in

Játék áttekintése From Space

Nagy rajongója vagyok a top-down shootereknek, és sokat játszottam is velük. Emiatt mindig szeretem megtapasztalni az azonos műfajú címeket, és gyakran szeretem ezt megtenni a barátaimmal. Nemrég az Xbox áruházban bukkantam rá egy új játékra ebben a műfajban From Space néven, ami első ránézésre nagyon felkeltette a figyelmemet.

Ezt a játékot ugyanaz a stúdió készíti, amely 2015-ben kiadta az „It Came From Space and Ate Our Brains” című játékot, és elmondásuk szerint ez az új játék egyfajta spirituális folytatása annak, megismétli a korábbi sikereket. csinál. Sajnos ez a játék a várakozásokkal ellentétben gyenge címnek számít, amivel sok probléma is van. A játék jelenlegi állapotában számos problémával küzd, és nem ajánlható minden közönségnek. Kezdetben úgy éreztem, hogy ez a játék sok lehetőséget rejt magában, de körülbelül egy óra elteltével az egészet melósnak éreztem.

Ön egy küldetésre küldött katona. Sajnos a helikopteredet félúton lelövik, így lezuhansz, és most megsérülve kezdesz egyedül. Azt csinálod, amit más hős katonák csinálnak – lövöldözz, közelharcolj, szögesdrótot, energiapajzsot, aknát vagy automata tornyot helyezz el, rögtönzött védőkupolát állíts fel, gránátokat vagy Molotov-koktélokat dobálsz, lőszert gyűjts, és sok egyéb eset és természetesen kötszerek vagy orvosi eszközök sérülések idején való használatra. Töltsd fel újra a fegyvereidet, és gyűjts új fegyvereket – de a lőszer nagyon korlátozott, és eleinte nem tudsz sok fegyvert hordani. Egy további készletnyílás nyílik meg, amikor szintbe lépteti a zárat – ha elég sokáig túléli.

Az idegen invázió mérséklése érdekében feltörhetsz idegen tojásokat, elpusztíthatod a kristályokat, hogy energiát gyűjts, miközben szinteket fedezel fel, és a küldetés céljai felé haladsz. Mivel a head-up kijelző mindig a megfelelő irányba mutat, valóban nem tévedhet el. Útközben beszélsz túlélőkkel, és segítesz nekik a problémáikban (például az alkohol vagy a luxushiány), és ők segíthetnek a küldetésben.

Ha nincsenek igazi barátaid, és offline módban játszod, néhány számítógép által vezérelt ember elkísérhet téged (ha teljesíted a mini küldetéseiket), és csak ezután kísérnek el az Enemies harcba. Megmondhatod nekik, hogy várjanak, vagy azt, hogy kövessenek. Ügyesen lövöldöznek, követnek mindenhova (nagyszerű követés), de még mindig gyenge az AI-juk és gyakran eltalálják és könnyen megsérülnek, érdekes módon egyes esetekben akár minden csapdát is eltalálnak, amit az ellenségnek hagytál, hogy beléphessenek és megsérüljenek. Ebben az esetben a helyreállításuk viszonylag hosszú időt igényel.

Nagyon kielégítő fegyverekkel lehet játszani, valamint hatalmas és bevethető tárgyak széles skáláját kínálják, mint például tornyok, lézerkerítések, elektromos eszközök, szögesdrót és még sok más, ami igazán figyelemre méltó. Az olyan opcionális módok, mint a Drop Pod Events, Capture the Area, Destroy the Nest csaták és Harvester minták segítenek egy kicsit jobbá tenni a játékot, és frissnek érezni a játékmenetet. Az összes küldetés mellett a térképek hatalmasak – a kisebb kezdeti oktatótérképek után –, és sok zug és rést, valamint mellékküldetést tartalmaznak, amelyekben eltévedhetsz.

Létezik szintezési rendszer, de szerencsére a szint minden karakternél ugyanaz, így gond nélkül tudsz szintet lépni az ellenség legyőzésével. Továbbá, ha van ládája, akkor karaktereket válthat, így könnyen cserélhet karaktereket és játszhat.

A harc nem rossz, de elég ihletetlennek tűnik, és egy-két órán belül több ellenségtípust fog látni. A játék leltárrendszere rendkívül kiábrándító. Minden korlátozottan kezdődik, majd gyorsan kiemelt módba vált, ahol valószínűleg nem fog tudni mindent használni, ha megpróbálja. Úgy tűnt, mindenesetre jobban megéri eladni mindegyiket, de a limitált slotok ezt is bosszantóvá teszik.

Úgy tűnik, a fegyveregyensúly is több munkát igényel. Mert egyes fegyverek szinte használhatatlannak tűnnek, mások pedig (például a teljesen továbbfejlesztett számszeríj) annyira jók, hogy nem igazán kell fegyvert váltani és más fegyvereket használni. Ez azért furcsa, mert úgy tűnik, hogy az alkotók a lőszergazdaság felállításával akartak változtatni rajtuk. Még a fegyverek teljes frissítése után is nagyon nehéz az ellenség, és ezt csak súlyosbítja, hogy a lőszerkapacitás kicsit túlságosan korlátozott.

Figyelembe véve, hogy mennyi lőszerre van szüksége egy ellenség elpusztításához. Természetesen ezt a problémát némileg enyhíti az a tény, hogy egy csoport mesterséges intelligencia által vezérelt NPC-k vagy akár más játékosok is segíthetnek. Tehát előfordulhat, hogy játék közben az NPC-kre kell támaszkodnia, és ez egy másik probléma, amelyre figyelmet kell fordítani, mivel sok időt fog tölteni azzal, hogy megpróbálja újraéleszteni őket, mivel nagyon ostobák és rossz a mesterséges intelligencia. Azt hittem, hogy ennek a játéknak a grafikai megjelenése nem lesz tetszésem, de minden nagyon jól animált és színes, beleértve a rózsaszínek széles választékát, amelyek jól passzolnak a játék rajzfilmszerű megjelenéséhez.

Az Overall From Space egy szórakoztató játék, amely egyértelműen erős fejlesztőcsapatot tudhat maga mögött, de határozottan nem mentes a jelentős hibáitól, és nem igazán ad hozzá semmi újat a twin-stick műfajhoz. Az olyan problémák, mint a szakaszok ismétlése, ugyanaz a zsákmány és ellenségek, a csapattársak gyenge mesterséges intelligencia, az ismétlődő küldetések szerkezete tönkretették a játék általános izgalmát. Mindazonáltal szórakoztató élményt kínál egyjátékos játékban és online barátokkal, ami vonzó lehet azok számára, akik szeretik a felülről lefelé irányuló ikerlövőket.

 

Overall
6.4/10
6.4/10
 • Grafika - 7.5/10
  7.5/10
 • Sztori - 6.5/10
  6.5/10
 • Zene - 5/10
  5/10
 • Játékmenet - 6.5/10
  6.5/10

Játék áttekintése Station Manager

Játék áttekintése Garden Buddies