in

Játék áttekintése Garden Buddies

A Garden Buddies egy gyönyörű játék, amelynek fontos üzenete arról, hogy légy kedves magaddal, és rengeteg üzenetet ad a különböző relaxációs gyakorlatokról. Ami a játékmenetet illeti, ennek a játéknak van egy kis mechanizmusa, amelyben a barátaid virágokat szednek a kertedben, amelyet pénzeszközként használnak a tárgyak elkészítéséhez, és minden új karakter egy új minijátékot mutat be. Azt mondanám, hogy ez a játék jobban megfelel egy fiatalabb közönségnek, de úgy gondolom, hogy az életre szóló leckék igazán nagyszerűek, és minden korosztály számára készült, és nem korlátozódik egy bizonyos korosztályra.

A történet módban a játékosok segítenek a Musty nevű zöldalmának barátkozni és megtermelni a kis kertjét. A játék karakterei mind gyümölcsökből és zöldségekből vannak kiválasztva, és nagyon szép megjelenésűek, amelyeket szívesen nézel. A megjelenés előtt játszottam a Garden Buddies-sel, és belefutottam néhány hibába, de köszönet a fejlesztőnek és a kiadónak, hogy észrevették ezeket a problémákat, és ilyen gyorsan kijavították őket.

A Garden Buddies egyik kiemelkedő tulajdonsága a minijátékok, minden alkalommal, amikor a játékosok befejezik ezeket a minijátékokat, egy betöltési képernyőre küldik őket, amely arra ösztönzi őket, hogy végezzenek egy pihentető edzést Mustyval. Ez egy légzőgyakorlat, amely segíthet a játékosoknak ellazulni és esetleg csökkenteni a stresszt. Ebben a játékmódban a játékosok egy „szint kihagyása” opcióval is rendelkeznek, amely lehetővé teszi számukra, hogy átugorják a jeleneteket, a minijátékokat vagy akár a virággyűjtési folyamatot, hogy új tárgyakat tárjanak fel a kertben, amelyek új jeleneteket indíthatnak el.

Szinte lehetetlen, hogy ne érezzük jobban magunkat a Garden Buddies történetének eljátszása után, még a párbeszéd első két sorát is elolvasva. Azt javaslom, hogy miután befejezte a játékot, menjen végig rajta, és lépjen be újra a minijátékokba, és végezze el a légzőgyakorlatokat is minden nap végén. Szerencsére azok számára, akik szerették a sztori módban készült minijátékokat, és szeretnének újra játszani velük, mind megtalálhatók, valamint a korlátlan kertészkedés a főmenüben.

Mindent szeretek, amit ez a játék kínál. De ami nem tetszik benne, hogy nagyon rövid a játék. A sztori mód két óra alatt teljesíthető a kihagyás használata nélkül, ha a játékosok ezt az opciót használják, sokkal kevesebb lesz a játék befejezésének ideje. Ezenkívül a játékból hiányoznak bizonyos funkciók, például csak egy kukát kap, hogy megszabaduljon az elemektől, de nincs lehetőség a kert szerkesztésére (a teljes törlés helyett áthelyezheti az objektumot egy másik helyre).

Ráadásul a játékból sok elem hiányzik. Például csak hétféle virág létezik, ha a gombát a virágfajták közé sorolja. Ezenkívül a legtöbb elem nem interaktív, és kerti dekorációként szolgál. Tehát ne várja el Mustytól vagy a barátaitól, hogy játszhassanak a hintán, játszóházban stb. Ahogy fentebb is említettem, a játék némileg oktató jellegű, de hasznosabb lehetett volna, ha a fejlesztők véletlenszerű tényeket adnak bele a virágokról.

Ez a játék nem támogatja a kontrollert, és természetesen nincs is rá szüksége. Mint valaki, aki többnyire kontrollerrel játszik, aggódtam, hogy ez a játék nem támogatja. De minimális interakció mellett a játékhoz nincs szükség kontrollerre. A játékosok nem irányítják a játék egyetlen karakterét sem, és főleg úgy lépnek kapcsolatba egymással, hogy felvesznek és elhelyeznek a katalógusból a kertjükben található elemeket, amit a Nintendo Switch gombjaival lehet megtenni, és egyes minijátékokhoz szükség lehet az alapvető gombokra. A játékosok a kamera nézetét is beállíthatják.

Az eredmények egyike sem kihagyhatatlan, és kevesebb mint egy óra alatt teljesítheti a játékot. Ez egy könnyű feltöltési lehetőség, miközben megtanít néhány életvezetési készségre, például arra, hogy mi a fontos, és hogyan kezeld az azonnali stresszt és szorongást.

A játék grafikája nagyon tiszta és fényes, a karakterek pedig jól csiszoltak. Például a Rocky olyan részletes, hogy a játékosok láthatják a jelöléseket a katicabogár fején. Általánosságban elmondható, hogy a játék környezete nagyon élénk, ami az “ősz” érzését kelti. Ezen kívül a játékban van egy nappal és éjszaka váltakozó rendszer. A játékosok a nap nagy részét megtapasztalják, éjszaka pedig relaxációs technika gyakorlására ösztönzik őket. Számomra érthető volt, az éjszakai környezet nagyon pihentető volt. Bár szeretném, ha a meghosszabbított menetrendben esős nappal vagy éjszaka szerepelne.

A Garden Buddies egy hasznos, pihentető játék, tele bájos karakterekkel, amelyek biztosan mosolyt csalnak az arcodra. A játékban tárgyalt erkölcsi üzenetek nagyszerűek a kisgyermekek számára, de a mozgalmas életű felnőttek is tanulhatnak belőle. Összességében az ár kissé meredeknek tűnik a játék rövid időtartama alatt, különösen a sok összeomlás mellett. A rengeteg cukiság és a vicces párbeszédek miatt azonban ajánlani tudom.

Overall
8/10
8/10
 • Grafika - 8/10
  8/10
 • Sztori - 9/10
  9/10
 • Zene - 7.5/10
  7.5/10
 • Játékmenet - 7.5/10
  7.5/10

Játék áttekintése From Space

Játék áttekintése Hot Springs Story