in

Játék áttekintése Breakout Birdie Puzzle 1

A mobileszközökön tapasztalt egyéb rejtvényjátékok közül a Breakout Birdie Puzzle játéksorozatot tartják az egyik legszórakoztatóbbnak, amely egyszerű megjelenésével sokat mond. Ez egy szórakoztató és családbarát kirakós játék, amely a különböző színű blokkok cseréjére összpontosít, ezért meg kell próbálnod csoportosítani vagy felcserélni az azonos színű blokkokat.

Ez minimálisra csökkenti a magányos blokkok számát, és figyeli az arcukat az örömöt. A Breakout Birdie Puzzle 1 játék először 2016-ban jelent meg Android operációs rendszerre, és a jó fogadtatás miatt a Thalamus Digital kiadó úgy döntött, hogy 2023. november 30-án kiadja a játék Nintendo Switch verziójának portját.

A Breakout Birdie Puzzle mindkét verziójának nincs mesélnivalója, és ami számít, az a játékmenet. Mint mondtam, ez egy kirakós játék, ahol több színes kocka vagy blokk van szétszórva a képernyőn. A cél az, hogy az azonos színű blokkokat egymás mellett helyezzék el. Ha egy bizonyos szám közel van egymáshoz, és létrejön egy úgynevezett csoport, akkor a kívánt szakasz három csillag megszerzésével teljesül és a következő szintre lép.

Valójában ennek a játéknak hihetetlenül egyszerű a játékmenete: gyönyörű blokkok gyűjteménye áll a rendelkezésére, ezek a színes blokkok kényelmetlenül érzik magukat, amikor egyedül vannak. Ezért kell az összes azonos színű blokkot egymás mellé tenni, hogy boldog mosoly jelenjen meg az arcukon.

A blokkokat csak egyik mezőről a másikra mozgathatod, de ahogy haladsz a feloldott szinteken, feloldasz néhány további mechanikát, amelyek tovább segítenek. Ide tartoznak a nem mozdulni tudó és zárva lévő blokkok, a két háztömbnyire lévő helyek mozgatása, valamint számos egyéb mechanizmus, amelyek nagyban megnehezítik a Breakout Birdie Puzzle 1 rejtvényeinek megoldását.

Játékosként csak mindkét blokk helyzetét kell megváltoztatnod, de ha egy blokkon van egy zárjelzés, az azt jelenti, hogy nem tudod mozgatni, és valójában a kérdéses blokk a helyén marad. Ezután megjelennek a “Rotator” blokkok, amelyek együttes jelenlétük esetén képesek az összes blokkot elforgatni maguk körül. Csak ügyeljen arra, hogy ezek felemésztik a mozdulatok számát. Vagy akár egy másik mechanizmus is hozzáad valamilyen sárga nyilat, amely lehetővé teszi, hogy két háztömbnyire mozogjon. Ezenkívül számos többoldalas blokk létezik, amelyek több színű blokkokat köthetnek össze.

Összesen négy játszható mód van: Endless, Timed, Challenge és Campaign. A kampány mód 120 szakaszból áll, ahol korlátozott számú lépéssel kell szembenézned. Minél kevesebb mozdulatot használ, annál valószínűbb, hogy mind a 3 csillagot megkapja. A Challenge módban van egy kihívást jelentő rejtvény, amelyet határidőn belül kell megoldani. A másik két mód, az Endless és az időzített, szintén teljesen egyértelmű, és nem szorul magyarázatra.

Bár a Breakout Birdie Puzzle 1 legtöbb feladványa érdekes, és még a játékmenet mechanikája is szép változatosságot biztosít, végül a rejtvények meglehetősen ismétlődőek, és előfordulhat, hogy elfárad a megoldásukban. Természetesen a kezelőszervek is nagyon egyszerűek: egyszerűen érintse meg a blokkot a kiválasztásához, majd érintse meg a szomszédos blokkot a cseréhez.

Vizuálisan ennek a játéknak a grafikája és animációi minimalistaak, és nagyon egyszerű dizájnrészletekkel rendelkeznek, amelyek bár egyszerűek, de sok látványos dolgot tartalmaznak. A játék során megjelenő animációk ennek az esztétikának egy másik aspektusát teszik teljessé, bár számuk nagyon korlátozott.

Nagyon szeretem a játék színes blokkjainak modellezését, amik nagyon jól mutatják a nevetés és a szomorúság két állapotának érzelmeit. Kevés hangeffektus van, de egyértelmű, hogy ezek ismétlődnek, mint ennek a játéknak a filmzenéi, és állandóan az a benyomásod, mintha egy másik játékban hallottad volna őket.

Összefoglalva, a Breakout Birdie Puzzle egy szuper szórakoztató kirakós játék, amely a család minden korosztálya számára alkalmas, és kis mérete ellenére rengeteg tartalmat kínál: négy kihívást jelentő játékmódot lehet elsajátítani, és 120 egyedi és kihívást jelentő pályát is beépített a Braangiz , melyekhez nagyon egyszerű látványelemek és pezsgő hangsávok társulnak. Még egyes rejtvények is úgy vannak megtervezve, hogy ha alábecsüljük őket, akkor sok időt kell fordítanunk a megoldásukra. Bár ennek a játéknak a Nintendo Switch verziójában nincs jelentős változás, és a mobil verzióhoz képest sincs változás, az apró kirakós játékok kedvelőit továbbra is szórakoztathatja.

Overall
6.5/10
6.5/10
 • Grafika - 7.5/10
  7.5/10
 • Sztori - 5.5/10
  5.5/10
 • Zene - 6/10
  6/10
 • Játékmenet - 7/10
  7/10

Játék áttekintése DIY Makeup

Játék áttekintése Mega Mall Story