in

Játék áttekintése Mosaic Chronicles Deluxe

Talán sok címet játszottál már a misztérium műfajban, amelyek mindegyike nagyon boldog pillanatokat próbált okozni. De véleményem szerint a Mosaic Chronicles Deluxe különbözik ezektől a címektől, és emlékezetes élményt nyújthat a fantasy puzzle stílusában a rajongóknak. Ez a játék igazán élvezetes és szórakoztató, és ez már a képeinek egyszerű és gyors pillantásából is megállapítható. Tehát a hangsávját hallgatni igazán pihentető, és különleges művészi stílusa van, ami minden tekintetben gyönyörűvé varázsolja.

Ez a játék a RedDeerGames stúdió legújabb alkotása, amely nemrég jelent meg Deluxe kiadó alatt, Nintendo Switch számára. Valójában a Mosaic Chronicles először 2021 augusztusában jelent meg PC-n, és néhány hónappal később megjelent a mobil platformokon. Ez a játék könnyedén szórakoztat a rejtvények kreatív bemutatásával és egy figyelemre méltó történettel.

A Mosaic Chronicles Deluxe világa igazán fantasztikus, tele varázslattal és bájjal, és sok legendás történetet mesél el. A játék több mint 50 rejtvényt tartalmaz, amelyeken keresztül haladhatsz a történetben, de mindegyik elmeséli a hősök történetének egy kis részét, akik jelen vannak ebben a veszélyes világban. Meg kell mentened egy hercegnőt és egy boszorkányt egy hatalmas vadállattól. Minden egyes megoldandó rejtvény egy új oldalt tár fel a mesekönyvben.

Ami a játékmenetet illeti, a Mosaic Chronicles Deluxe kirakós stílusú kirakós, de ahelyett, hogy a kép szokásos darabjait összeraknád, mozgatod és forgatod a színes üvegdarabokat, hogy színes mozaikgyűjteményt hozz létre. Fejezd be a lenyűgözőt. Ezek a mozaikok ugyanazok a titokzatos elemek szerepét töltik be, amelyek gyönyörű művészi kép formájában jelennek meg. Ezen mozaikok mindegyikének kitöltésével előrehaladhat a történeten, és a forgatókönyv új részeit nyithatja meg. Mindezek a mozaikok együtt egy fantasztikus és csodálatos tündérmesét mesélnek el, amelyet Olga Gromyko fehérorosz szerző “Belorian Chronicles” című könyve ihletett.

A kép darabjait elforgatva vagy közvetlenül elhelyezve kell a megfelelő helyre elhelyezni. Előfordulhat, hogy a kép egyes részeit továbbra is el kell forgatni, hogy illeszkedjen, ezért ha egy rész nem fér el, ellenőrizze az elforgatást, és próbálja újra. A játék érdekességei közé tartozik egy tipp gomb jelenléte, amely az útmutatást szolgálja. Ez a tipp gomb csak egy kis játék után aktiválódik, és a jele az, hogy a képernyő tetején lévő összes fáklya világít. (Mindkét irányban négy fáklya található a mozaik felett) Ezért használd okosan a játék tipprendszerét, és ügyelj a súgógombra, amely szükség esetén újra felvillan.

Ha szüksége van egy gyors áttekintésre az elkészült képre, hogy jobban megtervezhesse, hogyan helyezze el a képdarabokat a mozaik kívánt helyére, akkor a stop menüben található egy előnézeti lehetőség, amely ezt teszi lehetővé. Ez a funkció rendkívül hasznos lehet, ha egy pillantást kell vetnie a kész képre, hogy megtudja, hová illeszkedik az a tömör darab. Ezen hasznos funkciók mindegyike opcionális, és tartományuk az egyszerű, normál és nehéz nehézségi fokozatok közötti választással állítható, lehetővé téve a mozaikkészítés ütemének beállítását.

A játékmenet egyik érdekessége, hogy bármikor megállíthatod és kiléphetsz a játékból, így minden előrehaladásod automatikusan mentésre kerül, és nem kell attól tartanod, hogy elveszíted az előrehaladást. Ne legyen sajátod. Vizuálisan a játék rendkívül lenyűgöző, és szemet gyönyörködtető grafikával rendelkezik, amely minden játékos figyelmét felkelti. A cím egyedi esztétikája jól illeszkedik a mozaikok és a színpadok kialakításához. A játék soundtrackje is csodálatos. Valójában a játék zenéje kellemes, sőt egy kicsit pihentető is.

A Mosaic Chronicles Deluxe nagyszerű választás a rejtvény-orientált címek rajongói számára, akik élvezik a gazdag történetet. Ez egy nagyon ambiciózus cím az Error300 stúdiótól, amely megpróbál kapcsolatot teremteni a kirakós stílusú rejtvények és a cselekmény között, ami szerencsére sikerül is. A több mint 50 megtapasztalható mozaikkal és két csodálatos történettel, amellyel egyszerre csak egy-egy ólomüveget nyithatsz meg, mindenki számára izgalmas játékélmény vár. Ez a játék nagyszerű módja annak, hogy eltöltse az időt és pihenjen két kedves olvasnivaló történettel. A kirakós játékok rajongói ne hagyják ki ennek a csodálatos játéknak az élményét.

 

Overall
8.8/10
8.8/10
 • Grafika - 9/10
  9/10
 • Sztori - 8.5/10
  8.5/10
 • Zene - 8.5/10
  8.5/10
 • Játékmenet - 9/10
  9/10

Játék áttekintése Piczle Lines 2: Into the Puzzleverse

Játék áttekintése Choice of Life: Middle Ages 2