in

Játék áttekintése Jett Rider

Elképzelheti, hogy a galaxis peremén egyedüli szemetelőnek lenni meglehetősen nehéz feladat. Meg kell küzdenie a hosszú órákkal, a tisztelet hiányával, a közepes fizetéssel és sok nehézséggel. De ezt a munkát választottad, úgyhogy foglalkozz vele. A Jett Rider egy ilyen személy szerepébe helyez, amelyet a Last Chicken Games fejlesztő fejlesztett ki, és olyan 2D-s klasszikusok ihlette, mint a Solar Jetman, és lehetővé teszi, hogy irányítsd a főszereplőt, akinek feladata a szeméttakarítás. A többi a Gravos bolygón található.

A cél itt az áruló, de furcsán vibráló bolygó felfedezése, hogy megkísérelje megtalálni és megmenteni hajója hiányzó darabjait. Teljesen egyértelmű, hogy ezt a játékot ennek a fejlesztőnek a korábbi címe, Willy Jetman: Astromonkey’s Revenge ihlette, és még a megjelenés tekintetében is sok hasonlóság van bennük.

A Jett Rider egy alulértékelt Metroidvania játék, amely nagyon szórakoztató és lebilincselő, és megfelelő szintű kihívást kínál. A kisebb hátrányok az, hogy egyesek néha kissé nehéznek találják a játékot, és van néhány apró hiba, de ezek nem veszik el a játék élvezetét. Vegyes érzéseim vannak a főnökökkel kapcsolatban – néha úgy érzik, hogy ismétlődnek, de volt, amit érdekesnek tartottam, mert szórakoztató bólintás volt egy másik jól ismert IP-re.

A történet Jett, egy űrseprő szerepébe helyez, akinek egyetlen küldetése az AC-137-es teherhajó roncsainak összegyűjtése, de amikor megérkezik a területre, rájön, hogy valami csúnya dolog készül a felszínre a Gravos bolygón. az előfordulás A történet egyik területről a másikra visz anélkül, hogy bárhová is menne, ahol nem kellene, mielőtt a történet lehetővé tenné.

A játékban használt humor is nagyon jó, ahelyett, hogy az unalmas alapértelmezett sorokat olvasnánk, inkább vicces sorokat kínál a szemetes és autós társa között. Ez nem a hagyományos értelemben vett Metroidvania, mivel a játék kissé lineáris, és lehetséges a régi területek újralátogatása, hogy felfedje a titkokat, mivel egy központi városrész egy központi gyorsutazási helyiséggel és egy sor kapcsolódó területtel működik. körül.

Jett Rider játékmenete elég változatos ahhoz, hogy felkeltse az érdeklődését, és a játék elég nagy kihívást jelent ahhoz, hogy a veterán játékosokat hosszú ideig szórakoztassa. A legérdekesebb funkció nyilvánvalóan a főszereplő jetpackje, amellyel mászni és manőverezni lehet a térkép rejtett területein. Míg a jetpack a legjobb módja annak, hogy olyan területeket fedezzen fel, ahol általában nem tudna ugrani vagy járni, csak korlátozott mennyiségű üzemanyaga van, így az időzítés különösen fontos a párkányok közötti hosszú ugrások során. Nagyobb kihívást jelent, ha jetpack-et használsz és viszel valamit.

Rengeteg fegyver gyűjthető és fejleszthető pénzzel, az ismerős géppuskáktól a rakétavetőkig és lézerekig. Ezeket a fegyvereket az ellenség által elejtett drágakövekkel, újrahasznosított tárgyakkal vagy egyszerűen elrejtve a térképen lehet bővíteni, hogy különféle fejlesztéseket kaphass. Az egyszerű játékmenet ellenére az egész játék nagyszerűen működik.

Néhány apró hiányosság azonban megakadályozza, hogy tökéletes legyen: egyrészt a valós idejű fegyverfrissítések hiánya (ezt csak az üzletekben lehet megtenni), másrészt a játéknak az elejétől fogva egyetlen nehézségi szintje van, így véget is ér. Rohannod kell a pályákon, és csak akkor kell visszatérned hozzájuk, ha megtaláltad a megfelelő fegyverkombinációt, vagy megtaláltad a megfelelő kombót.

A játék vezérlői nagyon intuitívak és pontosak, mivel egyes nehezebb szinteken finom ugrások és pontos leszállások szükségesek a manőverezéshez. Bár a billentyűzet/egér támogatott, a legjobb játékélményt kontrollerrel adjuk. Imádom az új iskolai Amiga stílusú grafikát. Bár néhányszor eltévedtem, és meg kellett néznem, hol vagyok, mégis szívesen figyeltem a környéket.

A retro stílusú grafika nagyon modern pixelekkel kombinálva egy csodálatos és részletgazdag világot eredményezett, ahol a biomok és az ellenségek jó skálája van, és a pályák is jól meg vannak tervezve. Nagyon csodálom a sima kis animációkat a játék során, amelyek gyönyörű látványvilággal vannak bemutatva. A játék chiptune hangsávja is élvezetes, és jól illeszkedik a játék hangulatához.

Ha szereted a lövöldözős játékok és a platformjátékok játékmenetét, a Jett Riderben több fegyver, különböző képességek, középfőnökök, végső bossok, kincsek és titkos utak várnak rád, amihez természetesen jó történet és sok humor is társul. .

Ez a játék nem próbál semmi újat alkotni a maga műfajában, de amit csinál, azt jól teszi. Jó érzés, klasszikus hangvétellel. Egyértelmű, hogy a fejlesztők egy bizonyos típusú játékra törekedtek, és szerintem ezt nagyon jó eredménnyel érték el. Ha szeretnél néhány órát szórakozni, próbáld ki a Jett Ridert, biztos vagyok benne, hogy nem fogod megbánni. Ez tényleg egy fantasztikus játék, amely rengeteget kínál.

 

 

Overall
7.5/10
7.5/10
 • Grafika - 8/10
  8/10
 • Sztori - 7/10
  7/10
 • Zene - 7.5/10
  7.5/10
 • Játékmenet - 7.5/10
  7.5/10

Játék áttekintése Taito Milestones 2

Játék áttekintése Shivering Stone