in

Játék áttekintése Freaky Trip

Ha egy kicsit más kalandjátékot keres, azt javaslom, nézze meg a Freaky Trip-et. Ez egy különleges kirakós játék, amelynek különleges grafikája van, így igazán lenyűgöző és kiváló minőségű, az egyedi és gyönyörű látványtól a minden fejezethez alaposan átgondolt zenéig. A játékmenet azonban nagyon gyenge és hiányos, például a tipprendszer sokkal hasznosabb lehet, különösen akkor, ha a rejtvények hirtelen nehezebbek vagy kevésbé nyilvánvalóak.

Amikor először találkoztam a Freaky Trip-pel a Nintendo Switch Store-ban, nem tudtam pontosan, mire számítsak. Először azt hittem, hogy egy másik egyszerű point-and-click stílusú kalandcímmel van dolgom, amely klisés és hétköznapi rejtvényekkel szolgál. De amit találtam, az egy kemény puzzle platformer volt, amely sokkal többet igényelt. Jelenleg a tervek szerint 2023 végén fog megjelenni PC-re és Nintendo Switchre, és nincs hír, hogy más konzolokra is megjelenne.

Tekintettel arra, hogy a cselekmény itt nem fontos, de az egyik fő alkotóeleme. Elveszed egy Salcy nevű furcsa külsejű lény szerepét, aki elvesztette legjobb barátját, egy kakast. Most Salcynak minden lehetséges eszközzel meg kell találnia szeretett csirkét egy mentési témájú kaland során. Természetesen ez a történet nem fontos a játékmenet szempontjából, és magától a játékmenettől válik minden érdekessé.

Arra számítottam, hogy ugyanazokkal az egyszerű és néha ostoba rejtvényekkel találkozom majd a Freaky Tripben, amelyeket sokszor tapasztaltam. De néhány rejtvényben összetett módszereket kellett alkalmaznom, amelyek valóban kívül esnek az intellektuális kereteken.

Ami a játékmenetet illeti, a Freaky Trip egy point and click kalandjáték, ahol 14 különböző szintet próbálsz legyőzni. Ezek többnyire statikus, önálló, egyoldalas foltok, amelyekben néhány időnként feltöri a formát, mint egy rövid oldalsó görgetés, amely csak néhány percig tartott.

Ha találkozott már a point and click műfajú játékkal, tudnod kell, hogy az ilyen játékokban van egy leltár az összegyűjtött tárgyak tárolására, amelyek mindegyike a helyén kerül felhasználásra. A Freaky Tripben azonban nincs ilyen funkció, ebben a játékban nincs leltár, a feladványok megoldásához pedig csak rá kell kattintani azokra a dolgokra, amelyek felkeltik a figyelmet. Természetesen egyes tárgyak megtarthatók és használhatók, vagy kombinálhatók másokkal. A legtöbb jelenet tele van néznivalóval, de csak néhányukkal lehet hatékonyan kommunikálni, amit egy lila kézmutató vizuális jelzése jelez, amely markolássá válik.

Úgy éreztem, hogy a Freaky Trip rejtvényei gyakran gyengék vagy nevetségesen felépítettek. Például egyes feladványoknál nem tudod pontosan, hogy mit vár el tőled a játék, és ezekben az esetekben a próba-hiba módszerre kell hagyatkoznod. Ezekben a pillanatokban csak a véletlen szerencse visz minket a következő szakaszba.

A Freaky Trip még kirakós játékként is alulmarad. Az egyszerű kattintáson túl nincs “rejtvénynek” nevezhető elem, sőt túl sok olyan pillanat van, amikor a rejtvényfejtés teljesen logikátlan, a józan észtől elrugaszkodott módon történik. Még ha nem is, az rendben van, ha a játékon belüli logikával kitalálható, de az interakciós eredmények nem következetesek, ezért nehezen érthetők.

A játékkal kapcsolatos minden aggályom ellenére továbbra is tudom ajánlani. Mert úgy gondolom, hogy a kézzel rajzolt művészi grafika és az érdekes rejtvények az egyetlenek, amelyek vonzzák Önt ehhez a játékhoz. A színes és rajzfilmszerű grafikának köszönhetően igazán könnyű elmerülni a Freaky Trip játékvilágában. Az élénk pasztellszerű színek és a lenyűgöző digitális grafikák használata egyedi és szeszélyes hangulatot kölcsönöz a játéknak.

Végül úgy gondolom, hogy a Freaky Tripben sok elpazarolt potenciál van, és a több optimalizálás sokkal élvezetesebbé tehette volna az élményt, még akkor is, ha ez egy rövid játék. Ezt a tényt megértheti, ha megvizsgálja egyedi művészeti stílusát és játékmenetének furcsa természetét. Hogy egyes rejtvények valóban elgondolkodtassanak rajtuk néhány percre. Nagyon ajánlom ezt a játékot mindenkinek, aki egy kis mókás kalandra vágyik

Overall
7/10
7/10
 • Grafika - 8/10
  8/10
 • Sztori - 6.5/10
  6.5/10
 • Zene - 6.5/10
  6.5/10
 • Játékmenet - 7/10
  7/10

Játék áttekintése Psychiatrist Simulator 2

Játék áttekintése Astebros