in

Játék áttekintése Alchemy Garden

Az Alchemy Garden egy nagyon érdekes és jó játék, amivel mindenféle bájitalt elsajátíthatsz és varázslatos dolgokat alkothatsz! Törekvő alkimistaként ritka gyógynövényeket termeszt, különféle összetevőket kever össze, és érdekes recepteket tár fel, hogy nagyszerű bájitalokat készítsen. A vonzó hangulat és a nyugodt játékmenet lehetővé teszi, hogy jól töltse az idejét, és élvezze a varázslatos kertet. Ráadásul titkokat fedezhet fel, rejtvényeket oldhat meg, és mágikus lényekkel találkozhat.

Lehet, hogy nem AAA játék, de elég szórakoztató és pihentető, de nem javaslom teljes áron megvásárolni, mert komoly problémákkal és sok hibával küzd, amelyek csak korlátozott ideig állnak rendelkezésre. Szeretném, ha a fejlesztők megoldanák a főbb problémákat a játék teljes kiadása előtt. Ennek ellenére szerettem a művészeti stílust, a gyönyörű környezetet, a takarmányozást, a gazdálkodást és a barátságot ebben a játékban, és nagyon örülök, hogy kipróbálhattam.

A történet szerint az Alchemy Gardenben alkimista vagy, aki boltot nyit egy közeli faluban, hogy bájitalokat áruljon az embereknek. A játék során a gyűjtés, a gazdálkodás, az üzletvezetés, a kézművesség és az alapok testreszabása szerepel. A játék elsőre érdekesnek tűnik, de ha belevágsz, hamar rájössz, hogy nincs elég tartalom. Az egész játékvilág három kis térképből áll, amelyeket több kisebb oldalterület köt össze. Az Alchemy Garden azonban nem nyílt világbajnoki cím. Sok hely van, amit láthatsz, de nem érhetsz el.

Maga az Alchemy Garden játékmenete egyedi és addiktív. A mágikus gyógynövények termesztése, az összetevők összegyűjtése és a bájitalok elkészítése rengeteg lehetőséget kínál a játékosnak a kísérletezésre. De sok probléma megakadályozza, hogy a játék teljesen izgalmat keltsen. Valójában a játékmenet elsőre érdekesnek tűnik, de nagyon hamar unalmassá válik, és lassú ütemű. A következőkben a játék néhány fő problémáját fogjuk megvizsgálni.

A játék gazdaságos rendszere kiegyensúlyozatlan, például csekély összegű készpénzt keres, amit csinál. Szinte bármit saját kezűleg elkészíteni (szerszámok, alapdíszek stb.) a legtöbb esetben nem éri meg a fáradságot. Gyakran azzal tölti az idejét, hogy növényeket és magokat gyűjt, több növényt termeszt, és több magot készít, majd főzeteket készít, hogy eladja, hogy pénzt keressen új szerszámok és házdíszek vásárlásához a faluban.

Van egy kis készleted, és nincs lehetőséged bővíteni, és ezt néhány óra tapasztalat után tudtam meg. A ruhaeladó csak olyan ruhákat árul, amelyek megváltoztatják a megjelenését – egyik ruha sem ad extra bájt, és nem ad extra raktárteret. Mire beköszönt a tavasz, ez már probléma lesz, és több ezer növényre lesz szüksége, hogy sok főzetet készítsen, és a betakarított növények elfoglalják a korlátozott leltárhelyet.

Emiatt az idő nagy részében a házhoz és a tárolódobozokhoz rohansz, és próbálod kiüríteni a készletedet. Nincs gyors utazás, és folyamatosan ugrálhatsz kis büntetés nélkül vagy anélkül, hogy minden más, amit csinálsz, elhasználja a korlátozott energiádat. Megeszel egy csomó görögdinnyét, ananászt és epret, és megpróbálod felvenni az energiát egy gazdálkodási nap befejezéséhez.

Egy másik probléma, hogy a szerszámai nevetségesen gyorsan törnek – még a kiváló vasszerszámok is. Csak vásároljon új dolgokat a városban – a vas-, réz-, kő- és fabányászat egyszerűbbé és olcsóbbá teszi ezt, még akkor is, ha sietve felemészti az aranyat. Az eredményeket is nagyon nehéz megszerezni, ezért van olyan sok, ahol alacsony a feloldási százalék. Megszerzésük nem nehéz, csak nagyon hosszú (és gyakran unalmas) feladat.

A játék vizuális effektusai, valamint a gyönyörű karakterek és az élénk színek teljesen elbűvölőek. Kétségtelen, hogy a játék jó dizájnja/grafikája az egyik erőssége, ami nagyon jól sikerült, és nagyon szép műalkotásokat eredményezett. A játék hangsávja is igazán hallható, és minden környezetbe belépve változnak, és tökéletesen illeszkednek hozzá.

Összességében az Alchemy Garden egy jó játék, és nagyszerű szórakozás csak néhány óra eltöltéséhez, de néha kissé lassú lehet, és az oktatóanyag lehetett volna részletesebb és elmagyarázható az új játékosoknak. A játéknak remek koncepciója van, de a kiegyensúlyozatlan rendszerek és mechanika óriási csalódást okoz. Ezek miatt a problémák miatt aligha tudok magas minősítést adni ennek a játéknak, mivel rengeteg fejlesztésre és frissítésre van szüksége ahhoz, hogy nagyszerű cím legyen.

Overall
7.3/10
7.3/10
 • Grafika - 8.5/10
  8.5/10
 • Sztori - 6.5/10
  6.5/10
 • Zene - 8/10
  8/10
 • Játékmenet - 6/10
  6/10

Játék áttekintése Embraced By Autumn

Játék áttekintése Ashina: The Red Witch