in

Játék áttekintése Shivering Stone

Sok olyan kirakós játékot tapasztalhattál már, amelyek téli témájúak, és amelyekben jégkockákat kell használnod a rejtvények megoldásához. Ebben az összefüggésben olyan játékokat tudok megnevezni, mint a The Legend of Zelda: Twilight Princess, és még a Marion sorozat olyan változatait is, amelyek erre a közös témára összpontosítottak. Tekintettel arra, hogy a legtöbb ilyen játék a műfaj sikeres címei közé tartozik, egy hozzájuk hasonló független cím létrehozása valóban nagy kockázatot rejt magában, és természetesen a fejlesztő Eastasiasoft Limited a doublemizzlee-vel együttműködve vállalta ezt a kockázatot és megalkotta a Shivering Stone-t. játék. , igyekeztek figyelemre méltó terméket kínálni az érdeklődőknek.

Ez egy nagyon elbűvölő alkalmi kirakós játék, télies háttérben, amely olcsó, pihentető, visszafogott erőfeszítés, és bár sok élveznivaló van benne, ez azért van, mert a játékmenetből hiányzik a mélység, és miután egy darabig unalmassá válik, nem tud. kielégíti a rejtvények szerelmeseit.

Az első dolog, ami felkelti a figyelmedet, amikor belépsz a Shivering Stone játékvilágba, az a vonzó téli téma, amely őszintén szólva, ebben a részben a tervezőcsapat mindent megtett egy igazán gyönyörű és lenyűgöző világ létrehozásáért. Ez a csodálatos pixelművészet csodálatosan ábrázolja a hideg téli időjárást a befagyott tó által létrehozott ösvényekkel. Egy ilyen kis játéknál nem számítottam ilyen lenyűgöző részletekre, ami egyben képes volt megjeleníteni a játék téli témáját, és ebből a szempontból a fejlesztő Eastasiasoft Limited nagyon jól teljesített.

Ezt a fajta esztétikát a Shivering Stone egyedi zenéje egészíti ki, és bár rövid, de tökéletesen illeszkedik a játék témájához, és a lehető legjobban mutatja be a téli világ rejtélyét. Az egyetlen kifogásom ebben a részben az, hogy a zene egy idő után ismétlődővé válik, és nincs meg a szükséges változatosság.

Egy olyan férfi szerepét játszod, aki egy békés utazást tervez egy téli erdőben. E kaland során havas mezőkön és fagyott erdőkön játszik, és 50 különböző rejtvényszintet teljesít azzal a céllal, hogy egy sziklát a kijelölt pontra vigyen. A Shivering Stone megpróbál valami újat kipróbálni a puzzle műfajában, de mivel a játékmenete lineáris, nem engedi felvirágozni a kreativitásodat, másrészt, mivel az egyes rejtvények megoldásának korlátozott módjai vannak, nem vonzza a rajongókat a Challenge-be. hívott.

Véleményem szerint, ha lenne valamiféle időkorlátos mechanizmus a játékban, az könnyen sok varázst adhatna a játékmenethez. De most, 50 szinten, jégkövet kell elhelyezni a kijelölt helyre, ami egy lyuk, hogy aktiválja az egyes fokozatok kapcsolóját, amely kinyitja a kijáratot. Ez azonban nem olyan egyszerű, mert kanyargós folyosókon, ragadós havon és egyéb nehézségeken kell keresztülmennie az egyes szintek teljesítéséhez.

Mielőtt elmozdítaná a kívánt sziklatömböt, más köveket is meg kell mozgatnia, hogy felszabadítsa a kijárati utat. A fő kihívás az, hogyan alakítsunk ki egy sima utat, ezért előre kell gondolkozni, és logikus tervet kell készíteni, mielőtt elindulunk. Ebben a tekintetben a Shivering Stone-ban a legnagyobb csalódás a visszatekerés funkció hiánya volt. Tehát ha hibát követtem el a kövek mozgatásakor, nem volt mód visszamenni, és egyszerűen újraindíthattam a szintet, és ezen a ponton mindent megtettem, hogy elrejtse a haragomat.

Azonban a Shivering Stone téli témája és elbűvölő világa, valamint a nyugtató zene volt az egyetlen dolog, ami a játék végéig leköttetett. Valami olyan egyszerű dolog, mint az időnkénti téli állatok a háttérben, szépséget és mélységet adott a játékvilágnak. Szerencsére a Nintendo Switch játékvezérlőit nagyon könnyű volt megtanulni, és még az elsajátításuk is egy kis időt vesz igénybe, a kezelőszervek egyszerűsége pedig remek címet nyújt a műfaj újoncainak.

Kétségtelen, hogy a Shivering Stone valóban egyedülálló, és még soha nem láttam ehhez hasonló rejtvényt a Nintendo Switch Store-ban. Világának téli témája nagyon szép, és az egyszerű kezelőszervek, még a rövid szintek és a pihentető hangsáv is pótolhat néhány problémát, de ez még mindig sekély és egyszerű kirakós játék, amely nem tud megkülönböztetni magát a többi játéktól. megkülönböztetni a stílusát. Sajnos nem tudom ajánlani. De azt javaslom, hogy legalább egyszer próbálja ki a Shivering Stone-t, különösen, ha egy gyors és olcsó játékot keres.

Overall
6.3/10
6.3/10
 • Grafika - 7.5/10
  7.5/10
 • Sztori - 5.5/10
  5.5/10
 • Zene - 7/10
  7/10
 • Játékmenet - 5/10
  5/10

Játék áttekintése Jett Rider

Játék áttekintése Alien Death Mob