in

Játék áttekintése Flightpath: Adventures in Venaris

Természetesen a játékmenetet tekintik a lövöldözős játék legfontosabb jellemzőjének, ami pontosan az ilyen játékokat játszó többi játékos célja. Az a tény, hogy a játékos elmerülhet abban a világban, ahol a képernyő minden részéről golyók és ellenségek özönlenek hajója felé, és minden el akarja pusztítani, valóban nagyon szórakoztató.

Azonban egy jó narratívát ilyen játékokban nem fogadnak szívesen, de az Illogic Games fejlesztője ezt az ötletet a lehető legjobban használta a Flightpath: Adventures in Venaris nevű első játékában, és megalkotott egy történetet a játék végéig elkötelezi magát. Ezt a játékot az Eastasiasoft Limited adta ki 2024. március 4-én konzolokra, és természetesen már PC-tulajdonosok számára is elérhető volt. Mint tudják, a cég arról ismert, hogy megfizethető játékokat fejleszt könnyű eredményekkel, és ez alól a Flightpath sem kivétel.

Ez a játék minden bizonnyal az egyik legjobb lövöldözős játék, amely Xboxon elérhető, és erőteljes történetével, egyedi betöltési mechanizmusával és teljes robbanásaival rengeteg mókát tesz lehetővé. A történet ott kezdődik, hogy a Venaris egy kis bolygórendszer, amelyet a Syndicate néven ismert bűnszervezet irányít. Ez a társaság gonosz céljait követi, és az egész bolygót kolonizálni akarja. Ám három hősünk úgy döntött, közbelép, és örökre meghiúsítja a céljait. Ezeknek a különböző pilótáknak kissé eltérő történeteik vannak, és ugyanazokat az eseményeket más szemszögből látják.

Bár csak egy hajó van a Flightpath: Adventures in Venaris-ban, rengeteg lehetőség van arra, hogy ízlése szerint testreszabhassa, beleértve a tizenkét különböző fegyvert, amelyeket a hajó elejére, oldalára és hátuljára rögzíthet, és lehetővé teszi az egyidejű tüzelést öt különböző fegyverből. Sajnos minden fegyver energiát használ, így ezeken a határokon belül kell kiválasztania fegyvereit. Érdekes játékmechanizmus a hajódon található generátor.

A generátor frissítése több fegyver felszerelését teszi lehetővé, és ez az egyik első frissítés, amelyet megvásárol. A hajónak számos pajzsa, páncélja és egy nagy fegyvere is van, amit el lehet szabadítani, ha van elég ereje. Azt mondanám, hogy a Flightpath: Adventures in Venaris nehézségei egy kicsit könnyebbek a többi lövöldözős játékhoz képest, különösen azután, hogy elegendő kreditet szereztél az ellenségek megsemmisítésével ahhoz, hogy frissítsd a generátorodat, a pajzsaidat, a páncélodat és a hozzáadott fegyvereidet.

Az ellenség nehézségei a játék során változatlanok maradnak, így nem telik el sokáig, és azon kapod magad, hogy könnyedén átrobbanod a védelmüket. Ha elbuksz egy küldetésben, kapsz még egy esélyt egy másik hajóval, hogy több kreditet szerezz, és mivel a küldetés felénél fejlesztheted a hajódat, ez a hajó erősebbé tételéről szól.

A Flightpath másik érdekessége, hogy ha a hajó túl sok sebzést szenved, lezuhan. Ezekben az esetekben az üzlet tulajdonosának mellékküldetésébe ütközik. A mellékküldetés során plusz pénzt keresel, és miután befejezted, a bolt tulajdonosa ingyen megjavítja a hajódat. Alapvetően extra pénzt kapsz, hogy frissítéseket vásárolj, mielőtt egy sikertelen küldetést teljesítenél, azonban ha ez a küldetés sem sikerül, akkor fizetni kell a hajó javításáért. Ez csak egy a számtalan mellékküldetés közül, amelyekkel a játék során találkozhatsz, a többi cél eltérő tartalommal bír, a ládák összegyűjtésétől a bolttulajdonos hajójának támogatásáig, amelyek közül néhány nagyon nehéz lehet

Természetesen az ellenfelek egy kicsit több változatot használhatnának, és hajlamosak egy kicsit hülyék lenni ugyanazokkal a repülési mintákkal, de összességében jó élmény színes fegyvert lőni rájuk, és kielégítő hangot hallani, amikor felrobbannak azt.

Vizuálisan a Flightpath-ban minden gyönyörűen megtervezett, a hajómodellektől az ellenségekig és a hátterekig, minden szép és fényes. A játék technikai teljesítménye is felülmúlja a várakozásokat, és nem tapasztalsz akadozást vagy egyéb hibákat a játék során, Xbox Series X-en simán fut, és nyoma sincs a lassúságnak vagy a kereteséseknek. A hangzás is egészen kiemelkedő, és a robbanások és lövések hangjaival csodálatos hanghatásokat hoznak létre.

Összefoglalva, a Flightpath: Adventures in Venaris egy nagyszerű lövöldözős játék, klassz karakterekkel és egy rövid, de érdekes történettel, amely igazán lenyűgöz az Illogic Games debütáló játékában. A játék egyértelműen elvárja, hogy többször újrajátssza, hogy felfedezze a történet különböző ágait, ugyanakkor nem teszi eléggé érdekessé, hogy érdekelje. Csak azt szeretném, ha több szintje lenne, mert a játék nem túl hosszú (végtelen szintek is vannak). Ha azonban élvezte az olyan játékok élményét, mint a Star Defenders és a klasszikus Zaxxon, akkor biztosan szeretni fogja a Flightpath: Adventures in Venaris játékot, és nem fogja megbánni, hogy időt szán rá.

Overall
8.4/10
8.4/10
 • Grafika - 8.5/10
  8.5/10
 • Sztori - 9.5/10
  9.5/10
 • Zene - 8/10
  8/10
 • Játékmenet - 7.5/10
  7.5/10

Játék áttekintése Pocket League Story

Játék áttekintése SokoFrog