in

Játék áttekintése Hot Springs Story

A legtöbb játékos biztosan hallott már a híres Kairosoft fejlesztőről. Lehet, hogy nem ismered ezt a fejlesztőt, de biztos vagyok benne, hogy gyermekként időnként találkoztál vele. A cég által gyártott kereskedelmi szimulációs játékok sok mai felnőtt gyerekkorát gazdagították, ez alól én sem vagyok kivétel. A cég összes játékát először mobileszközökre adták ki, és 2020 és 2023 között a mobilverzióik megjelentek PC-re és Nintendo Switchre, vagy akár Xboxra és PS-re is.

A múltban játszottam a Hot Springs Story-val, és örültem, hogy újra láthattam a Nintendo Switch Store-ban. A pixel art klasszikus stílusa és a japán játékstílus ebben a játékban arra a mókára emlékeztet, amit korábban a számítógép előtt játszottam. Ma térjünk vissza gyermekkorunkba, és tekintsük át a meleg forrás gyönyörű történetét.

A Hot Springs Story egy akciószimulációs/stratégiamenedzsment-játék nagy szabadsággal. A játékos egy új melegvizes szálloda-tulajdonos szerepét játssza, és egy újonnan indult melegvizes szállodát kezd üzemeltetni. Az idő múlásával felhalmozódó folyamat során a játékosoknak az alapoktól kell kezdeniük, fel kell díszíteniük szobáikat, turistákat kell vonzaniuk, optimalizálniuk kell a szolgáltatásokat, hogy végre számtalan turistarajongót megnyerjenek, és a világ meleg forrású üdülőhelyévé váljanak. Bár a játék úgy néz ki, mint egy pixeles játék, egyszerű grafikával, valójában a játékmenet magja nagyon erős, a megtapasztalható tartalom pedig nagyon gazdag.

 

Ha már a Kairosoft játékcégről beszélünk, annak története igazán nagy. Ez a cég 1996-ban kezdte meg először tevékenységét, majd kemény munka után 2007-ben végül sikeresen bejegyezték. Ellentétben néhány nagy fejlesztővel, akik minden területen megjelennek és játékokat készítenek, ez a cég mindig csak a Pixel játékokra összpontosított.

Közülük a leghíresebb és egyben legszórakoztatóbb a “Monogatari” sorozat, amelyek mindegyike madártávlattal rendelkezik, és a képernyő nagyítására is használható. Függetlenül attól, hogy a cég játékainak formátuma csak egy téma körül forog, valójában a tervezők mindent megtesznek, és a lehető legtöbb tartalmat adják hozzá, hogy a játék motiválja az embereket a további játékra.

Szeretem a kis menedzsment/stratégiai játékokat, ahol hatékony lehetsz, és a Kairosoft játékok mind hangulatosak, pihentetőek és nosztalgikusak, emellett némi gondolkodást igényelnek, de tényleg a saját tempódban és tetszés szerint haladhatsz. csak játssz.

A Hot Springs Storyban számos testreszabható projekt létezik a szállodák menedzselésére és építésére. Az építkezés és a dekoráció tervezése olyan izgalmas, hogy nem lehet abbahagyni. Az üzletekből, éttermekből, utazási magazinok hirdetéseiből és egyéb tartalmakból származó szponzorálás révén a játékosok elmerülhetnek egy szálloda üzemeltetésében. Furcsának tűnik azonban, hogy nincsenek falak a ház körül. A játékmenet általános minősége azonban továbbra is magas. Erről a Nintendo Switch portról csak annyit mondhatunk, hogy alapvetően nincs optimalizálva, a frame rate továbbra sem magas, a felhasználói felület felbontása túl nagy, a Nintendo gombok kompatibilitása pedig nem túl jó, ami befolyásolja a játékélményt.

 

A Hot Springs Story néha nehéz tud lenni, de kellő türelemmel végül bármin túl lehet jutni, szóval csak próbálkozz, és végül sikerülni fog, szóval bár egyes részek kicsit nehezek, az egész játék nem nehéz, nagyon nyugodt.

A játék pixel művészete gyönyörű, és sok szeretet van benne, az egyedi mini karakterek és a szoba/elem elrendezések stb. gyönyörűen vannak megtervezve. Nagyon addiktív, és az egész kollekciót akarva távozik. Ha van még kifogásom ezzel a játékkal kapcsolatban, az nagyon szép zene, lehet, hogy körülbelül 3 szám van, ahogy haladsz, de leginkább egy rövid dalhurkot hallgatsz, így ismétlődik, de mindig kikapcsolhatod.

Összességében a Hot Springs Story egy jó játék, és az elődeihez hasonlóan remek időtöltés, érdemes megnézni. De jelenleg a Nintendo Switch verzió portja nem teljesít jól, és az általa kínált minőséget figyelembe véve nem éri meg az árát. A játékmenet azonban nagyon érdekes, fantasztikus és szórakoztató, és mindenkinek ajánlom ezt a játékot, aki kipróbálja a Kairosoft játékai közül legalább egyet, hogy lássa, érdekes-e, mert ha élvezi, végtelen tartalommal fog rendelkezni.

 

 

Overall
7.3/10
7.3/10
 • Grafika - 8/10
  8/10
 • Sztori - 7.5/10
  7.5/10
 • Zene - 7/10
  7/10
 • Játékmenet - 6.5/10
  6.5/10

Játék áttekintése Garden Buddies

Játék áttekintése Sprout Valley