in

Játék áttekintése Embraced By Autumn

A különböző platformokra kiadott vizuális újszerű játékok száma napról napra növekszik, és ez természetesen emlékeztet nagy népszerűségükre. Az egyik tehetséges és nagyon jó fejlesztő a vizuális regénycímek készítése terén az ebi-hime studio, bár a játékcég által készített játékokat még nem sikerült megtapasztalnom, de jókat hallottam róla. Úgy gondoltam, hogy a fejlesztő legújabb grafikus regénye, az Embraced By Autumn megjelenése jó ürügy lesz arra, hogy meggondoljam magam. Ebi-hime leginkább arról ismert, hogy sötét témájú történeteket készít, de új játéka más megközelítést alkalmaz, és meleg szerelmi történetet mesél el egy lányiskolában, amely az 1900-as évek Franciaországában játszódik.

Az Embraced By Autumn egy 15 éves, Marcel de Saint-Rémy nevű fiú történetét meséli el, akinek édesapja híres színész. Nem tart sokáig, hogy pletykákat keringenek az apjáról, és emiatt hírhedtté válik. Emiatt Marcelt megfélemlítik az iskolában, ahol tanul, és az iskolai környezet elviselhetetlenné válik számára. Marcel édesanyja nővéréhez, Aubertine-hez fordul megoldásért.

A francia vidéken, Myennes városában található iskola igazgatója, és felajánlja Marcelnek, hogy költözzön oda egy nyugodtabb élet reményében. Ezzel az iskolával az a helyzet, hogy ez egy lányiskola. Ezért Marcelnek másképp kell öltöznie, és egy lány szerepét kell játszania. Természetesen a megjelenése nagyon hasonlít a lányokhoz, és nincs miért aggódni. De mi lesz vele, ha kiderül a titka? Tud-e barátokat szerezni ebben az új és ismeretlen szerepben?

Az Embraced By Autumn az Ebi-Hime Studio első kinetikus vizuális regénye, amit játszottam. Hihetetlenül belefektettem a lányok jólétébe, olyannyira, hogy bűntudatom volt, amiért olyan utat választottam, amely megfoszthat másokat a szükséges barátságtól. A kedvencem Celine, aki nagyon jól viselkedik, és a legkevésbé Claudine, aki szellemessége és varázsa ellenére idegesítő. Útközben Marcel egyfajta identitásválságban szenved, amit igyekszik minél jobban megoldani. Te segíted őt abban, hogy elérje célját az általad hozott döntésekkel.

Ami a történetet és a játékmenetet illeti, a játék egy rövid közös útvonallal kezdődik, amelyben négy romantikus hős szerepel, és több utat is tartalmaz, amelyek mindegyike más-más befejezéshez vezet. Minden út különböző érdekes történeteket tartalmaz hősükről, és arról, hogy hogyan vált azzá a személlyé, aki most.

Ha a történet szereplőiről beszélnék, őszintén megmondhatom, hogy a legtöbb szereplőt nagyon szeretem, mert inkább valódi embereknek érzik magukat, és elveszítik mindazokat a sztereotip jellemvonásokat, amelyek szinte minden más vizuális regényben megtalálhatók. A történetek eléggé kiszámíthatatlanok ahhoz, hogy meglepjenek, ugyanakkor elég konzisztensek a szereplőikkel ahhoz, hogy hihetőek legyenek. Könnyen tudtam kapcsolódni a négy szereplőhöz (Marcel és a három női főszereplő), és mindhárom utat szerettem.

A játék művészetéről és grafikájáról is elmondhatom, az ebi-hime korábbi címeihez hasonlóan az Embraced By Autumn művészeti stílusa is olyan gyönyörű, mint mindig. A karakterillusztrációk a szokásos anime stílusban készültek, a hátterek pedig jól sikerültek. A színeket jól használják, és különösen élveztem a CG-ket bámulni. Ebben a játékban nincs hangszereplés, ennek hiányát természetesen kompenzálja a klasszikus és lelkes zenéje.

Ami a hangsávot illeti, sokféle dal létezik, és mindegyik tökéletesen megragadja annak a jelenetnek a hangulatát, amelyben elhelyezték. A dalok a boldog hétköznapi témától a komorabb és drámaibb témáig változnak. Tetszett a változatosság, és hogy mindig minden jelenetben szólt egy dal. A hangeffektusok a játék világát is életre keltik, például a süvítő szelek és az esőcseppek emlékeztetnek arra, hogy Myennes egy egyszerű falu, ahol a természet mindig rendelkezésére áll, hogy élvezze.

Az Embraced By Autumn mind a 4 történetét élveztem, bár úgy éreztem, Mirabelle és Luce nem olyan szimpatikusak, mint Claudine és Celine. Ez egy rövid történet, de a 4 történet együttesen nagyszerű olvasmányt nyújt. Összességében ez a játék egy jó élmény a vizuális regény műfajában, melynek nosztalgikus dizájnja és gyönyörű zenéje önmagában is elegendő ahhoz, hogy az ember úgy érezze magát, mint a modern francia vidéken. Az írói stílus finom és nyugodt, és pontosan ábrázolja az univerzális témákat, és mindenkinek ajánlom, hogy tapasztalja meg.

Overall
8.1/10
8.1/10
 • Grafika - 8.5/10
  8.5/10
 • Sztori - 8.5/10
  8.5/10
 • Zene - 8/10
  8/10
 • Játékmenet - 7.5/10
  7.5/10

Játék áttekintése High Sea Saga DX

Játék áttekintése Alchemy Garden