in

Játék áttekintése Garden Life: A Cozy Simulator

A Garden Life: A Cozy Simulator egy vonzó és élvezetes játék a kertészeti szimulációs műfajban, amely pihentető, addiktív és szórakoztató játékmenettel rendelkezik. A kertedet az NPC-ktől kapott küldetések végrehajtásával építed, és idővel fejleszted, és végül mindenféle növény lesz a kertedben. A bájos és hangulatos falu boltjában számos dekorációt vásárolhat. Ott is vásárolható eszközök és gyógynövények.

Mind a négy évszakon keresztül megy (többször), és minden évszaknak megvan a maga fénye és színe. Bár ez a játék nem egy hibátlan cím, nagyon megszerettem, és függővé váltam – sosem számítottam rá, hogy ennyire szeretni fogom. De valószínűleg egyes küldetésének ismétlődő jellege más problémákkal együtt csökkentheti a játék izgalmát, de semmit sem csökkent a lazító elvéből.

Ebben a játékban egy kertet veszel birtokba, amelynek tulajdonosa éppen most halt meg. Emlékének tiszteletére úgy rendezi be a kertet, hogy az újra virágozzon, például a gyomokat sok színes virággal helyettesítve. A Garden Life-ban összesen két történet és kreatív mód található: A Cozy Simulator, amely pihentető játékmenetet biztosít.

Teljes autonómiád van, bármit megtehetsz, amikor csak akarsz. A küldetéseknél nincs időnyomás, és könnyedén játszhatsz a saját tempódban. Rengeteg ismétlődő munka vár ránk – ültetés, öntözés, kártevőirtás és betakarítás, így ez nagyon szórakoztató mindazok számára, akiknek fontos a kertészkedés és a virágok szépsége.

A növényeket áthelyezheti, eltávolíthatja, és csokrokat készíthet, amelyeket eladhat a faluban lévő standján. Ezzel sokkal több pénzt fog keresni, mint a küldetések teljesítésével. A kert gondozásán túlmenően vannak olyan szobrok, amelyekhez bizonyos mennyiségű meghatározott virágtípusra és -fajtára van szükség, így több okot ad arra, hogy felfedezze ezeket a ritka virágokat. Az évszakváltás egy csodálatos kiegészítő, amely különleges szépséget kölcsönöz a játékvilágnak.

A Garden Life: A Cozy Simulator problémái közé tartozik, hogy jelenleg nincs mód a tárolók rendezésére – jó lenne, ha különböző fülek lennének a virágtárolóban a virágok és a magvak szétválogatására. Ezenkívül minden laphoz szűrőket kell hozzáadni, hogy szín vagy típus szerint szűrhessünk. Szintén rémálom a rejtekhelyre menni – ha sokat játszottál, és van egy virág- és maggyűjteményed, nagyon frusztráló, hogy a rejtekhelyed minden oldalát végignézed, és egy adott virágot/magot és színt keresel. Nagyon hasznos lenne egy keresősáv, ahol egyszerűen beírhatjuk a keresett virág/mag nevét.

Szeretnék egy ellenőrzőlistát is látni a sarokban, amelyet a szelektív keresés során kijelölhetünk, így könnyebben megtudhatja, mit keres, és mit tett már meg. Végül nagyon korlátozott hely áll rendelkezésre a virágok számára. Feloldottam a kert minden területét, és most “nincs több hely a növényeknek” üzenetet kapok, amikor új, teljesen üres területeket próbálok benépesíteni. Nagyon szomorú, hogy rengeteg virágot kell elpusztítanom és eltávolítanom a gyönyörűen feldíszített és rendezett fő/rajtterületemről. Íme néhány olyan hibája a játéknak, amelyeket, ha kijavítanak, a legélvezetesebb kertészeti szimulációs játékot kapja, amelyet Xboxon valaha is tapasztalt.

A részletekre való figyelem őrült – a tárgyak és a környezeti textúrák jól megtervezettek. Imádom az időjárási rendszert, a sokféle színt a kertben, a legjobb termőhelyeket, azt a bonyolult, mégis gyengéd játékmódot, amellyel a saját tempójában mozoghat, ami igazán pihentető és kifizetődő. Lenyűgöző látni, ahogy virágok nyílnak a szemem előtt, ahelyett, hogy minden nap egy friss kertben sétálnék. A többi funkció, amit szeretek, és szeretném megemlíteni, az a képesség, hogy megsimogathatom a folyóban úszkáló kis halakat és a kerti boltban a békát. Mindezek az apró részletek azt mondják, hogy a játék nagyon barátságos és tökéletesen megtervezett.

A másik dolog, amit meg szeretnék említeni, az a hangjáték. A legtöbb főszereplőnek megvan a saját hangja és személyisége, amit manapság más indie játékokban ritkán látni, és ez a részlet nagyon tetszett. Teljesen lenyűgözött a karakterek és főleg a szinkronszínészeik. Szeretem, hogy minden párbeszédnek és beszédbuboréknak megvan a saját hangja.

Összességében vegyes érzéseim vannak azzal kapcsolatban, hogy ajánlom-e a Garden Life: A Cozy Simulator-t. Mivel bizonyos tervezési döntései egyértelműen több munkát igényelnek, és néha még az ismétlődő játékmenet is frusztrálhat. Ennek ellenére ez egy igazán pihentető játék, amivel órákig el lehet benne ragadni, és mindenkinek ajánlom, aki egy hangulatos kertben szeretne eltölteni időt, gyönyörködni a tájban és a műalkotásokban.

Overall
7.6/10
7.6/10
 • Grafika - 8.5/10
  8.5/10
 • Sztori - 7/10
  7/10
 • Zene - 7.5/10
  7.5/10
 • Játékmenet - 7.5/10
  7.5/10

Játék áttekintése TRAIL OUT

Játék áttekintése Pocket League Story