in

Játék áttekintése Psychiatrist Simulator 2

A Psychiatrist Simulator 2, az első verzióhoz hasonlóan, lehetővé teszi, hogy valódi pszichiáter szerepét vállalja fel olyan betegekkel, akiknek valódi problémái vannak. Mint egy orvosnak, neked is meg kell próbálnod gondoskodni minden hozzád forduló páciensről úgy, hogy kérdés-felelet rendszeren keresztül megérted a problémáikat. Ön dönti el, hogy mit kezd a páciensével – új időpontot kér, eldönti, hogy felír-e gyógyszert, vagy menhelyre küldi – ez rajtad múlik. A Psychiatrist Simulator 2-t az Eathrabaria fejlesztő fejlesztette ki, és első verziója 2018-ban jelent meg kizárólag PC-re. Most körülbelül öt év után a második verziója is megjelent PC-s platformra. Bár mindkét játék általános ötlete nagyon vonzó, nagyon rosszul készültek, és nem vonhatják magukra minden közönség figyelmét.

Mint kiderült, a játék neve Psychiatrist Simulator 2, de a Steam leírása szerint Dr. Smith pszichiáterként játszol, és később rájössz, hogy ez a két leírás homlokegyenest ellentétes, mert a pszichoterápia általában a mentálhigiénés kezelés beszédterápiával, míg a pszichiátria általában orvosi fókuszt foglal magában. Azt fogja tapasztalni, hogy több pácienssel van dolgunk, mindegyikük más vagy hasonló betegségben szenved, és meghallgatja a betegek történeteit, kérdéseket tesz fel nekik, és végül következtetésre jut a diagnózisról és a kezelésről.

Ebben a verzióban van némi javulás az előző részhez képest. Például a filmek egy kicsit jobbak, de a Psychiatrist Simulator 2 játék minden pozitív tulajdonsága itt véget ér. Ennek a verziónak továbbra is ugyanaz a robothangja van, és nincs elég idő a kézikönyv elolvasására, így szinte lehetetlen bármit is rendbe tenni. Ez a játék, akárcsak az első verziója, valódi emberek által rögzített videókat tartalmaz, és ezt a technológiát “Full Motion Video” néven ismerik a videojátékokban.

A Psychiatrist Simulator 2 mechanikája és játékmenete valóban minimális. Tehát ebben a verzióban szinte nincs felhasználói felület ebben a játékban. Amikor a játék elindul, nincs cím képernyő, és az ESC nem jeleníti meg a beállításokat/kilépési menüt. Amikor először elindítja a játékot, egy CGI-szobában találja magát, ahol 3 interaktív tárgy van az asztalon. Körülnézhetsz az egérrel, de nem tudsz járni, és csak ülsz egy széken. Választhat a párbeszéddel kapcsolatban, és a párbeszédben mindig több lehetőség közül választhat.

A játék elindítása után körülbelül 20 másodperc áll rendelkezésére az első FMV lejátszása előtt, majd 20 másodperc az egyes következő FMV-k között. Nincs lehetőség mentésre és későbbi folytatásra, még a kilépés gombot sem találjuk. A játék bezárásához nyomja meg az ALT+F4 billentyűket.

Van egy nem diagnosztizált könyv, amely rövid leírásokat tartalmaz a lehetséges diagnosztikai lehetőségekről és a felírt gyógyszerekről, és nem ad megfelelő tájékoztatást a betegek tevékenységéről. Ha a fejlesztők azt várják, hogy valaki farmakológiai vagy pszichológiai előképzettség nélküli betegeket írjon fel, akkor bizony egy ilyen játéknak jobban meg kell magyaráznia ezeket a gyógyszereket. Vannak még olyan beteg akták is, amelyek segítségével diagnosztizálhat és gyógyszert írhat fel. Az egyetlen játéklehetőség erre a két gombra korlátozódik: kattintson a könyvre vagy kattintson a betegfájlokra.

Ami ezt a játékot illeti, leginkább a rossz választások és a párbeszédes válaszok okoztak csalódást, amelyeknek semmi értelme volt. Minden interjú elején megvádolhatjuk a pácienst, hogy drogozik, rossz ember, vagy ilyesmi, aminek nem is szabadna benne lennie a játékban. Jobb lenne, ha a fejlesztők jobban koncentrálnának a megfelelő beszélgetésre/interjúra, és nem foglalkoznának a videók rögzítésével.

Néhány FMV-nek nagyon alacsony a hangereje és nincs felirat, és emiatt nem tudtam megérteni az alacsony hangerős FMV-párbeszédeket. Emellett a számos nyelvtani hiba jelenléte és a pszichológus hangja, amely a Google Fordító hangjához hasonlóan mechanikusan előállítottnak tűnik, rontja az általános elmélyülést.

A játék hangsávja is nagyon furcsa. Egy félig megnyugtató dal szól, de a tetején egy automata hang hallatszik, amely folyton véletlenszerű dolgokat mond, mint például: “Talán a feleségemnek és nekünk kellene örökbe fogadnunk egy gyereket” vagy “Meg kéne néznem, hogy Katrinát kiengedték-e az elmegyógyintézetből vagy sem. ” Államok.

Összegzésként elmondhatom, hogy a Psychiatrist Simulator 2 egyáltalán nem az volt, amire számítottam, és nem is tudom ajánlani. Nem éreztem jól magam ezen, és nagyon aggasztónak találom a probléma e megközelítését. Bár nagyszerű és új koncepciót használ, teljesen egyértelmű, hogy a megvalósítási szakaszban kudarcot vallott, így nem sikeres sem a pszichiáter életében eltöltött nap szimulálása, sem az önállóság terén. játszma, meccs. Összességében úgy tűnik, hogy a játék az ellenkezőjét teszi annak, mint a pszichiátria, a pszichológia vagy a mentális egészség megismerésének, és nem megfelelő interakciókra ösztönöz a segítséget kérő emberekkel.

Overall
5.4/10
5.4/10
 • Grafika - 6/10
  6/10
 • Sztori - 5.5/10
  5.5/10
 • Zene - 4.5/10
  4.5/10
 • Játékmenet - 5.5/10
  5.5/10

Játék áttekintése Mega Mall Story

Játék áttekintése Freaky Trip