in

Játék áttekintése SokoFrog

A SokoFrog egy nagyon rövid és édes Sokoban játék, amely nagyon frissen tartja a dolgokat azáltal, hogy új mechanikát vezet be anélkül, hogy folyamatosan új ötleteket keverne be és összezavarná a játékmenetet. Erről a játékról az jutott eszembe, amikor volt egy kis mobiltelefonom, amelyen több rejtvény is futott Java nyelven, mielőtt elaludtam. A SokoFrog játék 2022-ben jelent meg először PC-re a Steamen keresztül, ami jó sikert tudott hozni. Emiatt 2024. április 10-én PS5, Nintendo Switch, Xbox One és Xbox Series konzolokra került. A játék szórakoztató, nem jelent kihívást, és nagyszerű lenne a tizenéves közönség számára. Bár szeretném, ha több titkos pálya és szélesebb zenei kínálat lenne, a játék jelenlegi állapota élvezetes.

A SokoFrogban nincs konkrét cselekmény, ez egy felülről lefelé haladó pixel-kaland, amely egy szerethető béka szerepébe helyez, és segítened kell neki megszökni. Sokoban-stílusú rejtvényeket próbál megoldani különböző szakaszokban, például barlangokban, kazamatákban és erdőkben, és megtalálja a kiutat minden pályáról. Tekintettel arra, hogy sok Sukoban stílusú kirakós játékkal játszottam, úgy gondolom, hogy a béka karaktere egy újfajta kirakós játék.

Összesen körülbelül 150 szint van ebben a játékban, amelyek öt különböző életközösségre vannak felosztva, amelyek mindegyike új játékmechanizmusokat mutat be. Például egy havas területen a talaj felszíne nagyon csúszós, és jól kell tervezni, hogy a dobozok ne eshessenek a vízbe. A SokoFrog önmagában nem egy nehéz játék, de egy kicsit elgondolkodtat, és a nehézségi szint jó az alkalmi játékosoknak.

A bemutatott öt életrajz nagyon részletes és specifikus, és érdekes, hogy a játék során olyan új elemekkel találkozunk, amelyeket úgy érzem, tapasztaltam más puzzle- és akciójátékokban is, mint például a Bomberman, ami egy kis nosztalgiát ébreszt.

Minden szakaszban új elemekkel találkozhatsz, mint például kulcsblokkokkal, csillagtömbökkel, tűztömbökkel és jégkockákkal, amelyeket a megjelölt lapkákra kell mozgatnod a kapuk kinyitásához. Persze addig is kerüld a csapdákat. A szintek kezdetben egyszerűek, de az utolsó 50 szint növeli a játék kihívását a különböző elemek kombinálásával. Ha befejezted a játékot, nem sok minden viszi vissza az újrajátszáshoz.

A SokoFrog játék egyik érdekessége, hogy megváltoztathatod a békád megjelenését, és kiválaszthatsz egyet a 18 elérhető skin közül, amelyeket idővel feloldasz. Ezen túlmenően a játék Nintendo Switch vezérlői nagyon érzékenyek, és technikailag nincs probléma. A békát a nyílbillentyűkkel vagy a hüvelykujjakkal irányíthatod, és gyorsan újraindíthatod a szintet az R gomb megnyomásával.

Ennek a játéknak a pixel art stílusa igazán élvezetes, a tárgyak és hátterek jól megrajzottak és animáltak, és az egyes szintek kialakítása valóban ragyog a pixel art vonzerővel. Bár a legtöbb térkép kis méretű, a háttérelemek kialakításának részleteit a lehető legszebbre sikerült elkészíteni. De másrészt a zene egy 10 másodperces dal, amely folyamatosan ismétlődik, és nincs változatossága. Valójában a zene rendkívül bosszantó, mert ez egy nagyon rövid ciklus, amely nem változik a játék során, és még az utolsó pályákon is ki kell kapcsolni.

Röviden, a SokoFrog egy nagyon szórakoztató rövid kirakós játék, aminek a befejezése alig több mint egy órába telt. De egyszerű a játékmenete, és nagyon szép a pixel művészete. Az egyetlen bosszantó dolog az, hogy a zene egy rövid hurkon szólal meg, ami igazán ismétlődővé és kellemetlenné válik.

Ettől eltekintve a grafika szép és egyszerű, és nagyon élveztem a befejezését. Nagyon tetszettek a feladványok ebben a játékban, bár nincs itt semmi nagy kihívás, inkább pihentetővé teszi a játékot, mintsem stresszessé. Ezenkívül nagyon könnyű játszani, és az a tény, hogy pályánként egy eredményt kap, olyan érzést keltett bennem, mintha egyetlen jutalomjáték lenne. Nem találkoztam komolyabb hibákkal a játék során, és bár a jövőben szívesen látnék több kihívást jelentő rejtvényt.

Overall
7.5/10
7.5/10
 • Grafika - 9/10
  9/10
 • Sztori - 7/10
  7/10
 • Zene - 6/10
  6/10
 • Játékmenet - 8/10
  8/10

Játék áttekintése Flightpath: Adventures in Venaris

Játék áttekintése Ninja Village