in

Játék áttekintése Sissa’s Path

A rejtvénycímek között az egyik legnépszerűbb alkategória a Sokoban puzzle stílusú játékok, amelyeknek tanúi lehettünk az elmúlt néhány évben számos és nagyon sikeres ilyen stílusú játék megjelenésének. A legtöbb Sukoban játékban az a cél, hogy egy dobozt vagy dobozokat helyezzen el a kijelölt helyekre, úgynevezett nyomópárnákra, amelyek a színpad céljait jelzik. Gondolhatod magadban, hogy ezt nagyon könnyű megtenni, de ahogy haladsz a játékban, ezek a rejtvények egyre nehezebben megoldhatók, és számos kihívás elé állíthatnak.

A Sissa’s Path a Sukoban kirakós műfaj legújabb kiadása, amelyben szerethető, Sissa nevű, kockás kinézetű macskaként játszol, és a gyapjúgolyóidat a kijelölt kilépési pontokhoz vezeted. Ez az egyik legközepesebb kirakós játék, amelyet mostanában Xboxon tapasztaltam, és amely egy kicsit megmozgatja az agyat, és egy ideig szórakoztat. Ez egy nagyszerű kis kirakós játék a logikus érvelés megtanításához, nagyon egyszerű, mégis kihívást jelent.

Ez egy 3D-s rejtvény, amely leginkább pihentető játékmenetéről ismert, és élvezhető. Ez is egy jó succuban játék, jó a színpadi kialakítása, és a színpadok minden alkalommal egyre nehezebbek. Összesen 48 szakasz van ebben a játékban, ha egy kicsit gyakorolsz, nagyon rövid időn belül befejezheted.

Ez a játék sok szempontból nagyon hasonlít a Fluffy Cubed-re, különösen a puzzle környezet izometrikus kialakítása és a játék fix és színes háttere. A gyapjas zöld golyókkal kombinált sissy szép négyzetes megjelenésén kívül semmi inspiráció vagy semmi egyedi nincs ebben a játékban. Mint tudod, a legtöbb Succubus kirakós játékban annyi blokkot vagy dobozt kell mozgatni, hogy csak egy-két mód van rá. Minden lépésednek kiszámítottnak és pontosnak kell lennie, mert egy rossz mozdulat zsákutcába vezethet, ahonnan nincs visszatérés. De a Sissa’s Path játék nem ért egyet ezzel a megközelítéssel, és sokféleképpen lehet megoldani a rejtvényeket.

Ahogy haladsz a játékban, a szakaszok egyre nehezebbé válnak, és azt látod, hogy egy logikus folyamat nehezen követhető. A Sissa’s Path játékmenete gyakran megőrzi eredeti keretét, és ritkán tér el az eredeti formátumtól. Ez a változatosság hiányát okozza, ami végül ahhoz vezet, hogy a játék unalmassá vagy unalmassá válik, és emiatt frusztrálhat. Bár a feladványok idővel nehezebbé válnak, a szakaszok áthaladásával nincs jelentős és konkrét előrelépés, és az egyetlen igazi változás az egyes szakaszok mérete. Ennek a játéknak a kezelőszervei nagyon egyszerűek és könnyen megtanulhatók, és csak a vezérlő bal gombját kell használnia Sissa mozgatásához. Ha az utolsó lépésed során hibát követsz el, használhatod a játék speciális funkcióját, amely segít visszajutni az előző szakaszba, ezt a kontrollered B gombjával teheted meg.

A hátterek gyönyörűek és a színpadok csodálatosak, a játék világa, miközben szép és színes, nagyon lebilincselő lehet, és félrevezethet a rejtvények megoldásában. A játék háttereinek és környezeti elemeinek kialakítása során lágy színpalettákat alkalmaznak, amelyek teljesen harmonikusak és illeszkednek a jelenetek egyszerű kialakításához. Bár a játék hangsávja meglehetősen nyugodt, és beállítja a színteret, nem járul hozzá nagy mértékben a játék általános jellegéhez. Ez a probléma súlyosbodik, ha a játékban nincsenek hangeffektusok vagy környezeti hangok, és ez negatív hatással lehet a tiszta élmény megteremtésére.

A Sissa’s Path egy egyszerű és hihetetlenül pihentető kirakós játék nagyon sima játékmenettel, kiegyensúlyozott megoldandó rejtvényekkel, nagyszerű zenével és gyönyörű művészeti stílussal. Bár ennek a játéknak nagyon pihentető a játékmenete, gondot okoz, hogy egyetlen és ügyes szerelőt biztosítson, és olyan útra terel, amely nem vezet sehova. A legtöbb puzzle stílusú játékban van egy rögzített tanulási görbe, amit a játék követ, sajnos a Sissa’s Path-ben ez nem így van, a főszereplő minden szakaszban ugyanazt a rutint követi, ami egy idő után ismétlődővé válik. Ennek a játéknak az élménye kissé nehézkes a megrögzött Sukoban puzzle-rajongóknak, de sok mindent kínál az új játékosoknak.

Overall
6.8/10
6.8/10
 • Grafika - 7.5/10
  7.5/10
 • Sztori - 6.5/10
  6.5/10
 • Zene - 6/10
  6/10
 • Játékmenet - 7/10
  7/10

Játék Anniversary Wonder Boy Collection

Játék áttekintése Piczle Lines 2: Into the Puzzleverse