in

Játék áttekintése Dead Tomb

Élvezem és nagyon támogatom, amikor egyes indie fejlesztők megpróbálják újra elkészíteni a régi játékokat, különösen a 8 bites játékokat a mai konzolokon. Mert úgy gondolom, hogy ezeknek a cégeknek az erőfeszítései igazán dicséretesek, és hogy minél több játékot publikáljanak, támogatni kell őket minden téren. A Dead Tomb az egyik legfrissebb kiadott játék, amelyet más régi NES konzoljátékok ihlettek, ami jó tisztelgés előttük.

Ezt a játékot a CollectorVision Games/Acclaim fejlesztette ki, és a híres 8Bit Legit kiadó adta ki Xbox S|X és Nintendo Switch konzolokra, és természetesen fizikailag NES-en. Nagyon boldog voltam, amikor először megláttam az “Acclaim” nevet a játék hivatalos oldalán, mert gyerekkorom egyik híres cége volt, amely nagyon aktívan foglalkozott régi platformer játékok készítésével. A fejlesztő 8Bit Legit is jelentős hírnevet szerzett az elmúlt néhány évben, és óriási erőfeszítéseket tesz azért, hogy a mai modern konzolokon újrateremtse a 8 bites játékokat.

Természetesen az első dolog, ami felkelti a figyelmet, amikor belépsz ebbe a játékba, a pixel art grafikája, amely tökéletesen tükrözi a régi klasszikus NES-játékok megjelenését és hangulatát, és pontosan ez az, amit keresel. A játéktermek kialakítása jól sikerült, és szinte minden használható, amit a képernyőn látsz, és kevés az üres hely. Emiatt sok olyan támpontot találhatsz a környezetben, amelyek egy lépést visznek előre a történet fejlődésében. Mindeközben az érdekes történetbevágó jelenetek is kiegészítik ennek az esztétikának egy másik aspektusát, amelyek vonzó képeket tartalmaznak, és természetesen, mivel a játék során vissza kell térni néhány korábbi helyre, ezek megismételhetők.

A Dead Tomb játék történetének témája a jövőbeli utazás, Ön időben utazott a hajójával, és küldetést teljesít a munkáltatója érdekében, amikor hirtelen minden rosszul sül el. Az űrhajód bajba kerül, és kénytelen vagy leszállni az ókori Egyiptomban. Miután kilépsz a hajódból, a fáraó katonái megtámadnak, majd egy piramis mélyén találod magad. Most már csak egy célod van: menekülj ebből a labirintusszerű piramisszerű kazamatából, és találd meg a gyémántot, amelyre szükséged van a hajó meghajtásához, és érj haza. A játék narratívája nagyon egyszerű, és többnyire rejtvények formájában fejeződik ki, és itt nincs meglepetés.

A játékban található egy szórakoztató, modern digitális kézikönyv, amely szinte úgy néz ki, mint a NES kazetta korszakában, és ez egy igazán szép kiegészítő a játékhoz. Ezen túlmenően a képernyő szélén lévő elemek megváltoztatásának lehetősége is nagyon érdekes. A Dead Tomb játékmenete más klasszikus point and click címeken alapul. Közvetlenül Ön irányítja a karakterét, így nem kell mozognia a kurzorral.

A játék alján egy sor ismerős parancs található, amelyek akkor jelennek meg, amikor elérünk egy tárgyhoz, és egy kérdőjel jelenik meg a főszereplő feje fölött. Ide tartoznak az olyan konkrét műveletek, mint a „mozgatás” és a „nézd”, amelyek mindegyike meglehetősen ismerős. Sok próbálkozásra és hibára van szükség ahhoz, hogy rájöjjünk, hogy pontosan mit kér a játék.

A játék szakaszai egy általános térképből állnak, amely piramisként jelenik meg. Ez a piramis szobákból áll, amelyek mindegyike rejtvényt tartalmaz. A legtöbb rejtvény a játékban kreatívan van megtervezve, és kihívást jelent az elméd számára. Egyes megoldások arra kényszerítik Önt, hogy kívülről gondolkodjon, és olyan módszereket alkalmazzon, amelyekre nem számított. Szerencsére a Dead Tomb játék nem korlátoz semmilyen téren, ezért sok türelemmel könnyedén meg tudod oldani a rejtvények nagy részét. Természetesen néhány játékos csalódott lesz a közepén, és meghosszabbítja a sikerhez vezető utat.

A játék hiányosságai közé tartozik, hogy nem sokat segít az útmutatásban, és emiatt bizonyos pályákon összezavarodsz. Ha pontosan tudnád, mit kell tenned, fél óra alatt könnyedén befejezhetnéd a játékot. Bármilyen útmutatás hiánya a játékban megnövelheti a befejezéshez szükséges időt.

Mindent egybevetve jól látható a szeretet és a szenvedély, amit a fejlesztők belehelyeztek a Dead Tombba. Az egyik régi NES-játék újbóli megtapasztalása a mai konzolokon nagyon izgalmas lehet, és az, hogy egy klasszikus 8 bites játék hogyan játszik és néz ki a mai eszközökön, nagyon érdekes más közönség számára, beleértve engem is. Bár a játék befejezése után bizonyos elégedettség érzését tapasztaltam, nincs okom arra, hogy újra visszatérjek hozzá. A legtöbb rejtvény megfejtése a játékban sok türelmet igényel, és némelyikük komoly kihívást jelent. Örülök, hogy megtapasztalhatom a Dead Tombot az Xbox konzolomon, és biztos vagyok benne, hogy kötődni tudok hozzá.

Overall
7.5/10
7.5/10
 • Grafika - 8.5/10
  8.5/10
 • Sztori - 7.5/10
  7.5/10
 • Zene - 7/10
  7/10
 • Játékmenet - 7/10
  7/10

Játék áttekintése Burger Bistro Story

Játék áttekintése Popcorn Rocket