in

Játék áttekintése Pine Hearts

A Nintendo Switch a pihentető kalandjátékok szülőhelyének tekinthető, és ez tagadhatatlan tény, amelyet az elmúlt években jól bebizonyítottak. Az ehhez a konzolhoz kiadott felfedezés-alapú kalandjátékok többsége hangulatos és hangulatos, és addig nem lesz nyugodt, amíg el nem játszotta őket, és amint elkezdi játszani, ugyanolyan nehéz letenni.

Ez a helyzet a Pine Hearts, a Hyper Luminal Games fejlesztő új, hangulatos történet-kalandjátékával is, amely 2024. május 23-án jelent meg, csak PC-re és Nintendo Switchre. Noha ennek a játéknak a története szomorú, boldogságot és békét hoz az emlékeibe, és pozitív és reményteli üzenetet hagy maga után.

A Pine Hearts egy lágy Metroidvania, egy gyengéd élmény, amikor jól érezzük magunkat és sétálunk gyűjtögető tárgyakat egy lassan kibontakozó történettel, miközben gyűjtjük emlékeinket, és megpróbáljuk elérni a hegy tetejét.

Tyke története és a Caravan Parkban töltött gyermekkorának emlékei más szereplőkkel való találkozásokon, saját maga által hagyott jegyzeteken és érzelmes visszaemlékezéseken keresztül bontakoznak ki. Ezek a narratív pillanatok mélységet adnak a cselekményhez, és több motivációt adnak a park felfedezéséhez. A játékosok virtuális útleírásukban nyomon követhetik a fejlődést, a felfedezéseket és a közös emlékeket. A napló hivatkozási pontként szolgál a történethez, és lehetővé teszi a játékosok számára, hogy újraéljék a történet legfontosabb pillanatait.

A térképen összesen hét területet kell felfedezni, és miközben megteszi, feltárja múltjának emlékeit a Pine Hearts Parkban, ami továbbviszi a fő történetet. Ehhez össze kell gyűjtened egy csomó könnycseppet, amely az egész parkban megtalálható. Minden alkalommal, amikor összegyűjt egy bizonyos számot, és segít bizonyos embereknek a feladataik elvégzésében, egy új emléket fedez fel újra. Ez az egyszerű polijáték annyira addiktív jellegű, hogy a történet végéig leköti a figyelmedet.

Rengeteg mellékküldetés van minden területen, ezért azt javaslom, hogy szánjon időt arra, hogy mindenkivel beszélgessen, akivel találkozik, és segítsen nekik. Amikor először megnézi a játék átfogó térképét, nem tűnik olyan nagynak, de valójában olyan nagy, hogy szinte nem is tudja, melyik részt fedezze fel először. A játék egyes részei, mint például a Caravan Park, kicsit ijesztőbbek, például a temető, amelyen éjszaka átsétálsz. Ahogy haladsz a játékban, új eszközöket találsz, amelyek segítségével küldetéseket teljesíthetsz, vagy könnycseppeket találhatsz.

A Pine Heartsben van néhány rejtvényfejtő elem is, amelyek egyáltalán nem bonyolultak. Egyes rejtvények során bizonyos tárgyakat kell megtalálni, amelyek a környezetben való navigálásra összpontosítanak. Más rejtvények megkövetelik, hogy az objektumokat a megfelelő pozícióba forgatd, vagy konkrét küldetésekhez konkrét tárgyakat keress.

A játék vívmányait sem volt túl nehéz elérni, és míg az összes csepp begyűjtése eltartott egy ideig, és a visszakövetés nem volt erőltetett vagy unalmas. 6 óra a befejezés az összes sikerért, és a történet megéri az árát, különösen, ha megéri újra játszani, amikor valami hangulatosra van szüksége.

Nagyon élveztem ennek a játéknak a művészeti stílusát, és azt tapasztaltam, hogy nagyon jól illik a szabadban megnyugtató hangulathoz. A hangsáv is nagyon megnyugtató, és minden felfedezhető területhez változik. Mindegyik terület jól megtervezett, és öröm navigálni, nincs hasonló érzés. Mindegyik terület nagyon egyedi és egyedi, ami sokkal élvezetesebbé teszi a felfedezést.

Úgy gondolom, hogy bárki igazán élvezheti a Pine Hearts-t, és biztos vagyok benne, hogy remekül fog szórakozni vele. Még a gyönyörű grafika és a tökéletesen kiegészítő zene is kiegészíti ezt a bájos, hangulatos játékot. De ami a Pine Hearts-t olyan különlegessé teszi, az az elemek egyedi kombinációja. A tételalapú játékmenet a legjobb kalandjátékokat idézi, míg a pályakialakítás a Souls észbontó kihívásait idézi.

Az egész középpontjában azonban a rejtvények állnak, nem a harc, amelyek meglepő és kreatív módon teszik próbára a játékos találékonyságát. Ezenkívül a hozzáférhetőség egyértelmű prioritás a Pine Heartsnél. A lehetőségek széles skálájával, az egyszerű kezelőszervektől a testreszabható vizuális módokig a játékot úgy tervezték, hogy mindenki számára elérhető legyen, így minden játékos teljes mértékben élvezheti a zökkenőmentes élményt.

Overall
8.5/10
8.5/10
 • Grafika - 9/10
  9/10
 • Sztori - 8/10
  8/10
 • Zene - 8.5/10
  8.5/10
 • Játékmenet - 8.5/10
  8.5/10

Játék áttekintése Lesson Learned

Játék áttekintése Carry Onward