in

Játék áttekintése Petite Adventure

A Micro Machines játéksorozat az egyik legvonzóbb és legkülönfélébb játéktermi autós játék, amely izgalmas versenyeket visz a játékosoknak miniatűr autókkal, amelyek olyanok, mint a játékautók. Ennek a játéksorozatnak a versenypályái különböző környezetekben, például biliárdasztalokon, kertekben, háztetőkön és csatornákban futnak, és számos akadályba ütközhet útközben, például villákkal, csavarhúzókkal, kalapácsokkal stb. valami különleges játék. Ennek a gyűjteménynek az első kiadása 1991-ben jelent meg, és 2017-ig mintegy hét kiadást bocsátottak az érdeklődők rendelkezésére. Ezt a bevezetőt azért mondtam el, mert a Petite Adventure játék, amelyet ebben a cikkben szeretnénk áttekinteni, sok szempontból ihlette a Micro Machines gyűjtemény legtöbb elemét.

Ez a játék egy vezetési oktató szerepét tölti be, ahol vezeti az autót, ütközik akadályokba és fékez, amikor csak akar. Te irányítasz egy miniatűr autót, amellyel olyan játékversenyeken kell részt venned, amelyeknek minden szakaszában különböző célokat tűznek ki az Ön számára. Minden szakasznak más-más mechanikája van, a sodródástól a léggömbök és egyéb akadályok, például közlekedési táblák és dominók megsemmisítéséig. Ez a játék csak egy egyjátékos szekcióval rendelkezik, és 32 különböző kihívást kínál a játékosoknak, amelyek mindegyike szintezett. Minden szakasz nyolcra van osztva négy különböző nehézségi fokozatban.

A Petite Adventure játékmenete az, hogy először meghatározza a világot, ahol a küldetéseit teljesíteni fogja, majd négy különböző nehézségi lehetőség közül kell választania: Könnyű, Közepes, Kemény és Szakértő. Mindegyiknek 8 szakasza van, amelyek a szakaszok előrehaladtával egyre nehezebbé válnak. Csak néhány ilyen nehézségben vannak időversenyek, amelyekben az adott szakasz meghatározott célját meghatározott időn belül kell teljesíteni, hogy a végén átvehesd az adott szakasz díját. Általában könnyű nehézségi szintet válassz, időfutamokkal nézel szembe. Minden szakasznak más a célja számodra, például bizonyos szakaszokban össze kell gyűjtened az összes érmét, amely egy adott időn belül úton van.

A következő szakaszban meghatározott helyeken kell sodródni, vagy léggömböket robbantani egy autó segítségével, melynek végére bottal van rögzítve, sőt, rendőrautóval felszerelt lézer segítségével kis kúpokat is meg kell semmisíteni. A további küldetések közé tartozik a zászló megütése egy nagy labdával, bizonyos akadályok átugrása és a cél elérése, valamint a dominók ledöntése. Természetesen ezen célok közül néhányat meghatározott időn belül meg kell valósítania.

A játék szakaszai kicsik és rövidek, és mindegyikben egy bizonyos időn belül el kell érni az adott szakasz kitűzött célját, hogy ezüst-, arany- stb. érmet szerezzenek. A szakaszok nehézségi szintje nagyon változatos, és csak néhányuk lehet nehéz, mert nagyon könnyű elesni és újrakezdeni, és ebben a tekintetben a játék nem számít semmilyen büntetésnek. Ebben a címben miniatűr autók viszonylag széles skáláját irányíthatja, beleértve az összes járműtípust, beleértve a teherautókat, rendőrautókat, iskolabuszokat és mentőket. Ne essen le a szélekről.

A játék egyik negatív pontja, hogy az autó könnyen elakad a környezeti akadályokon és ez időnként idegesítővé válik, még az újraindítás gomb sem segít sokat, mert az autó ugyanazon a helyen jelenik meg. Egy másik probléma az autók nagyon rossz irányítása, és a kamera mozgása nem túl érdekes, és egyáltalán nem egyeztethető össze az Ön mozgásával. Általában a játék vezérlői nem túl érdekesek. A játék technikailag nagyon jó, zökkenőmentesen fut, és nagyon jól teljesít ezen a téren. A környezet kialakítását tekintve a játék gyönyörű 3D-s grafikával rendelkezik, amely felkelti a figyelmet. A hangsávok is elég jók egy önálló játékhoz.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Petite Adventure egy egyszerű és sokrétű felfogása a Micro Machines sorozatnak, amely azonban kínálja a maga kihívásokkal teli és változatos játékmenetét, és örülök, hogy legalább egy játék készült azzal a gondolattal, hogy ezt a híres sorozatot, de nem tudta teljesen kihasználni a benne rejlő lehetőségeket, és csak egy kis arcade játéknak tekinthető, amely egy ideig szórakoztat. Ezért ne várj sokat ettől a játéktól, csak nézd egy normál arcade játék szemével.

 

Overall
7.3/10
7.3/10
 • Grafika - 7.5/10
  7.5/10
 • Sztori - 7/10
  7/10
 • Zene - 7/10
  7/10
 • Játékmenet - 7.5/10
  7.5/10

Játék áttekintése Papetura

Játék áttekintése Sakura Succubus 6