in

Játék áttekintése Alien Death Mob

Az Alien Death Mob egy nagyszerű ikerbotos lövöldözős játék golyóidő-mechanizmussal, amely teljesíti, amit ígér – izgalmas és lebilincselő ikerbotos lövöldözős játék. A játék megkezdése után egy percen belül aranyos földönkívüliek seregét lőd ki. A mozgás és az elkerülés nagyszerű érzés, és a megbocsátó lövedék-időzítő mechanika, amikor az ellenség közel van, lehetővé teszi, hogy a káosz legszűkebb rései között szövődjön.

Ezt a játékot a Pug Fugly Games fejlesztő készítette, aki igazi mestere a klasszikus és retro 8 bites grafikával történő játékok újraalkotásának. A múltban nem tapasztalhattam meg ennek a játéknak a PC-s verzióját, de a 2023. november 23-i Nintendo Switch-re való újrakiadásnak köszönhetően lehetőségem nyílt újra megtapasztalni ezt az indie remekművet.

Itt egyáltalán nem a cselekmény a fontos, csak azt mondom, hogy ugyanazt a klisés témát használták a földet támadó idegenekről és most az egész világot elfoglalták. Szokás szerint a Földön csak egy ember marad, aki elpusztíthatja őket, és szerintem ez valami szuperképességű katona, aki 35 különböző küldetést harcol végig, mindegyik több valós helyszínen játszódik. Ellenséggel bánik. Ennek a játéknak a célja a magas pontszám megszerzése és a pontszám megszorzása.

Az Alien Death Mobban összesen két játszható mód van: Arcade és Story. A sztori mód 35 küldetést tartalmaz, mindegyik egyedi ország témájú szinttel akadályokkal és idegenek hullámaival. A sztori módban földönkívüliek hordáival küzdhetsz meg országos témájú önálló küldetésekben, és több hullámon túlélve kiirthatod őket. Minden szint három hullámra oszlik, és mindegyikben megjelennek a teljesítménynövelések, amelyeket össze kell gyűjtened. Ezek korlátozott ideig lesznek elérhetők, és különleges funkciókat kínálnak.

Az arcade mód néhány régi klasszikus játékból származik, amelyek sok kihívást jelentenek. 4 különböző játéktermi mód létezik, amelyek három klasszikus arcade játékot tartalmaznak. A két Mobotron és Mobotron+ mód a klasszikus Robotron játékon alapul. Az Alien Deathvaders módot kifejezetten a legendás Space Invaders cím alapján tervezték, végül pedig a Berzerker Death Mob mód a klasszikus Berzerk játék egyik változata.

Meglepően sok ellenségtípus található az Alien Death Mob minden egyes játszható módjában, és a szórakozás része az is, hogy mennyi különböző ellenség van körülötted, és minden oldalról támadnak. A játék fő mechanizmusa a Bullet Time, amikor az ellenséges golyó eltalálni készül, akkor a lassú üzemmódba lépsz, és a másodperc töredékét kapod, hogy kikerüld a golyókat. Az egyik kulcsfontosságú dolog, amit mindig emlékezni kell, az, hogy emlékezzen vagy legalább megjósolja a kulcs elrendezését, hogy túlélje a teljes szakaszt, különösen az utolsó szinteket, mivel az ellenséges hullámok gyorsabbak és könyörtelenebbek, és sokkal nehezebb harcolni.

Azt tapasztaltam, hogy minden szinten kifizetődő volt az 5 csillagos pontszám elérése – a pontrendszer arra készteti a játékosokat, hogy merészen játszanak és aktívan mozogjanak a térképen. Valójában ahhoz, hogy jó pontszámot (és 5 csillagot) kapjon, ki kell választania az összes együtthatót, és gyorsan kell cselekednie, hogy nagy jutalmat szerezzen.

Amikor megjelenik egy új szorzó, egy hangjelzés fog lejátszani, és csak korlátozott idő áll rendelkezésére, hogy felvegye. A megtalálásban egy szaggatott vonal található a főszereplőtől a többszörösig. A túléléshez vegyen fel pajzsokat és erőket az út során, amelyek mindegyikéhez saját hangjelzések tartoznak. A pontok számától függően a Történelem részben ingyenes leszel, minél több pontot szerzel, annál több ország kerül feloldásra.

A játék játszható kettős kontrollerrel vagy Nintendo Switch kontrollerrel. Segít először kiszedni néhány erősebb ellenséget, amelyekhez pontos célzásra lesz szükséged. Ezért én személy szerint jobban szeretem a Switch vezérlőt használni. A kontrollerrel a bal oldali joystickkal irányítod a főszereplőt, a jobb oldali joystickkal pedig a lőni kívánt irányt irányítod.

Az Alien Death Mob egy szórakoztató sci-fi játék nagyszerű retro művészettel és zenével. A játékmenet nagyon addiktív, és egyszerű természete megkönnyíti, hogy bárki bekerüljön. Végső soron számomra ez a játék csak szórakozásból készült, de ezt a játékot kifejezetten azoknak a kemény játékosoknak tervezték, akik szeretik az akciós vagy normál árú twin stick lövöldözős játékokat. Bár ez egy rövid játék, nagyszerű ahhoz, amit kínál.

 

Overall
8.4/10
8.4/10
 • Grafika - 9.5/10
  9.5/10
 • Sztori - 7.5/10
  7.5/10
 • Zene - 8.5/10
  8.5/10
 • Játékmenet - 8/10
  8/10

Játék áttekintése Shivering Stone

Játék áttekintése Demons of Asteborg