kiemelkedőek, és hasonlóak a többi detektívjátékhoz, például a Scene Investigatorshoz. Bár szervizelhetőek, nem tudják megkülönböztetni magukat, és semmit sem tesznek az általános játékélmény javítása érdekében. A játék során a fények és a hangok révén különleges ijesztő atmoszféra jön létre, a cselekmény pedig erős, titokzatos színt kap.

Nagyon élveztem a hangulatot és a krimiben elmesélt történetet. A technikai Scene Investigators játékokkal ellentétben ez a játék egyszerű. Annyira kíváncsi vagyok, hogy felfedezzem Stella Porta titkát. Bár túl rövid, és szeretném, ha több fájl lenne a felfedezésre, mivel csak körülbelül két óra játékidőről van szó, és nem sokkal többről. Ezenkívül az olyan problémák, mint az útmutatás hiánya és a zavaros bizonyítékrendszer megakadályozták a játékot abban, hogy teljes mértékben kiaknázza a benne rejlő lehetőségeket. Összességében azonban a DETECTIVE játék értékes erőfeszítés néhány olyan bűnügy újraalkotására, amelyeket a detektívjátékok rajongói élvezni fognak.

 

 

Overall
6.6/10
6.6/10
 • Grafika - 7/10
  7/10
 • Sztori - 7/10
  7/10
 • Zene - 6.5/10
  6.5/10
 • Játékmenet - 6/10
  6/10

Játék áttekintése Song of Nunu: A League of Legends Story

Játék áttekintése Taito Milestones 2