in

Játék áttekintése High Sea Saga DX

Álmodoztál már arról, hogy a nyílt tengeren vitorlázhatsz, összeállíthatod a saját gazemberek legénységét, és végre belevághatsz egy nagy, kincsekkel és súlyos testi sértésekkel teli kalandba? A 2023. augusztus 31-én PC-re és Nintendo Switch-re megjelenő High Sea Saga DX talán éppen az a kalózzsákmány, amelyet keresett. A High Sea Saga DX egy kalandszimulációs játék, amelyet a híres Kairosoft fejlesztő fejlesztett ki, és arra hívja a játékosokat, hogy merüljenek el a kalózkapitány életében. Ennek a játéknak az alaptétele nagyon egyszerű, mégis magával ragadó: állíts össze egy rettenthetetlen legénységet, építsd meg hatalmas hajódat, és fedezd fel a hatalmas és feltérképezetlen tengereket, tele kalandokkal és veszélyekkel.

Bár ez a játék korábban megjelent mobil platformokra, a játék PC-s és Nintendo Switch verziója a hirdetések hiánya és a gyorsabb energiaregeneráló rendszer miatt izgalmasabb élményt ígér a mobil verziójához képest. A High Sea Saga DX játékmenet egyik csúcspontja a legénységkezelési szempont. A játékosok feladata, hogy sokféle legénységet toborozzanak, mindegyiknek megvan a maga egyedi készsége és képessége.

A hajó fogadója toborzási központként szolgál, és tengerjáró lelkek széles választékát kínálja, akik készen állnak arra, hogy csatlakozzanak az ügyéhez. A legénységi szerepkörök sokfélesége biztosítja, hogy csapatát ízlése szerint alakíthassa, így a csoportos tervezés a játék élvezetes részévé válik. A különböző legénységek összegyűjtése után itt az ideje egy kalózhajó megépítésének. Ekkor a High Sea Saga DX megadja a szabadságot, hogy tetszés szerint rendezze be a hajó létesítményeit. Akár fegyverekkel teli hajót képzel el kemény csatákhoz, akár hangulatos helyet a legénysége számára, a választás a tiéd. Ez a hajóépítési funkció mélységet ad a játékmenethez, és lehetővé teszi a játékosoknak, hogy valóban alakítsák kalózélményüket.

A High Sea Saga DX nagyszerűsége az, hogy nem csak a hajók toborzásáról és építéséről szól, hanem egy gazdag kalandcím szellemének felkarolásáról is. Kalózkapitányként feltérképezetlen szigetekre utazhatsz, új kontinenseket fedezhetsz fel, és epikus küldetésekben vehetsz részt. A játék világa tele van rejtett kincsekkel, vad szörnyekkel és rivális játékosokkal, akik alig várják, hogy megkérdőjelezzék tengeri fölényedet. Minden egyes utazással egy lépéssel közelebb kerülsz ahhoz, hogy saját legendádat bevésd a kalózok történelmébe.

A játékmenetben az érmek döntő szerepet játszanak. Pénznemként használják a személyzet tagjainak felvételére és a tételfrissítések feloldására. Ezeket az érmeket játékon belüli aranyból szerezheti meg, és a játékon belüli áruház is rendszeresen frissül, és lehetőséget kínál ezeknek az értékes erőforrásoknak a megszerzésére. Fontos azonban, hogy óvatosan lépkedjen, mivel az érmek helytelen kezelése miatt nem lesz elég erőforrás az új legénység toborzásához.

Azt javaslom, hogy a toborzás vagy a bázisra való visszatérés előtt manuálisan mentsen el. Előfordulhat, hogy nincs elég érem vagy arany ahhoz, hogy sikeresen toborozzon foglyokat. Mindig küzdhetsz azért, hogy visszaszerezd őket. Arról nem is beszélve, hogy több stábtag is megjelenik a kocsmában. Ráadásul a valós idejű High Sea Saga DX-ben minden nap jutalmak segítik Önt, például gyorsabban töltik fel a személyzetet, és engedményeket adnak a felszerelés bolti árából. Szerintem az állóképességi rendszer nem olyan rossz, mint gondolnád, és sok fűszert ad a játékmenethez.

Ha már játszott a Kairosoft korábbi játékaival, ismernie kell ennek a játéknak a pixelgrafikus stílusát. A látvány lenyűgöző képpont-részleteket használ, amelyeket valóban öröm látni.

Összegezve, a High Sea Saga DX PC-re és Nintendo Switchre izgalmas utazást kínál a kalózok világába egy erőteljes legénységkezelő rendszerrel, a hajó testreszabási lehetőségeivel és izgalmas kalandokkal. A nyílt tengeren fejeződik be. Bár lehet néhány kezdeti hibája, varázsa, mélysége és kalandérzete minden bizonnyal legyőzi ezeket a problémákat, és minden törekvő kalózkapitányt igazán szórakoztat. Szóval, emelje fel a kalózzászlót, vitorlázzon, és induljon el egy merész sagába a nyílt tengeren a High Sea Saga DX-ben, itt az ideje egy felejthetetlen kalóz témájú kalandnak!

 

Overall
8.5/10
8.5/10
 • Grafika - 8.5/10
  8.5/10
 • Sztori - 8/10
  8/10
 • Zene - 8.5/10
  8.5/10
 • Játékmenet - 9/10
  9/10

Játék áttekintése NecroBoy: Path to Evilship

Játék áttekintése Embraced By Autumn