in

Játék áttekintése Last Days of Lazarus

Egyes kalandjátékok új koncepciókat alkalmaznak történettartalmukban, ami néha jelentős hatással lehet a népszerűségükre, és persze, ha az alkotók ezt az új tartalmat gyönyörű grafikai dizájnnal, szórakoztatással és izgalommal kombinálják, a játék eléri a csúcspontját. A kalandcímekben kevésbé tárgyalt témák egyike a vallási fogalmak, ami persze nehéz választás lehet a játékgyártók számára. Főleg, ha politikai és tudományos-fantasztikus témákról van szó, ilyenkor sokkal nehezebbé válik a helyzet. A Last Days of Lazarus játék ilyen dolgokat használ a tartalmában, és a sci-fi, vallási és politikai fogalmak furcsa kombinációját ötvözi játékmenetével, ami természetesen jelen esetben nagyon jó pontokat és visszajelzéseket kapott. Ebben a cikkben áttekintettük ezt a játékot.

Ez a játék egy érdekes történetet kínál a kommunista rezsim hatása alatt, amely vallási fogalmakat is tartalmaz. Olyan emberként játszol, aki az anyja halála után hazatér, de amikor odaér, ​​azt tapasztalja, hogy már minden el van rontva, a nővére eltűnt, a ház pedig roncs. Eljön, hogy megkeresse eltűnt húgát, és a keresése során rengeteg családi titkot fedez fel. A politika, a történelem és a keleti ortodoxia keverékével a játék a történetet egy sötét, de mégis reménykeltő vég felé meséli el, amely a legvégéig elkötelezi magát.

El kell indulnia egy utazásra, hogy felfedezze az okot és családja legsötétebb titkait. Történet szempontjából a játék hihetetlenül zavaros, és úgy tűnik, mintha az alkotók külön csoportjai írták volna részletekben, és nincs kommunikáció közöttük. Össze tudom rakni a sztori darabjait, de sok dolog nincs eléggé kidolgozva, vagy sosem fejeződik be. A többi karakter sem fejlődik ki eléggé, és időnként idegesítő. Ha tetszett a Gray Dawn cím, akkor valószínűleg a Last Days of Lazarus elég kielégítőnek találja, mivel ez a játék ugyanazt a megszokott stílust használja, és ugyanúgy vallásos tartalomra támaszkodik, valamint a játékmechanizmusa is hasonló. A karakterek megnyerőek, a díszlet és a zene pedig gyönyörűen kidolgozott. A vallási műalkotások igényesen vannak megalkotva, és valóban átérezheti a posztszovjet romániai élményt. A kaland során a jó és a rossz fogalma konkretizálódik, és végül a főszereplő rájön, hogy mindkettőhöz szorosan kötődik.

A Last Days of Lazarus játékmenete nem olyan bonyolult, és mindenféle rejtvény megfejtésével jár, és valóban a környezettel való interakcióra kell összpontosítanod, hogy előrehaladj a történetben. A környezet elemei folyamatosan változnak, ezért a legtöbb elemet kombinálni kell egymással, vagy eseményeket kell kiváltani. A rejtvények főként a híres “keresd és használd” mechanizmust használják, és nem túl bonyolultak, és némi mechanikai gyakorlattal elsajátíthatod őket. Néha megpróbálhatod kitalálni, milyen lépésekre van szükség a történet előrehaladásához. Szerencsére az egyes fejezetek nem túl nagyok és hosszúak, így amikor megpróbálod kitalálni, hogy miről maradtál le, nincs különösebb okod arra, hogy visszatérj ugyanarra a területre, és összegyűjtsd a kívánt tárgyat.

A legtöbb rejtvény nagyon szórakoztató, és csak néhány tűnik kicsit időigényesnek. Élvezettel olvastam a dokumentációt és nézegettem a környezetet, ahogy a történet kibontakozott. A játék gyakran automatikusan mentésre kerül, és kilépéskor mentésre kerül. A menüben található egy “Szezon kiválasztása” funkció, amely lehetővé teszi, hogy visszatérjen az előző évadokhoz, és összegyűjtse az elvesztett eredményeket. A játék egyes szakaszai tele vannak színekkel és részletekkel, amelyek miatt néhány másodpercre megállsz, és megcsodálod az egész tájat. A játék nagyon szép grafikával rendelkezik, és jól látható, hogy sok időt és erőfeszítést fordítottak az elkészítésére, és ez a rész van a projekt fő fókuszában. A játék kiváló hangzása jól kombinálható izgalmas történetével. A környezeti hangok nagyszerűek, és a legapróbb hangokat is hallja.

A Lázár utolsó napjait azoknak ajánlom, akik szeretik az összetett történetet, amelyben keveredik egy kis titokzatosság, horror, vallási témák és az igazságot kereső ember. Ez egy nagyszerű kalandjáték megfejthető rejtélyekkel, különböző felfedezhető területekkel, valamint összegyűjthető műtárgyakkal vagy dokumentumokkal, amelyekkel az idő nagy részét töltöd.

Overall
9/10
9/10
 • Grafika - 9/10
  9/10
 • Sztori - 9.5/10
  9.5/10
 • Zene - 8.5/10
  8.5/10
 • Játékmenet - 9/10
  9/10

Játék áttekintése Run Box Run

Játék áttekintése The Bounty Huntress