in

Játék áttekintése ArcRunner

Az ArcRunner egy cyberpunk témájú szélhámos, harmadik személyű lövöldözős játék, ahol tomboló robotok ellen harcolsz, hasonlóan sok sci-fi beállításhoz. Természetesen egy általad választott fegyvert és közelharci fegyvert kapsz. A legjobb leírás, amit erről a játékról tudok adni, az, hogy olyan, mint a Borderlands, a Warframe és a Mortal Shell keresztezése. Eredetileg ez a játék tavaly jelent meg a Steamen PC-re, és megjelenése óta a radaromon van. Bár szenvedett néhány problémától, örülök, hogy most már konzolokon is elérhető.

Íme egy hihetetlenül egyszerű cselekmény, amely sok szempontból emlékeztet a System Shockra, ahol egy szélhámos mesterséges intelligencia elfoglalta az egész Arc űrbázist, és most több elit katonának kell megállítania ezt a mesterséges intelligenciát. Nemsokára egy cyberpunk városba kerülsz, ahol végigsétálhatunk az első neonfényes utcákon, és élvezhetjük a környezetünket. Nagyon csodálom a játéktervező csapatot, amiért ilyen lenyűgöző látványt készítettek.

A játékban két osztállyal indulsz: egy katonával, ahol használhatsz egy pajzsot, amely az ütéseket ellenségeid felé tereli, vagy egy nindzsával, ahol elrejtőzhetsz a lopakodó készleteddel, és ott támadhatod meg őket, ahol a legkevésbé számítanak rád. Van egy másik osztály is, a Hacker. A játék vége felé azonban megkapja az említett osztályt.

Az ArcRunner játékmenete inkább a Returnalhoz hasonlít egy cyberpunk környezetben, és egyszerűen egy harmadik személyű lövöldözős játék. Lő, szerez tárgyakat, ha van valami érdekes, akkor egy másik területen köt ki. Olyan szinteken haladsz, amelyek növelik a statisztikákat, és ezt a folyamatot újra és újra megismételheted.

Ha meghalsz, később folyamatos frissítéseket kapsz, hogy később könnyebb legyen a dolgod. Ezen felül, ha legalább 100-250 ölést kapsz az említett fegyverrel, akkor új fegyvereket nyitsz meg attól függően, hogy melyik fegyvert használod.

Kapsz egy fegyvert a fegyvermódosításokkal (amelyek szinergizálnak a megszerzett készségekkel, és az esetek felében nem), amelyek nem igazán változtatják meg a teljesítményedet, így egyedinek tűnik. Minden alkalommal, amikor teljesítesz egy szintet, kapsz egy ingyenes frissítést, minden karodhoz, törzsedhez, fejedhez vagy lábadhoz egyet. Számos elemi sebzés, sőt további ugrások és jetpackok is használhatók, így a harc dinamikusabb és vertikálisabb. A frissítések mindegyike megváltoztatja a választott osztály néhány funkcióját, amelyet a játék legérdekesebb aspektusának találtam.

A harc megköveteli, hogy pontos legyen a mozgás és a célzás. A frissítések hatékonyak, de nem a törött játékstílust szolgálják, hanem inkább arra készültek, hogy helyzetfelismerésed alapján több lehetőséget biztosítsanak a harcban. A játék előrehaladása a Nanites-en keresztül történik, amelyek nagyon hasonlítanak a Gunfire soul-esszenciájára.

Ezeket a tárgyakat szintek törlésével vagy ládák kinyitásával kapja meg, de a végrehajtást rossznak találom. Az első azonnali sebzés 15%-ról 150%-ra növeli a sebzést. Bármi, ami segít előrehaladni a játékban, és élvezni a játék szélhámos mechanikáját, blokkolja a „csiszolódást”. Nem is használhatod az “Ultimate Ability”-t, amíg fel nem oldod.

Ami a feloldhatóakat illeti, a hacker osztályt és a magasabb nehézségi fokozatokat egyszerűen a játék végigjátszásával oldhatod fel. Az 1. szakaszban az összes fegyvert feloldhatod az első használathoz, ha mindegyiket felhasználod, és a fegyvertől függően X mennyiségű ellenséget vagy X mennyiségű elitet (főnököt) veszel ki.

Az ArcRunner nagyszerű és szórakoztató, de nem hibamentes. Például a gépkarabélyok haszontalannak tűnnek, míg az SMG-k nagyon erősek, az ugrás kissé lebegő, a történetből hiányzik a mélység, a játékmenet nehéz, de kifizetődő. Roguelite harmadik személyű lövöldözősként azonban jó szórakozást kínál, és a fejlesztőben rengeteg lehetőség van arra, hogy valami igazán nagyszerűvé váljon. Ha a dolgok pszichológiailag javulnak, a játék nagyon szórakoztató lesz, és akkor az ArcRunner nem hagy cserben.

Overall
7.5/10
7.5/10
 • Grafika - 8.5/10
  8.5/10
 • Sztori - 7/10
  7/10
 • Zene - 7.5/10
  7.5/10
 • Játékmenet - 7/10
  7/10

Játék áttekintése Ninja Village

Játék áttekintése Planet of Lana