in

Játék áttekintése Mega Mall Story

A Kairosoft fejlesztőnek mindig sikerül órákon át elfoglalnia a legegyszerűbb játékelvekkel, mint senki más cég. Mert ennek a cégnek a legtöbb játéka sok érdekes tartalmat kínál rövid időn belül, és bár rövidek, sok stratégiát tartalmaznak. A Mega Mall Story ennek a fejlesztőnek az új terméke, amely egy rendkívül addiktív bevásárlóközpont-szimulátor, különböző típusú üzletekkel és meglepően mély mechanikával a bevásárlóközpont fejlesztéséhez.

Már tapasztaltam ezt a játékot a mobilomon, és bár sok bug volt benne, mégis élveztem. De most, hogy megjelent Xbox One konzolokra, ismét lehetőségem volt megtapasztalni a konzolra portolt verziót. A játék első néhány órája után rájöttem, hogy a mobil verzió legtöbb problémája megoldódott, és ennek nagyon örülök. Nagyon szórakoztató nézni, ahogy az emberek egymás után jönnek vásárolni, és a forgalom felgyorsul.

Az első dolog, ami felkeltette a figyelmemet, amikor beléptem a Mega Mall Story-ba, az a kamerája. Ha tapasztalt más Kairosoft játékokat, tudja, hogy ezek többsége izometrikus, és elsajátíthatja a játékkörnyezet részleteit. De ebben az új játékban a kamera előre néz, és nem követi a többi hasonló játék szokásos hagyományait.

Ebben a játékban a játékosok az áruházvezető szerepét töltik be, és stratégiai tervezéssel és üzemeltetési menedzsmenttel próbálják virágzó bevásárlóparadicsommá varázsolni bevásárlóközpontjukat. Ami a játékmenetet illeti, a Mega Mall Story magja a szimulált menedzsmentre összpontosít, folyamatosan javítania kell a piac vonzerejét és versenyképességét befektetés-ösztönzés, elrendezés, bővítés és egyéb eszközök révén, hogy minél több vásárlót vonzzon bevásárlóközpontjaiba és pénzt költsön. . Az üzleti elemek gazdagok, beleértve a bolti befektetést, az alkalmazottak kezelését, a létesítmények korszerűsítését stb., amelyek lehetővé teszik, hogy teljes mértékben megtapasztalja az üzlet örömét.

Bár a játék előrehaladása eleinte kissé lassúnak tűnik, hamarosan látni fogja, hogy hónapok, évek telnek el, és szeretné elérni a kívánt 1. pozíciót a rangsorban. A játék elején néhány üzlet áll a rendelkezésedre, és amikor egy bizonyos pontra haladsz, lehetőséged nyílik befektetésre. A befektetés azt jelenti, hogy bizonyos pénzösszeg lakóövezetekbe, irodaterületekbe stb. történő befektetése növeli az új ügyfelek számát.

A bevétele azonban a játék elindítása után egy ideig egyáltalán nem fog növekedni, valószínűleg az ügyfelek alacsony száma miatt. Ha valamelyest javul az üzletszint, akkor lehetőség van az üzletek és szintek számának növelésére. Minden üzlet rendelkezik a szintlépés fogalmával, és ha bizonyos számú vásárló használja az üzletet, szintet léphetnek fel, és pontokat szerezhetnek, amelyeket a “Minőség” vagy a “Készlet” kategóriába lehet rendelni.

A Mega Mall Story megkülönböztető jegye a szabadság és a magas stratégia. Szabadon megtervezheti a bevásárlóközpont elrendezését, és eldöntheti, hogy mely üzleteket érdemes együtt elhelyezni a legjobb üzleti eredmények elérése érdekében. Ugyanakkor üzleti stratégiáit is rugalmasan kell igazítania a piaci kereslethez és a versenytársak feltételeihez, hogy a bevásárlóközpont mindig megőrizze vezető pozícióját.

A játéknak azonban vannak hiányosságai is. Például a játék korai szakaszában található oktatóanyag kissé rövid, és a kezdő játékosok számára nehéz lehet az indulás. Ezenkívül a játék egyes kereskedési elemei túl bonyolultak lehetnek, és kissé megnehezíthetik a játékosokat a játék során.

A játék pixelstílusa is nagyon egyedi, retro és gyerekes hangulatot kölcsönöz neki. Ezek az egyszerű vizuális effektusok nem csak a játék grafikáját teszik vonzóbbá, de nosztalgikus érzéseket is keltenek a játékosok között. Ami a hanghatásokat illeti, a háttérzene a játékban nyugodt és kellemes, és sok mókát ad a játéknak.

Összességében a Mega Mall Storynak ismét sikerült megismételnie a Kairosoft által fejlesztett többi játék képletét, és bizonyos szempontból még sikeresebb. Azonban még mindig számos hibája van, amelyek befolyásolhatják a játék élvezetes élményét. Például néhány felhasználói felületi probléma van a játékban, és nincs mód a lista ábécé szerinti rendezésére, ami az olyan játékosok számára, mint én, nem jelenthet. Bár rövid játékról van szó, nagyon jól szórakoztam. Egy másik hátránya, hogy az utolsó néhány eredmény elérése némi plusz időt vesz igénybe, mivel ez egy kicsit a szerencsén múlik, de nincs túl sok belőlük. Mindenképpen ajánlom ennek a cégnek a játékait azoknak, akik szeretik a pihentető és egyszerű játékokat, valamint azoknak, akik értékelik ennek az alulértékelt játékstúdiónak az erőfeszítéseit.

 

Overall
7.5/10
7.5/10
 • Grafika - 8/10
  8/10
 • Sztori - 7.5/10
  7.5/10
 • Zene - 7.5/10
  7.5/10
 • Játékmenet - 7/10
  7/10

Játék áttekintése Breakout Birdie Puzzle 1

Játék áttekintése Psychiatrist Simulator 2