in

Játék áttekintése Lesson Learned

A Tower Defense műfaj egyszerű koncepciót kínál, kis tanulási görbével és sok terével a tervezéshez és a kísérletezéshez, valamint vonzó és népszerű stílusok sorozata, amelyekkel, ha Ön ennek a stílusnak az egyik régi játékosa, valószínűleg játszott. először a védelmi módok tapasztalataival. Emlékszel a Warcraftra vagy más olyan művekre, mint a Plants vs Zombies?

A kellemes élmények olyan emlékezetes munkákkal folytatódtak, mint a Grow Castle a mobilplatformon, és ez a bájos és szórakoztató lánc még mindig bővül. De sajnos a Lesson Learned játék nem ragadja meg a műfaj vonzerejét, és nem nyújt lenyűgöző élményt. Ennek oka lehet a korlátozott játékidőm, vagy az a tény, hogy egyedül játszottam a kooperáció helyett, vagy az, hogy ez a játék egyszerűen nem tudja, mi tesz más Tower Defense játékokat élvezetessé.

A játékban van egy egyedi, de nem túl játszható, Don’t Starve stílusú toronyvédelmi séma, melynek történetében a kőkorszaktól a tűzkorszakig vezetjük el a tanulókat. “Frank” szerepét játsszuk, aki ismeretlen okokból osztálytársaival egy furcsa történelmi világba utazott. Minden korszak eszközeivel és furcsa légióival harcolva, minden periódusban több szinttel, sokféle védelmi tornyot lehet javítani, miután ellenállt az ellenségtől kapott hullámoknak, minden periódus végén megjelennek a BOSS Különböző időszakokból származó emberek, mint pl. Tutanhamon, Julius Caesar stb.

Ezen a ponton megparancsolhatod az NPC-társaidnak, hogy gyűjtsék össze vagy alakítsák ki őket (az ellenségek rögzített utakon érkezhetnek, és nagyjából földi, repülő és boss típusokra oszthatók). A különbség a támadásban az, hogy a karaktered szinte semmilyen sebzést nem okoz, és csak átmenetileg tudja megállítani az ellenség támadását, ehhez tűzpermeteket és egyéb távolsági sebzést használ. A fő torony ölésekkel halmozódik fel, és lassan halad a végpont felé, így a játék lényegében egy védelmi zóna. A barátaid csak tárgyakat gyűjthetnek és védelmet javíthatnak, mivel nem képesek közvetlenül megtámadni az ellenséget.

A kezdeti játékmenet viszonylag friss és érdekes volt, de ahogy a pályák hossza növekedett, a későbbi szakaszokban sok végrehajtásra került sor, ami némileg befolyásolta a játékélményt. Sok hagyományos toronyvédelmi játéktól annyiban különbözik, hogy nincsenek fix toronyhelyzetei, a karakterharc hatékonysága szinte semmi, és az alap továbbra is szörnyhullámokkal mozog. A cél is nagyon egyszerű, vagyis megvédeni a bázist, és a kívánt területre lépni, hogy átjusson a szintre.

De a Lesson Learned játékban egyáltalán nem fogod érezni magad nyugodtnak, mert a védelmi tornyokhoz szükséges összes építési erőforrást (például fák, kövek stb.) manuálisan kell összegyűjteni a térképen. Bár kijelölhetsz barátokat is, hogy segítsenek a gyűjtésben, mivel minden készletet vissza kell küldeni a bázisra ahhoz, hogy teljesnek minősüljön, ez a pálya későbbi szakaszaiban meglehetősen költségessé teszi az oda-vissza futást. És ha kijelöl egy barátot építkezésre, javításra stb., amikor sok minden van, a munkánk kissé nehézkessé válik.

A ravaszkodás, az ellenség- vagy szintváltások, a csigatempójú fejlődés és a stratégia hiánya miatt a Lesson Learned azonnal elvesztette a figyelmemet a második torony kinyitásakor. Ezenkívül a küldetések túl hosszúak, és a képlet (és a megoldás) minden alkalommal ugyanaz – amennyit az erőforrások engedik, küldje el a kiinduló tornyot. Nincsenek megoldandó rejtvények, nincs taktikázás, és nincs ok arra, hogy bármit is használjunk, amit feloldottunk – lehet, hogy később jobb lesz, de nem tudom ajánlani a játékot a műfaj gyenge belépése alapján.

Ez a játék játszható egyedül vagy osztott képernyőn/kooperációban. A védelmi játék csak az erőforrások tervezését és a játékos fő tornyának mozgását adja hozzá. De a folyamatok játékszintje némileg hasonló, így nagyon hamar belefárad a játékba. Grafikailag a játék jó, és a jellegzetes “Don’t Starve” játékstílust használja, amely kiemelkedő funkciónak számít. Szóval nagyon élveztem nézni a szerethető karaktereket, amint forrásokat gyűjtenek.

Összességében a Lesson Learned egy tisztességes cím, de nem tesz sokat ahhoz, hogy kitűnjön a versenytársak közül. A minden bizonnyal tetszetős és tagadhatatlanul vonzó grafikán kívül nincs olyan különleges tulajdonsága, ami miatt túlságosan kitűnhetne. Az erőforrás-gyűjtő rendszer minden bizonnyal kiemelkedő, de végül a játék őrült tempója miatt a Lesson Learned kevésbé logikus cím, mint gondolnád. Talán nem ártana eltölteni egy kicsit több időt a hullámok között. Ha ezt a címet csoportosan játsszák, ez még mindig örvendetes elterelés, különösen a viszonylag alacsony indulási ár miatt, amely idővel valószínűleg csökken.

Overall
6.5/10
6.5/10
 • Grafika - 7.5/10
  7.5/10
 • Sztori - 7/10
  7/10
 • Zene - 6.5/10
  6.5/10
 • Játékmenet - 5/10
  5/10

Játék áttekintése DETECTIVE – Minerva case

Játék áttekintése Pine Hearts