in

Játék áttekintése Ninja Village

A Ninja Village egy lebilincselő játék, amely zökkenőmentesen ötvözi a stratégiát, a szerepjátékokat és a faluvezetést. Egy kis nindzsafalu vezetőjeként edzed és nevelheted nindzsáidat, bővítheted faludat, és megvédheted a rivális frakciókkal szemben.

A legjobb leírás, amit erről a játékról tudok adni, az az, hogy ha szeretnéd futtatni a Total War: Shogun 2-t magasabb szintű Gameboys-on, miközben továbbra is stresszmentesen dolgozol, akkor megérkezel a Ninja Village-re Eredetileg a mobilomon játszottam ezt a játékot évekkel ezelőtt, amikor először megjelent, és az összes Kairosoft játék közül ez volt a kedvencem, és még a folytatásban is reménykedem. Most, hogy 2024. április 4-én megjelent az új konzolokra, lehetőségem volt újra játszani ezzel a dicséretes címmel.

Ebben a játékban nindzsa falut építesz, és különböző képességekkel és fejlődéssel rendelkező városlakókat szerezhetsz. A célod az, hogy fejlesztd a faludat, hogy támogasd a Shogunt Japán egyesítésére irányuló törekvésében. Minél olcsóbb a falusi lakos, annál kevésbé valószínű, hogy harcra használják, hacsak nem vagy kétségbeesett. Minden falubelinek 4 statisztikája, életpontja (HP), erő (STR), lövészet (MRK) és munkája van.

A munkastatisztika javítja a munkavégzés sebességét a faluban, amely többek között a különböző helyekre való mozgásuk sebességét és a munkavégzés sebességét tartalmazza. Az erő körülbelül 50%-át közelharci bónuszba, a Marksman körülbelül 50%-át területsebzés bónuszba, az egészség pedig ugyanazt az állapotot mutatja, mint az egészségi állapotod.

Amint felépíted a faludat, az ellenséges törzsek azonnal körülveszik a körülötted lévő földet, és el kell pusztítanod őket, hogy megszerezd a területüket. Amikor megnyered a háborút velük, a vezetőik csatlakoznak a faludhoz, és a földjük a tiéd lesz. Idővel fel kell építened a gazdaságodat, hogy támogasd a győzelemhez szükséges felszerelést és erőket. Ahhoz, hogy több harci egységed legyen, pénzt kell költened, és ezért mindig tele kell tartani a kincstárat. Ehhez működő gazdaságot kell létrehoznia a gazdálkodáson és üzleteken keresztül, valamint lakhatást és felszerelést kell biztosítania azoknak, akik úgy döntenek, hogy a városban maradnak.

A Ninja Village városépítő aspektusa is több lehetőséget kínál, és lehetővé teszi, hogy olyan épületeken gondolkozz, amelyekre a turisták elkölthetik a pénzüket. A fő korlátod a munkaerő, ami rossz a játék korai szakaszában, mert csak úgy tudsz új állampolgárokat toborozni, ha feloldod őket. (kb. 1 minden meghódított csomópont, ami arra kényszerít, hogy terjeszkedj, hogy jobban építhesd a várost), majd toborozd őket.

A játék harci aspektusa is csak a Dominions 5 továbbfejlesztett változata, ahol az egységek váltják egymást (először lövészek, majd íjászok, kardforgatók és végül lovasság). Létszámát tekintve az egységek száma és harcbeli minőségük kombinációja. A nagyobb szám több és kisebb sérülést jelez. A hőseidnek is vannak képességeik, és minél magasabb a szintjük, annál magasabb a képzettségi szintjük.

Összességében a játékmenet szempontjából a Ninja Village egy kicsit nagyobb kihívást jelent, mint néhány más falu, mint például a Dungeon Village, de a kihívást leginkább az okozza, hogy milyen lassan keresel pénzt a háborús egységeid felépítésével. Amíg meg nem szokja a játékciklust, lassan bejöhet a pénz, és eltöltheti az időt a semmittevéssel.

Ennek a játéknak a grafikája ugyanaz, mint a többi Kairosoft játéké, és nincs semmi újdonság. Bárcsak a fejlesztők legalább egy új művészeti stílust alkalmaznának, de a játékvilág épületeinek és részleteinek hűsége az ókori Japánhoz valóban figyelemre méltó. Természetesen a pixeles harci egységek harci pillanatait is nagyon szórakoztató nézni, és tetszik, hogy a fegyver- és páncélváltásaid is meglátszanak a kis harcosokon. A filmzene is ismerősnek tűnik, és talán hasonlít az Oh! Edo Towns hallotta. De nincs semmi bosszantó, és még a hangeffektusok és a felhasználói felület is olyan, mint az előző játékokban.

Véleményem szerint a Ninja Village a Kairosoft egyik legérdekesebb szimulációs és menedzsment címe, ami eddig megjelent, amely városépítő mechanikát és szimulált csatákat használ nagyon kellemesen. Szeretné nézni a serege és más klánok közötti csatákat? Szeretnél városépítő címet? Tehát nézze meg ezt a játékot, egy meglehetősen élvezetes mobilportot mikrotranzakciók nélkül. A vizuális játékmenet, a vonzó pixelművészet és a stratégiai mélység a Ninja Village rejtett gyöngyszemévé teszi a többi független játék mellett, amelyet érdemes játszani.

Overall
8.5/10
8.5/10
 • Grafika - 8/10
  8/10
 • Sztori - 8.5/10
  8.5/10
 • Zene - 8/10
  8/10
 • Játékmenet - 9.5/10
  9.5/10

Játék áttekintése SokoFrog

Játék áttekintése ArcRunner