in

Játék áttekintése The Bounty Huntress

A Metroidvania az akció- és kalandjátékok alkategóriája, melynek nevét két népszerű és népszerű sorozatról, a Metroidról és a Castlevaniaról választották. Az elmúlt egy-két évben az ilyen stílusú videojátékok piaca nagyon felforrósodott, rajongóinak száma pedig napról napra nő. Emiatt elmondható, hogy a Metroidvania az akció- és kalandműfaj egyik legnépszerűbb alágazata, amely különleges tulajdonságairól és játékszerkezetéről ismert a játékosok körében. Általában ennek a műfajnak a címei egy teljesen non-lineáris történetet mesélnek el, amelyet többnyire a játékmenet igazolására mutatnak be, és a játék legszembetűnőbb része a csodálatos játékmenet, amely a platformerek rajongói számára is vonzó lehet. A Bounty Huntress játék egy Metroidvania stílusú 2D-s játék, amely új mechanikát alkalmazott a játékmenetben, de vannak furcsa technikai problémák, amelyek nagy kárt okoztak az általános teljesítményében.

A legtöbb Metroidvania stílusú játék 2D-s játék és oldalsó görgetéses platformer. Ennek a stílusnak a fő jellemzője, amely megkülönbözteti más akció- és kalandjátékoktól, az, hogy figyelni kell a nemlineáris környezetben való előrelépésre és az eredetileg elérhetetlen pontokhoz való visszatérésre. Ennek a műfajnak a játékmenetének lényege a környezeti részletekre való fokozott odafigyelés és a sok türelem, mert sokat fogsz meghalni, és mindig higgadtan kell maradnod.

A Metroidvania stílusú címek számos környezetvédelmi kihívást rejtenek magukban, és sikerükben a színpadi tervezés kreativitása is fontos szerepet játszik. Végül a műfaj címeinek világa olyan összetett és egymással összefüggő térképeket foglal magában, amelyek egy adott tárgy megszerzésével a játékosok a játék elején visszatérhetnek a környezetbe, és új utakat nyithatnak meg. Ezek a leírások a lehető legjobb módon írják le a Metroidvania játékok általános alapjait és játékmenetét. A Bounty Huntress játék is egy 2D Metroidvania játék, amely fantasy környezetben játszódik.

Rhea nevű fejvadászként játszol, akinek az a feladata, hogy megtalálja Vaunard embereit, akiket titokzatosan elraboltak. Emiatt egy Aresdale nevű régi, elhagyatott kastélyba megy, ahol sok veszéllyel kell szembenéznie, és rengeteg, mindenféle formájú és méretű ellenséggel kell megküzdenie. Küldetésének teljesítéséhez főhősünk különleges képességekkel rendelkezik, amelyek segítenek neki ebben a nehéz feladatban. Az Arsdale Castle hét különböző területből áll, amelyekben a fő küldetések mellett a környezetben rejtőző titkokat és mellékküldetéseket kell megtalálni. Ebben a játékban, mint a többi azonos műfajú játékban, mozgékonyságra, türelemre és odafigyelésre van szükség.

A The Bounty Huntress játékmenet rovatában két fő elem van, ami a kép bal felső sarkában jelenik meg, ez a két elem az egészség és a mana, ha speciális támadásokat és varázstárgyakat használsz, akkor némi manát elfogy, de gyorsan feltöltheti. A játék során lehetőség van a környezettérkép ellenőrzésére is, így könnyebben eligazodhatsz. Rhea különleges képességeinek felhasználása a siker kulcsa a játék szakaszaiban, mert az Arsdale Castle egy hatalmas hely, és sok különböző ellenséget és mindenféle szörnyet tartalmaz, különösen a főnököket.

A Bounty Huntress számos technikai teljesítményproblémával küzd, például az ellenségek továbbra is támadnak, amikor meghalnak, és bizonyos esetekben rendkívül magas a sebzésük, és szó szerint nincs koordináció közöttük. Mit látsz a képernyőn és mit valójában mechanikusan történik nem léteznek. Valójában elmondható, hogy ez a játék egy prototípus, és nem a végtermék. A játék grafikája, akárcsak a többi klasszikus Metroidvania játék, pixel art stílusú, és emlékezteti az emlékeket a stílus népszerű címeire. A játék filmzenéje is nagyon jól sikerült, és kiválóan alkalmas független címhez.

Nagyon élveztem ezt a játékot, a játékmenet meglehetősen kiszámítható, és néhány fegyver, különösen a főszereplő nagy kése, szuper érdekes és nagyon szórakoztató szerelővel rendelkezik. A zene általában jó, és a játék egésze egy igazán szórakoztató metroidvania, amely innovatív mechanikát használ a különböző részein, de számos probléma van, amelyek nagymértékben befolyásolják a játék izgalmát. egyes részeket, bizonyos mértékig elmondható, hogy még a készítők sem tesztelték le a végleges megjelenés előtt, és optimalizálás nélkül tették elérhetővé a közönség számára. De mindenesetre a Castlevania sorozat rajongóinak ajánlom az élményt és biztosan élvezni fogják.

Overall
7/10
7/10
 • Grafika - 7.5/10
  7.5/10
 • Sztori - 6/10
  6/10
 • Zene - 7/10
  7/10
 • Játékmenet - 7.5/10
  7.5/10

Játék áttekintése Last Days of Lazarus

Játék áttekintése Bot Gaiden