in

Játék áttekintése Papetura

A minimalista koncepciókat és művészi dizájnt alkalmazó rejtvény- és kalandjátékok mindig is különleges helyet foglaltak el a játékosok körében, így a nagyon sikeres Machinarium játék 2010-es megjelenése után sok játékstúdió megengedte magának, hogy hasonló játékokat készítsen. játszma, meccs. Általában az ilyen játékok puzzle stílusúak point and click stílusú játékmenettel, a történeti részük viszonylag rövid, de olyan mély fogalmak rejtőznek a történetük tartalmában, ami kellemes élményt nyújt a közönségnek. Valójában a művészi atmoszféra és egy izgalmas történet biztosításával az alkotók új szintre emelhetik az ilyen játékok izgalmát és élvezetét, és a játékosok órákon át élvezhetik a játékot, és elmerülhetnek a történetében. A Petums stúdió által tervezett és fejlesztett Papetura játék egyike ezeknek a játékoknak, amelyek egy különleges újítást alkalmaztak világa kialakításában, amelyet az alábbiakban ismertetünk.

A Papetura egy lenyűgöző élmény a kaland stílusában, rejtélyes elemekkel, és két kis lény történetét meséli el, akiknek a háza leégés veszélyében áll. A játék egész történetét egy egyedi, kézzel tervezett papírvilágban mesélik el, még az összes karaktere is papírból készült, ez a titokzatos papírvilág tele van különböző kalandokkal és egyszerre van jelen a fény és a sötétség. Egy Pape nevű papírlényként játszol, aki csapdába esett egy szobában, de egy nap fény behatol ebbe a szobába, így elhagyja a szobáját, és egy olyan világot talál kint, ahol varázslatos elemek Ez mindent meghatároz. Ebben a titokzatos világban találkozik egy fekete és varázslatos lénnyel, Tura néven. De egy idő után rájönnek, hogy van rajtuk kívül még egy fekete lény, aki képes tüzet kelteni, és az egész papírvilágukat fel akarja égetni és elpusztítani. Most a két főszereplő összejön, hogy egymás segítségével megmentsék papírvilágukat.

Papetura története nagyon egyszerű, furcsa animációkkal és hangokkal mesélik el, és nincs párbeszéd. A játék szereplőinek száma csekély, és mint mondtuk, nem cserélődnek párbeszédek közöttük, hanem mindegyik varázslatos módon van megtervezve, ami egy darabig a közönség fejében marad. Minden karakter interakció döntő fontosságú a történet előrehaladása szempontjából. Ennek a játéknak a játékmenete point and click stílusú, és sok ihletet merített a Machinariumból. Kalandod során különböző rejtvényekkel találkozhatsz, amelyek mindegyikének megvan a maga megoldási módja, és a játék rövidsége miatt nem fogsz ismétlődni az út során.

A rejtvények a történet és a játékvilág részét képezik. Az elemek lekérésére és a játékkörnyezetben való mozgásra összpontosító küldetésektől a környezet manipulálásával járó rejtvényszakaszokig vagy minijátékokig olyan aprólékos sorrendben hajtják végre ezeket, amelyek sajnos lehetővé teszik az újralátogatást a játék teljes befejezése után. , hacsak nem akarja. az egész játék újraindításához. A haldoklás nem jelent sokat ebben a játékban, és rengeteg ellenőrzőpont van, így biztos lehetsz benne, hogy nem fenyeget valós veszély a fejlődésed elvesztésével. A játékszakaszok lineárisan vannak kialakítva, és időd nagy részét a játékvilág sarkainak felfedezésével töltöd. Ebben a címben nincs valódi visszajátszási érték gyűjthető tárgyak vagy mellékküldetések gyűjtése formájában. Ennek a játéknak a legfontosabb erőssége a vonzó atmoszféra és az innováció alkalmazása a világ és a karakterek felépítésében, amelyek mindennél jobban felkeltik a figyelmet.

Ez a játék a Unity grafikus motor segítségével készült, és ez előnynek számít számára. A papírjáték-környezet origami-szerű elemekkel keveredik, amelyek a LIMBO-hoz vagy az INSIDE-hoz hasonló módon használják az árnyékokat és a megvilágítást. Összességében az effektek teljesen animáltak, a mozgás egyenletes, és egyetlen technikai hiba sem volt a játékban, amit észrevehetnék. Elmondható, hogy ennek a játéknak a hangzó része csendben szenved, de a felhasznált zeneművek teljesen alkalmasak erre a címre, és jó érzést közvetítenek a közönség felé. A játék összes dalát egy híres zeneszerző készítette, aki a két híres játék, a The Neverhood, a Machinarium zenéjéért is felelős volt.

A Papetura egy rövid kaland- és kirakós játék, amelynek középpontjában a környezeten átívelő narratíva áll, és több órán keresztül szórakoztat, bemutatva egy egyedi, teljesen papírból készült és kézzel rajzolt világot és annak gyönyörű, törékeny zenéjét. A környezet gyönyörű és művészi kialakítása, valamint a játék gazdag története sokáig feledteti az embert. Ha élvezte az olyan játékokat, mint a Machinarium, Botanicula vagy Samorost, ne hagyja ki a Papetura játékot.

Overall
8.8/10
8.8/10
 • Grafika - 9/10
  9/10
 • Sztori - 8.5/10
  8.5/10
 • Zene - 8.5/10
  8.5/10
 • Játékmenet - 9/10
  9/10

Játék áttekintése Raptor Boyfriend: A High School Romance

Játék áttekintése Petite Adventure