in

Játék áttekintése Sprout Valley

Sprout Valley egy imádnivaló és pihentető játék a mezőgazdasági szimulátorok műfajában, amely nagyszerű lehetőséget biztosít, ha pihenésre van szüksége. Bár egyesek ezt a játékot a Stardew Valley-hez hasonlíthatják, én lélekben közelebb áll az Animal Crossing leegyszerűsített változatához, amely üdítően nyájas és egyszerű. Valójában a Sprout Valley úgy tűnik, mintha két kiemelkedő cím, az Animal Crossing és a Stardew Valley kombinációja lenne, amely megszünteti néhány mezőgazdasági játék stresszes aspektusát, és imádnivaló művészettel érkezik.

A Sprout Valley, mint a többi mezőgazdasági szimulátor, a fő hangsúly a játékmeneten van, és először röviden beszélek a játékról. Sok játékosnak, aki ismeri az ilyen típusú játékokat, teljesen tisztában kell lennie a játék menetével, és el kell sajátítania annak alapjait. A játékvilág felépítése sok szigetből áll, amelyek mindegyike véletlenszerűen jön létre, és a játékosok ezekre a szigetekre építenek.

A játékmenet nagyon egyszerű, és a gazdálkodásra, halászatra stb. A kezdeti részek befejezése után a játékosok pénzt költhetnek hajójegyek vásárlására és más szigetekre való utazásra, a tartalomnak ez a része inkább az Animal Crossinghez hasonlít. A játékosok nem telepedhetnek le egy új szigeten, hanem egyszerűen erőforrásokat gyűjtenek. Sajnos a játékosok által hordozható erőforrások száma nagyon korlátozott, és a fejlesztőcsapat megoldást talált erre a problémára, amely megfelelő lehetőséget kínál a játékosoknak: egy fejleszthető hátizsákot.

A játékban, miután a játékosok egy szigetre mentek, az igényeid és a tárgyak ára alapján ki kell választanod, hogy mit hozhatsz vissza a korlátozott helyeden. Természetesen sok pénz elköltésével is fejlesztheti a hátizsákját, de a hátizsák frissítéséhez nagyon sok pénz kell.

A ravaszkodó rendszer rendben van, de néha bizonyos korlátozások elé állítja a játékosokat. Például az építkezésnek komoly korlátai vannak. A játékosok 10-től 30-ig terjedő vagy nagyobb köteteket építhetnek be, és ismét kattinthatnak, ha többet akarnak tenni. Azt mondanám, hogy a ravaszkodó rendszer rendben van, mert lehetővé teszi a játékosoknak, hogy megnézzék, megvan-e az anyaguk az elkészítéshez. Azonban szeretném, ha a fejlesztők belefoglalnák néhány elem, például a fahíd helyreállításának lehetőségét.

Sok ilyen elemet azzal a gondolattal készítettem, hogy más szigetekkel kapcsoljanak össze erőforrásokkal. Azt hittem, hogy ezzel megkímélnék attól, hogy jegyeket kapjak, vagy jegyenként 250 érmét fizessek a forrásokért való utazáshoz, de nem így történt. Bár a fahidak leírása szerint különböző szigetekhez kötődnek, ez nem igaz, amikor elindul. Ezeket a hidakat a szigetem köré helyeztem, és egyáltalán nem lehetett csatlakozni semmihez, és nincs mód a fahíd eltávolítására és az anyag visszanyerésére. Ez nagyon kiábrándító.

A Sprout Valley játékmenetét pihentetőnek találom. Összességében ajánlom, de van néhány életminőség-funkció, ami hiányzik belőle. Először is utálom, hogy nem lehet újratölteni az öntözőkannát, hacsak nem teljesen üres, így ahelyett, hogy megterveznéd az útvonalat és előre megtöltenéd a kannát, hogy ne fogyjon ki, meg kell várnod, míg kiürül. Másodszor, nem szeretem, ha nem lehet elkülöníteni a készletből a tételeket, ezért ha három lámpást készítettem, akkor a gyertyák szétosztása helyett mind a hármat el kell adnom, hogy egyet megtarthassak magamnak.

A harmadik az, hogy a készletből sem dobhatsz ki tárgyakat, vagy fel kell használni, vagy át kell helyezned egy másik konténerbe. Ez nagyon kényelmetlen a szigetek felfedezésekor, mert ha a hal helyett egy műanyag zacskót kapsz, akkor nincs lehetőséged otthagyni, fel kell tölteni egy készletet, amíg vissza nem érsz a szigetedre, hogy eladd. Végül, ha egyszer elültettél egy magot, nem tudsz megszabadulni tőle, például ha már elültettél egy magot, de később úgy döntesz, hogy öntözőt akarsz elhelyezni arra a helyre, akkor nincs mód megszabadulni tőle. Meg kell várni, amíg teljesen kifejlődik, hogy betakaríthassa, mielőtt öntözőt ültethet.

A vegyes vélemények ellenére is összességében szeretem a játékot, csak azt kívánom, hogy ezek a dolgok megváltoznának a játékmenet javítása érdekében. Ebben a játékban a legjobban kiemelkedik a pixeles grafika, amely színes és vidám világot kínál a felfedezésre. A filmzene némileg pihentető, és növeli a játék általános békés hangulatát.

Összességében a Sprout Valleyt ajánlom barátaimnak, akik egy fárasztó nap után mindig szép és kellemes játékokat keresnek. Ha szereted a Stardew Valley, Forager, Animal Crossing és hasonló játékokat, ez a játék megéri az idődet. Nagyon szórakoztató aranyos grafikával és karakterekkel. Eleinte a játék nagyon lassan indul, és azon töprengtem, hogy hiányzik-e valami, de nem sokára gyorsan halad, és nagyon szórakoztatóvá és meglehetősen nagy kihívást jelent.

Overall
8.1/10
8.1/10
 • Grafika - 9/10
  9/10
 • Sztori - 7.5/10
  7.5/10
 • Zene - 7.5/10
  7.5/10
 • Játékmenet - 8.5/10
  8.5/10

Játék áttekintése Hot Springs Story

Játék áttekintése Deflector