in

Játék áttekintése Devil Inside Us: Roots of Evil

A Devil Inside Us: Roots of Evil egy első személyű horrorjáték, amelyet a brazil fejlesztő, Mr Skull Games fejlesztett ki, eredetileg 2021-ben jelent meg PC-re, és 2024. január 25-én érhető el Nintendo Switchre és Xbox S|X-re. Valószínűleg azt fogja gondolni, hogy ez a játék olyan, mint a többi horror gyalogos szimulátor, amelyek csak néhány egyszerű, hirtelen ijesztgetésre képesek, és ez nagyon elbátortalanító lehet.

De szerencsére sikerül megváltoztatnia ezt a közhelyes formulát, és a környezeti ijedtség és az ésszerű hirtelenség kombinációját hozza magával. Természetesen ez az élmény nem problémamentes, és a hibák jelenléte amellett, hogy bosszantó, megzavarhatja a játék ritmusát, és jelentősen befolyásolhatja a játékélményt.

A játék főszereplője, Aughust Heylel egy 74 éves ördögűző gyám, akit a semmi közepén lévő házba küldenek. A kastélyt egy gonosz lény kísértette, és hátborzongató gyilkosságok történtek ott, így most rajtad múlik, hogy egyszer s mindenkorra véget vess ennek a gonosznak. Elhatározta, hogy egyszer s mindenkorra véget vet az átoknak, és megparancsolja a jelenlegi lakóknak, hogy távozzanak néhány napra, míg ő mélyebbre ás a természetfelettiben, és megkeresi a katasztrófa forrását.

Devil Inside Us: Roots of Evil első személyű nézőpontból következik, és felfedezheted a körülötted lévő tájat vagy házat. A sztori jelenetei között elmagyarázzák a történéseket, mi történik a házban. Ráadásul ezek úgy néznek ki, mint egy festmény, ahol a képernyőn látható a párbeszéd szövege, ami mindent elárul Aughust szemszögéből. A játék mechanizmusai és vezérlői nagyon egyszerűek. A fő fegyvered egy kereszt, amellyel a lényeket és démonokat célozod meg, hogy legyőzd őket. Ezzel egy speciális rudat fogyaszt, amely automatikusan, de nagyon lassan töltődik. Természetesen ennek a sávnak a gyorsabb kitöltéséhez használhatja a talált rózsafüzért.

Bár a játékmenet egy érdekes ötletet használ, és olyan helyzeteket teremt, ahol a menekülés gyakorlatilag lehetetlenné válik, az ellenségek gyenge AI-ja miatt a legtöbb harcban elveszti izgalmát. Mert ezeknek a lényeknek teljesen kiszámítható mozgásuk van. Mivel Aughust Heylel idős ember, néhány perc futás után nagyon gyorsan elfárad, ami lemeríti az állóképességet. Ha elfogy az állóképességed, használd a környezetben található koffeintablettákat. Emellett szaniterdobozok is szétszórva vannak a környezetben, amit egy kis keresgéléssel megtalálhatsz.

A Devil Inside Us: Roots of Evil játék grafikai részletei nagyon pontosak, és a kialakításukban, amennyire csak lehetett, igyekeztek a realizmus elemeit beépíteni, például amikor kimész a szabadba, észre fogod venni, hogy a perem a gyepek hosszú szálai, valamint a fű is jól kialakított Természetesen vannak olyan területek, amelyek nagyon hasonlítanak más helyekre, amelyeket korábban meglátogatott, és az ismétlés érzését keltik. Az egyetlen kifogásom ebben a részben az volt, hogy a játék egyes részei túl sötétek voltak, olyannyira, hogy fogalmam sem volt, mit csinálok.

De a hangeffektusok nagyon jól sikerültek, és vannak ritka pillanatok, amelyek az ülés szélén tartanak. Már a környezeti hangzás is feszültséget közvetít a közönség felé, a természetben sétálva hallani a fű susogását, a szobákba belépve pedig az ajtók nyikorgása is jól hallható. Ezekhez kell még hozzátenni Aughust Heylel csodálatos hangjátékát is, egy régi és lágy hangon, amely sokféle érzelmet és változást közvetít a helyszínhez igazodva a legkülönbözőbb helyzetekben.

Technikailag a játék könnyen fut az Xbox S|X sorozatú konzolokon, és minden bizonnyal nagyszerű teljesítményt nyújt más platformokon, például PS5-ön és PC-n. Még nagy képtisztaság esetén is ritka a képkockasebesség csökkenése.

A Devil Inside Us: Roots of Evilt végül is csak ajánlani tudom azoknak, akik egy horror rövid játékot szeretnének átélni, igaz, néhány hibával. Valljuk be, vannak olyan elemek, amelyek jobbak is lehetettek volna, így egy olyan cím született, amely annak ellenére, hogy rengeteg potenciállal rendelkezik, nem igazán váltja be a hozzá fűzött reményeket. De ha alacsony elvárásokkal vág neki a játéknak, akkor egy viszonylag ijesztő címet fog tapasztalni, amivel órákig szórakoztathatja magát. Természetesen vannak jobb választások is, de biztos vagyok benne, hogy a Devil Inside Us megéri az idejét.

Overall
7/10
7/10
 • Grafika - 6.5/10
  6.5/10
 • Sztori - 7.5/10
  7.5/10
 • Zene - 7.5/10
  7.5/10
 • Játékmenet - 6.5/10
  6.5/10

Játék áttekintése Popcorn Rocket

Játék áttekintése Cybertrash STATYX