in

Játék áttekintése Re.Surs

Általában egy játék áttekintése során szeretné beállítani a színteret, és lekötni a közönséget egy olyan narratíva létrehozásával, amely remélhetőleg a játék mellett leköti őket. Sajnos a Re.Surs esetében két kiemelkedő cím, a Half-life és a DOOM meglehetősen közepes kombinációjáról van szó, ahol egy új energiaforrást találtak Re.surs néven, de sajnos! Egy pokoli dimenzióhoz tartozik, és ennek a birodalomnak a teremtményei egyáltalán nem haragszanak, amiért elrabolják őket. Ez az energiaforrás alapvetően instabil elem, és a “sötét energia” kitöréséhez vezethet, amely az embereket mutánsokká változtatja, akiket fő ellenségeinek tekintenek.

Jessie Sullivan nevű nyomozóként játszol, aki a járványt kezelő munkacsoport tagja, és fel kell tárnia a Re.Surs mögött meghúzódó “hihetetlen” titkokat (az emberek, akik felfedezték, nyilvánvaló okokból nem mondták el senkinek, hogy valójában honnan származik) mielőtt a világ felfedezné, mielőtt a világ teljesen elpusztulna. Ehhez a különös eseményhez egy nagyon veszélyes bűnöző felfedezésére van szükség, aki szó szerint meg akarja rombolni a megrendült békét a modern városban és az egész kontinensen.

A Re.Surs egy nagyon szép oldalnézetű 2D-s lövöldözős játék, minden nagyon jó minőségben készült, látható az alkotók erőfeszítései, akik beleadták a lelkét ebbe a projektbe. Ez a cím egy átfogó történetet mesél el, amelyben egy paranormális nyomozó szerepét játszod. Természetesen két másik karakterrel is játszhat az útja során. Brasil B., egy titkos hacker és Helga Hoft, egy kalandor és ókori kutató.

Valójában, ahogy haladsz a Re.Surs-ben, három játszható karakter kerül bemutatásra, és bár megosztanak néhány képességet (egy kitérő, bár kissé eltérő hatású, és egy pajzs), de egyedi egyéni képességeik vannak. „Életként” is viselkednek, amikor csaták közben egyikről a másikra váltanak, mivel mindegyiküknek megvan a saját egészségi sávja.

Ami a játékmenetet illeti, ez egy fuss és fegyveres lövöldözős játék igazán érzékeny kezelőszervekkel. Az ellenségeid démonok vagy mutánsok, akiknek a kialakítása igazán lenyűgöző. Egyes pályák végén főnökökkel találkozhatsz, akik közül némelyikük meglehetősen nagy kihívást jelent. Összességében ez a cím nagyon jó játszani, de ha többe kerül, vagy összehasonlítjuk más hasonló jellegű címekkel, akkor nem igazán váltja be a hozzá fűzött reményeket. De persze vannak izgalmasabbak és vannak még rosszabbak is, de igazából a Re.Surs nem olyan rossz játék, mint gondolnád.

Ezen túlmenően, van benne néhány hiba, amelyek bár nem játéktörőek, kissé bosszantóak lehetnek, és az időnkénti nehézségi kiugrás inkább a kissé sajtos mechanikából, mintsem komoly kihívásból származik. Az ellenségek lehetnek szivacsos labdák, és frusztráló lehet megölni, vagy elkerülni a sebzést, annak ellenére, hogy a játék eszközöket ad ennek tagadására, és a játék meglehetősen fukar lehet az egészségügyi cikkek elosztásával. Összességében elmondható, hogy a játék soha nem olyan nehéz, hogy dühében fel akarja dobni a kontrollert, de nem sikerül különösebben zökkenőmentessé vagy élvezetessé tennie az akciót. Mindig van benne valami egy kicsit.

Amikor először elindítottam a Re.Surst, meglepett, hogy milyen jól néz ki a játék. Véleményem szerint a játék fő pozitívuma az, hogy lenyűgöző pixel art stílusa van. Grafikailag jó, stílusosabb dizájnnal és egyszerű vágójelenetekkel, amelyek beállítják a színteret, valójában ennek a játéknak a legjobb grafikája volt, amit egyetlen fejlesztő fejlesztett. Ha röviden áttekinti a játék hátterét, figyelmen kívül hagyja annak hibáit és problémáit.

A zene nagyon megfelelő lehet, és a hangeffektusok is jól vannak elkészítve. Azt mondanám, hogy a leginkább megkérdőjelezhető aspektusa a történetmesélés, amit némi játékmeneti hiba követ, de ezek nem sokak, és ha egy kicsit elnéző vagy, akkor is úgy gondolom, hogy ez egy nagyszerű ajánlat.

A Re.Surs egy nagyszerű 2D platformer, amely a gyönyörű dizájnt érdekes mechanikával és egy gyönyörű filmzenével ötvözi, amellyel rengeteg szörnyet ölünk meg. Ez egy rövid sci-fi történet, néhány igazán elképesztő pixelművészettel, de mechanikusan csak egy nagyon cinikus, oldalra görgető 2D cím. Nem túl nehéz, vagy ilyesmi, csak rendkívül zavaró, és néhány játékos számára talán egyáltalán nem kielégítő. De mivel ezt a játékot egy személy készítette, valóban csodálatra méltó címnek kell tekinteni, amely a korlátozott funkciók ellenére is ilyen nagyszerű játékot hozott létre.

Overall
8.4/10
8.4/10
 • Grafika - 9.5/10
  9.5/10
 • Sztori - 8.5/10
  8.5/10
 • Zene - 7.5/10
  7.5/10
 • Játékmenet - 8/10
  8/10

Játék áttekintése NHL 24

Játék áttekintése Troublemaker: Raise Your Gang