in

Játék áttekintése Popcorn Rocket

Nem számít, milyen korlátokat gondolunk az indie fejlesztőknek, hogy valódi videojáték-élményt nyújtsanak, mindig vannak olyan cégek, amelyek áttörik a meghatározatlan határokat, és leleményükkel elárasztják a játékipart. Ebben az összefüggésben tudok példát hozni a Battle Geek Plus fejlesztőre, aki a Popcorn Rocket játék létrehozásával és kiadásával átalakította a shoot ’em up műfaj néhány kiemelkedő elemét, és egyesítette a régi elemeit. iskolai stílus más játékok elemeivel kombinálva.

Ez egy felülről lefelé tartó űrlövöldözős játék, ahol elpusztítod a gonosz Köd Birodalom hadseregét különféle ehető fegyverekkel, mint például pattogatott kukorica, vaj, karamell, sajt és csokoládé. Ez az ötlet viszont nagyon érdekes és izgalmas, és az általam szerzett tapasztalatok szerint még nem játszottam ilyesmivel.

A Popcorn Rocket játék szórakoztató élménnyé válhat, miközben minőségi játékot kínál a közönségnek. De vannak hiányosságai és problémái, amelyek megakadályozzák egy ilyen cél megvalósítását. A játék narratívája tele van vicces mondatokkal és ételjátékokkal, amelyeket a karakterek teljes hangjával mutatnak be.

Ön vállalja Kernel ezredes szerepét, és vezeti a “Popcorn Rocket” hajó legénységét, akik el akarják pusztítani az elnyomó Ködbirodalmat, amelyet több gonosz parancsnok vezet. A játék során sok vicces párbeszédet váltanak ki ennek a hajónak a legénységei között, ami a legtöbb esetben mosolyt csal az arcára.

A Popcorn Rocket-et az innovatív elemek használata különbözteti meg az azonos műfajú többi alkotástól. Az ellenségeidet mind a finom édességek és sütemények inspirálják, amelyeket mindannyian szeretünk enni. Még a hajód golyói és fegyverei is ezeken az édességeken és popcornokon alapulnak.

Ezenkívül ebben a játékban az összes hajót különböző élelmiszercsoportok ihlették, köztük a Pie Fighters, a Blueberry Bombers, a Pie Destroyers és a Cupcake Crushers. Nagyon tetszett ez a tervezési stílus, és csodálom a tervezőcsapat ötletét. A Popcorn Rocketben a hajója két elsődleges és másodlagos támadással van felszerelve, és lehetőség van Nova Bomb használatára is. Az alaptámadás ugyanazokból a normál lövésekből áll, amelyek jó alaperővel rendelkeznek. De a másodlagos támadás sokkal pusztítóbb, és képes pusztító lánctámadást létrehozni. Ha tudja használni ezt a támadást a megfelelő időben, győződjön meg arról, hogy a győzelem a tiéd.

Ahogy haladsz a játékban, új mechanizmusokhoz jutsz, amelyek jelentős hatással vannak a sikeredre. Ezek közül az egyik legfontosabb a “Popcorn Combo”, melynek használata során egyszerre több ellenséget is elpusztítasz egymás után. Ebben a módban extra pontokat és még több tárgyat kapsz, például extra életeket, amelyekkel többet túlélhetsz.

Minden új szakaszba belépve más-más ellenséggel találkozhatsz, akiknek a támadás típusa is eltérő. A boss fight szekciókban elért siker a támadási minták megtanulásától is függ. Természetesen néha az ellenségek meglepetésszerű támadásai komoly problémákat okozhatnak. Például néha elpusztíthatatlan tárgyak jelenhetnek meg ezekben a mintákban. Mivel azonban a hajód lassan mozog, nehéz elkerülni őket, hacsak nem tudod, hogy közelednek.

Ez megtörténik a boss-harcok során is, különösen a másodiknál, mivel véletlenszerűen elkezd rád nagyítani és rád lövöldözni, és persze sok hasonló helyzet van. Annak ellenére, hogy az ellenőrző pontok lehetővé teszik, hogy bármikor folytathasd, ha meghalsz, mégis úgy gondolom, hogy az egész élmény igazságtalan.

A főnöki harcok is gyakran unalmasak. Bár érdekes kétlépcsős kialakítással készülnek, a legtöbbjük hasonló támadási mintákkal rendelkezik. Ami igazán fájdalmassá teszi a velük való küzdelmet, az az erők hiánya. Ha meghalsz, vagy úgy döntesz, hogy folytatod, akkor az egész küzdelem során az elsődleges fegyverednél maradsz. Mivel a főnökök általában a képernyőn mozognak, ezek a csaták gyakran túl sokáig tartanak. A másik valódi panaszom ezzel a játékkal kapcsolatban az, hogy amikor meghalsz, elveszíted az összes összegyűjtött magot és novabombát, ami a frusztráció egy újabb aspektusát adja.

Röviden: a Popcorn Rocket játék egyszerű és szép megjelenésével, valamint érdekes történetével ellentétben nehéz játékmenettel rendelkezik, és árát tekintve megfelelő szórakozást kínál a többi retro lövöldözős játék stílusában. Vannak azonban olyan problémák, amelyek némileg befolyásolják az élvezetes élményt. Ha egyszerű lövöldözős élményre vágyik, itt nem sok mindent talál. De ha egy lebilincselő történetet szeretne szórakoztató játékmenettel, a Popcorn Rocket jó választásnak tekinthető más független címek között.

Overall
7/10
7/10
 • Grafika - 6.5/10
  6.5/10
 • Sztori - 7.5/10
  7.5/10
 • Zene - 7/10
  7/10
 • Játékmenet - 7/10
  7/10

Játék áttekintése Dead Tomb

Játék áttekintése Devil Inside Us: Roots of Evil